Şimdi Ara

Cahil Ailelerin 'yemek ye' baskısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye cehaletin, cahilliğin yüksek olduğu bir ülke. Bizzat ailem tarafından yıllarca gördüğüm yemek baskısı ve zorbalığı yüzünden psikolojim alt üst oldu. Eskiden çok yemek yedirme baskısı yaparlardı, şimdi ise çok yediğim bazı şeyler olduğu için bunlar üzerinden baskı yapmaya başlamışlardı. Şu anda ise çok tuhaf bir ortam oluştu. Ailem varya hayatımın ırzına geçti. Hakkımı asla ve asla helal etmeyeceğim. Bu kadar ızdırap ve soruna kimse dayanamaz. Elbette daha acılı hayat yaşayanlar da var. Ama benim yaşadıklarım da hiç normal değil. Yemek baskısından bahsetmiyorum şu anda. Ailemle yaşadığım bütün sorunlardan bahsediyorum. Bu sorunların tek bir nedeni var.Türkiyede 1980 yılından önce doğan insanların yüzde 90 ından fazlasının cahil olması. Çocuk yetiştirmekten ve insan ilişkilerinden bir haber olması.

Genç nüfusa okuyun diye baskı yapmayın. 1980 öncesinde doğanlara okuyun diye baskı yapın. Çocuk yetiştirmek ile ilgili kitapları okumakla, hatta ezberlemekle başlasınlar.

Küçüklükten beri 365 gün x 3 öğün her öğünde yemek baskısı görüyorum. Ve inanın artık tahammülüm kalmadı. Annemden nefret ediyorum bu yüzden. Defalarca küstük barıştık. Psikolojik danışmana da gittim. İlk gittiğim hiçbir işe yaramadı. Çünkü hiçbir şeye çözüm üretmedi. İkinci gittiğim başka bir pdr idi. O da kadındı ve etkisi çok az oldu. Faydası oldu ile olmadı arası. Şimdi tekrar gideceğim. Bu sefer erkek bir Pdr ye. Beyhan Budak gibi işini severek yapan birini bulabilirsem faydalı ve çözüm odaklı taktikler geliştirebileceğime inanıyorum.

Annemde saplantı hastalığı var. Bir şeyleri yaptırmaktan psikolojik doyum hissediyor. Aynı zamanda pimpirik ve temizlik hastası. Bir yeri 3-4 kere siliyor mesela. Yemek yedim ya diyelim üstüne bana tatlı verecek. Çünkü kafasında bir şey kurgulamış. Midemin tam dolmasını istiyor. Yemezsem sanki onun açısından bir eksiklik varmış gibi baskı yapıyor. Ve defalarca soruyor.

Annem: Tatlı yer misin?

Ben: Yok anne saol istemiyorum

Annem: Niye ki sıcak güzel. Ye bir tane.

Ben: Yok anne istemiyorum yok.

Bu sohbetin 100 bin kere geçtiğini düşünün. Ek olarak her sofradan kalktığımda hiçbir şey yemedin, mıncıkladın kalktın gibi alaycı ve baskıcı şeyleri söylediğini düşünün. Arkadaşlar bunlar bir kaç kere söylendiğinde insanı biraz sıkar ama sürekli söylendiğinde insanın psikolojisini bozar.

Çünkü burada bir baskı var ve bu insan doğasına aykırı. Böyle cahil bir aileye sahipseniz evden olabildiğince uzak durmak en sağlıklı ve doğru çözüm olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 23 Aralık 2020; 19:42:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üstelerse ignorela yapcak bişey yok bir zmaan sonra sıkılır bırakır sormayı

• Ben bagimsizligimi yakalayınca aileyle ilişkiyi tamamen keseceğim belki yılda 1 kere felan görüşürüm okadar onun dışında arayıp sormam bile

• Benim kuzenim vardı. Hatırlıyorum biz küçükken dayımlar kuzenime baskı yapardı yemek ye diye. Döve döve yemek yedirirlerdi. 1 tabak bitsin ikinci tabağa geçerlerdi. Kız ben yemiyeceğim diyor dövüyorlar. Tabii o sıralar 10 yaşlarındayız. Bu arada dayımları çok görmeyiz. Biz bayramdan bayrama memelekete gideriz onlarda üç bayramda bir gdier malum gelin kaynana şeysi. Neyse 5 yıl sonra tekrar karşılaştık bu sefer 15 yaşındayız. Kuzenim obez olmuş. Yemek yemeden duramıyor. Akşam yemeği yiyoruz. Kuzenim bir tabak daha istiyor Yengem bu sefer yemiyeceksin diye bağrıyor dövüyor vs. Hadi bu seferde kızı zorla zayıflatmaya çalışıyorlar. En son o zaman gördüm aradan 6-7 sene geçti şimdi de tıp okusun diye zorla ders çalıştırıyorlarmış. Bu arada dayım 69'lu falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anormal zirve

Benim kuzenim vardı. Hatırlıyorum biz küçükken dayımlar kuzenime baskı yapardı yemek ye diye. Döve döve yemek yedirirlerdi. 1 tabak bitsin ikinci tabağa geçerlerdi. Kız ben yemiyeceğim diyor dövüyorlar. Tabii o sıralar 10 yaşlarındayız. Bu arada dayımları çok görmeyiz. Biz bayramdan bayrama memelekete gideriz onlarda üç bayramda bir gdier malum gelin kaynana şeysi. Neyse 5 yıl sonra tekrar karşılaştık bu sefer 15 yaşındayız. Kuzenim obez olmuş. Yemek yemeden duramıyor. Akşam yemeği yiyoruz. Kuzenim bir tabak daha istiyor Yengem bu sefer yemiyeceksin diye bağrıyor dövüyor vs. Hadi bu seferde kızı zorla zayıflatmaya çalışıyorlar. En son o zaman gördüm aradan 6-7 sene geçti şimdi de tıp okusun diye zorla ders çalıştırıyorlarmış. Bu arada dayım 69'lu falan.

bu yemek baskısı bile ailelerin ne kadar niteliksiz ve baskıcı olduğunu gösteriyor

"alt tarafı yemek" diyen cahilleri duyar gibiyim.

• kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt

Sizin tecrübeleriniz nedir hocam ailenizle? Siz neler yaşadınız bu zamana kadar? Sizin ailenizde sorunlu galiba anlattığınıza göre.

• Yeme sende

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt

Örnekler çok fazla. Emin olabilirsin buna. Çevremde de benzer sorunları yaşayanlar var. Bunun temel nedeni 1980 öncesinde doğan insanların cehaleti ve düşük eğitim seviyesi. Ben özel olarak araştırdım bu kitleyi. 1980 öncesi doğan nüfusun acilen zorunlu eğitime tabi tutulması gerekiyor. Özellikle okuma yazma bilmeyenlerin. Okuma yazma bilmemek bence suç sayılmalı. Belli bir eğitim seviyesinin altında olmak da bir sürü sıkıntıları beraberinde getirmeli. Mesela eğitim seviyesi lise mezununun altında olanların emeklilik yaşı 80 in üzerinde olmalı. Eğitim seviyesine göre süre aşağı çekilmeli. Ayrıca lise mezunu olmayanların oy kullanma hakları da ellerinden alınmalı. Şaka yapmıyorum çok ciddiyim. Bu kanunlar uygulanırsa bu, ülke için bir devrim olur.

• Ne iyi işte çocuklarını beslemek istiyor sürekli yemek ye diye ısrar ettiğine göre günde 3 öğün de yemek hazırlıyor demektir.

• Hocam yemek yeme olayını kafanda çok büyük bir saplantı, içinden çıkılamayacak bir problem haline getirmişsin. Yemek yemeye karşı bu kadar düşmanlaşman, olayı bu kadar duygusallaştırman anoreksiya tarzı bir yeme bozukluğuna sahip olma ihtimalinin olduğunu düşündürdü beni. Aileni tanımıyorum, belki de gerçekten aşırı takıntılı ve obur insanlardır ama senin de yemek yemeyi bu kadar düşman haline getirmen tehlikeli bir şey. Tek tavsiyem şu sana, kendi yemeklerini kendin pişirmeye başla. Eğer evdeki yemeği reddedip yerine başka bir şey de yemiyorsan, aç takılıyorsan anneni endişelendiriyor olabilirsin. Kendine doğru düzgün bir şeyler pişirip yediğini görürse paniği hafifler bence. Kimse kendi halinde sağlıklı, güzel sulu yemekler yiyen birine baskı yapmaz. Yaşı küçük bir arkadaşımız olduğunu tahmin ediyorum ama yine de yemek pişirmeye başlayabilirsin. Güzel yemek tarifleri istersen ben sana tarifler de yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okidokiyo -- 7 Ocak 2021; 17:58:5 >

• Benim annem baskıcı değil ama üzerinde konusu her açıldığında durur.

Benim aç kalmamdan çok korkuyor. Sakatlanmıştı bir kez bizzat ben ona yemek hazırladım ama hala aç kalmamdan korkar bıktırır.

Kadına az yemek koy diyorum normalin 2 katı koyuyor. Neden bu kadar çok dediğimde "yiyebildiğini ye aç kalma" diyor.

Ya 90 kilo adamım daha nerem aç kalacak 

Çok acıksam yumurta sarımsak bir şeyler yaparım alayına korum. Ama yok işte kadının kafası kıt bunu düşünemiyor. Açlıktan gebereceğim sanıyor cidden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cross Thread

Örnekler çok fazla. Emin olabilirsin buna. Çevremde de benzer sorunları yaşayanlar var. Bunun temel nedeni 1980 öncesinde doğan insanların cehaleti ve düşük eğitim seviyesi. Ben özel olarak araştırdım bu kitleyi. 1980 öncesi doğan nüfusun acilen zorunlu eğitime tabi tutulması gerekiyor. Özellikle okuma yazma bilmeyenlerin. Okuma yazma bilmemek bence suç sayılmalı. Belli bir eğitim seviyesinin altında olmak da bir sürü sıkıntıları beraberinde getirmeli. Mesela eğitim seviyesi lise mezununun altında olanların emeklilik yaşı 80 in üzerinde olmalı. Eğitim seviyesine göre süre aşağı çekilmeli. Ayrıca lise mezunu olmayanların oy kullanma hakları da ellerinden alınmalı. Şaka yapmıyorum çok ciddiyim. Bu kanunlar uygulanırsa bu, ülke için bir devrim olur.

Hocam oy meselesinde o olursa bahsettiğin kitle (ülkenin içine edilirken hiçbir halta isyan etmeyen laf söylemeyen kitle) bu konuda isyan eder. Onlar etmesede demokrasi aşığı akpliler isyan eder.

• Bunu yazacağına 2 tabak pilav yesen daha yararlıydı.

• Ben de bu 80 öncesi jenerasyonun cahil cühela olduğunu düşünürdüm ama 86'lı kardeşim ve onun eşinin kardeşinin çocuklarını yetiştirme tarzlarını gördükten sonra anladım ki o cahillik hala devam ediyor. Mesela eşinin kardeşi dediğim adamın bir kız çocuğu var, kızı disipline edeceğim diye üstünde o kadar baskı kurmuşlar ki kız gitmiş yani belli, çok ürkek hareket ediyor, psikolojisi iyi değil biraz sohbet edince hemen anlaşılıyor ve daha 5-6 yaşlarında bu kız. Yazık, pırlanta gibi çocukları heba ediyorlar, cidden üzülüyorum

• Dostum ben sorununu biraz garipsedim, belki de bakış açılarımız çok farklı.

Yani aynı durum birçok ailelerde vardır diye düşünüyorum ama mesela ben pırasayı sevmem. Annem pırasa yapar ve "Oğlum niye yemiyorsun, bak şöyle vitamin var böyle faydalı vs.vs." diretir. Bu durum bazen benim de anlık canımı sıkıyor ama sonuçta kadın beni düşünüyor iyi olmamı, sağlıklı olmamı istiyor diyorum.

Mesela gençlere devlette memur olun diye baskı yapıyorlar falan demişsin ama bu insanlar bir şey düşünüyor ki bu öneride bulunuyor. İki farklı sektörde ciddi yatırımlarımız ve işletmelerimiz var, ama uğraştığın, sinire, çektiğin strese değmiyor. Herkes girişimcilikte tutunamıyor, herkes özel sektörde kazanamıyor vs. vs. bunlar uzar gider.

Babamdan örnek vereyim 65 yaşında adam, cahil olduğu elbet konular var ama yıllar geçtikçe iyice anlıyorum ki gerçekten kafası çok çalışan, mantıklı bir adammış. Hani biraz da onların penceresinden bakmanı öneririm.

• manita yapıp yada adam toplayıp ayrı eve cıkacan başka çözümü yok

değiştiremezsin yapılarını.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.