Bugün, şu saat seçim yapılsın, Recep Tayyip Erdoğan yine cumhurbaşkanı, AKP yine mecliste çoğunluk olur. Sayfalarca boş yere oradan buradan kıyaslama yapıp, tez yazmaya hiç gerek yok. Hayat zaten çok kısa. |
İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları. (3. sayfa)
-
-
Üniversite konusunda da çok naif gördüm seni, bu konuda da.
1922 yılında çok hassas bir durumda, ingilizden, o tarihte bizde olmayan bir toprağı gerçekten alabilecek durumda olduğumuza mı inanıyorsun? Sence bir çıkarma mı yapmalıydık? Tapu mu kalmış? Kudüsün tapusu da bizdeydi, ne oldu? Mahkemeye mi vereceğiz ingilizleri?
Seni tanımıyorum, tam düşünceni bilmiyorum ama lozanı beğenmeyen, misakı milliden taviz verdik musulu, kerkükü almalıydık diyenler genelde padişahçı çıkıyor. Bu da bana anlamsız geliyor açıkçası.
O dönem çok hassas bir dönemdir. Bütün gücümüzü kullanarak yunanı temizledik, artık yeni savaşlara, cephelere takatimiz yoktur. Bundan sonrası diplomasi ve en hızlı şekilde barış ve istikrarı sağlamaktır. İşin uzaması içeride pek çok soruna, kargaşaya sebep olabilirdi. Kurtuluş savaşı için biraraya gelmiş ama farklı siyasi hesaplar içinde olan insanlar vardır. Dış dünyada da desteğinizi kaybedebilirdik. Olması gerekenler olmuştur 3 aşağı 5 yukarı. Bugün konuşması kolay ama o zaman ülke hala uçurumun kenarındadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 18 Kasım 2024; 17:59:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Musul bugün Irak'ta. Lüks içinde bir yaşam yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlginç cidden. 1968'de başbakan Demirel'di sonuçta.
Tabi tabi, sene 1926.
İngiliz o zamandan biliyor petrolün geleceğini.
Üstelik bilmem kaç bin km öteden gelip senin anavatanının (Türk'lerin Anadolu'dan önce ki anavatanı)parçasını bilmem kaça teslim ediliyor.
Bugün de biz bu meseleyi dillendirmeyelim, hatıralarımızda yok sayalım.
Musul-Kerkük türkülerini çeşitli medya organlarında sürekli dinliyoruz ama.
Biz türküsünü söylüyoruz, el mamasını yiyor.
Sanırım sus payını alsan da (500 bin olduğu söyleniyor)
Üniversite deyince;
Bilirsin onun 12 senelik bir okullulaşması daha var. Onları da göz ardı etmeyelim
Kısaca, gelecek nesiller gümbür gümbür geliyor.
Başıboş bırakırsan olacağı o diye düşünüyorum.
Ben Türk yurdu Musul ve Kerküğün ufak tefek patırtılar ve çatışmalar olsa da bırakılmasını anlayamıyorum.
Hani derler ya Petrolün kokusunu aldılar leş kargaları gibi Osmanlı'nın ( Türk'lerin kurduğu en büyük imparatorluk) üzerine çöktüler.
36. paralelin üstünü bugün sanırım coniler sömürüyor.
O dönem takatımız mı yoktu?
Bugün takatımız varsa! seninkiler ne işin var Libya'da, Azerbaycan'da, Irak'ta, Suriye'de sözünü dillendirip duruyorlar.
Çok garip değil mi?
Koca koca insanlara dün bizim orda olduğumuzdan haberleri vardır diye düşünüyorum.
Bu konuyu seninle tartışmayacağım, kullandığın bazı cümleler seni ele veriyor. Mısırlıoğlu ekolü seziyorum.
Musul Kerkük o dönem de bizdeydi.
Elimizle teslim ettik ( 500 bin kelimesi yazılıyor)
İstanbul'da toplanan son Meclis-i Mebûsan tarafından 28 Ocak 1920'de oy birliği ile kabul edilmiş ve 17 Şubat'ta kamuoyuna açıklanmıştır.
Ne yazık ki 1926'da daha da küçülmüşüz.
Böyle değilse buraya doğrusunu yazabilirsiniz.
1926'da daha da küçülmüş memleketimin toprakları.
Doğru değilse doğrusunu öğrenebiliriz?
Lütfen yazınız.
O bahsettiğin kişi kim?
Ben memleket toprağından bahsettiğimizi sanıyordum.
Altı tabii zenginlik kaynıyor. Üstü anavatanımız.
500 bin.
Link:https://ataturkansiklopedisi.gov.tr/bilgi/ankara-antlasmasi-1926/
Yukarıda adım adım yazılmış.
Sayın forum okuyucuları "Mısıroğlu" ekolünden bahsedilmiş burada.
Daha önce böyle bir ekolü! duyan varmı?
"İlginç cidden. 1968'de başbakan Demirel'di sonuçta"
demiş MFRTMFRT
Kısmet işte:) Ne diyebiliriz?
Zor durumda olan birine ilaç gibi gelmiş olabilir.
İyi paraymıydı acaba o zaman?
MRTFRmi ne tüydü galiba.
Sussam gönlüm razı değil demişsiniz ama bir şey yazmamışsınız ki. Böyle üstü kapalı cümlelerden ne anlamamı bekliyorsunuz? Mesela siz ve kendime ne yaparak yazık ettiğimi anlamadım. İlk cümlenize gelirsem öyle bir inanarak yazdım ki her aklıma geldiğinde Atatürk'e minnet duyuyorum. Şu anda bıraktığı demokrasi ve cumhuriyeti sistem olarak iyi bile bulmuyorum. Bunu beğenmiyorsam bundan öncekini hayal bile edemiyorum. Ama biliyorum ki bıraktığı sistemden bin kat beterinden kurtarmış bizi.
-
rusları sevmeyiz ama adamlar bizim ortaasyada arap taparlık yapan Türki kardeşlerimizi bir şekilde modern eğitime hayata adapte ettiler. yoksa 1900lerin orta asyası aganistandan pek farksızdı. yani her şerde bir hayır vardır.
-
birader ! sıkıntılı. bizdeydi diyor ya hala!
nesi bizde?
1918 ingiliz geliyor yerleşiyor işte! Mudanya'da imzalanan mondros'tan sonra kafasına göre çökmüş!
kendi yazdığı teksti okuyup algılamayacak IQ sahip adamlarla cidden tarih vs konuşulmaz.
hem "ingiliz mandasına terk edildi" yazıyor hem de Türkiye devletinin bırakıp gittiğini yazıyor!
manda ne demek diye sorsan bunların ceddine, suda yaşamayı seven büyük baş hayvan sanıyorlar herhalde!
ingiliz mandasına yani orada kürd ve arapların kabul ettiği ingilizlerin yönetimine TERK etmiş! kürdler ve araplar orada ingiliz mandasını kabul etmiş! bu şakirler hala kendi uydurduklarına inanıyorlar.
yahu diyorum ya! titanyum ayıklayamayan ülkenin kendi yerli milli savaş jetini ürettiğine inanmamı bekliyorlar.
-
93 harbinin cephelerinden biri olan Silistre şehrinin müdaafasında Arap askerlerden oluşan Arap taburu da varmış.
Şehrin kapılarından birinin adı da Arap kapı imiş.
Acaba arda kalan araplar ne oldu? Ya Türkleştiler, ya da Araplığı süreç içerisinde unuttular.
Arapların orada ne işi vardı ki? Çok merak etmişimdir.
Musul nerde? Kime bırakıldı (500 bin)
Bırakan kim diye sormak hakkımız olsa gerek. Merak bu ya...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X