< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 17 Kasım 2024; 14:11:21 > |
İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları.
-
-
Bu yazı neyi ispatlamak için bu kadar uzun yazılmış anlamadım.
Osmanlı zamanında okur yazar oranları yüzde1 olsa ne olacak yüzde 5 olsa ne olacak yüzde 50 olsa ne olacak. Osmanlıda şimdiki arap devletlerinin olduğu yerde türkçe bilen ne kadardı ki okur yazar olanlar olsun. yine şimdiki kürtlerin yaşadığı yerlerde acaba türkçe bilen ne kadardı ki okur yazar olanlar olsun.
Sadece şimdiki Türkiye sınırlarını ele alsak bile okur yazar oranı yüzde 5 de olsa yüzde 50 de olsa ne değişecek. neye hizmet edecek. osmanlının tüm topraklarına sunduğu ortak bir kültür hiç olmadı ki okur yazar insanlar olsun.
Gerçekten merak ediyorum bu yazılar neyi ispatlıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 17 Kasım 2024; 14:38:51 > -
1927 yılında Arap harfleriyle okuma yazma bilenlerin oranı üzerine araştırma yapılmış zaten. %8,61. Hayır %50 olsa ne olacak ki? Okuma yazma oranı demek eğitim görmüş, bilimsel dünya hakkında belirli bir bilgi birikimine sahip demektir. Kahvehanede okuma yazma bilip millete gazete, mektup okuyan adamların sayısı %50 olsa ne olur olmasa ne olur. Atatürk 100 yıl önce bu harflerle bilim yapılmayacağını görmüş. 100 yıl boyunca Arap alfabesini kullananlar hangi alanda bilimsel bir buluşa öncül olmuş? Şu anda liseyi terk etmiş adam okuma yazma biliyorum dese ne olur demese ne olur? Kaliteli bir yüksek öğretim ve doktora öğrenimi görmüş biri lisede gördüğü eğitime eğitim der mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 17 Kasım 2024; 16:35:40 > -
bakılırsa bizim osmanlıcılar inkar ediyor ama bu islamcı kafa Fatih'i zehirleyip öldürmüştür. çünkü sonrasında yapılanlar bunun da ıspatıdır.
mesela ölümü sonrası onu zehirleyen oğlu beyazıt, saraya bu kürdi tarikatlardan kurulu birlikleri alarak girdiği rivayet edilir. Fatih'in romalı kayzerler gibi aslen büstünün de olduğu ve bunun mesela bu baskında kırıldığı bunca yıl rivayet edilmiştir.
mesela fatih'in meşhur biblioteki yine aynı oğlu tarafından baskın sırasında yağmalanmıştır. Fatih'in kütüphanecisi italyan kökenli adını hatırlamadığım kişi eşcinseldir ve Fatih ile ilişikisi var diye öldürülmüştür.
sonra yetmeyip istanbul'da fatih'in inşaa ettirdiği rasathane; "gökyüzünde meleklerin eteklerinin altını izliyorlar" gibi saçmalıklarla yakılıp yıkılmıştır.
yani böyle tipler kalkıp osmanlıya demokrasiden söz ediyorlar. sanki harf inkilabı ile cahil bırakılmışlar gibi söz ediliyor. olmayan elementlerle adamlar yıllardır iktidar ortağı oldular, ana muhalefet oldular ve 22 yıldır da iktidardalar ve sonuç ortada :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: pskillerchetobakılırsa bizim osmanlıcılar inkar ediyor ama bu islamcı kafa Fatih'i zehirleyip öldürmüştür. çünkü sonrasında yapılanlar bunun da ıspatıdır.
mesela ölümü sonrası onu zehirleyen oğlu beyazıt, saraya bu kürdi tarikatlardan kurulu birlikleri alarak girdiği rivayet edilir. Fatih'in romalı kayzerler gibi aslen büstünün de olduğu ve bunun mesela bu baskında kırıldığı bunca yıl rivayet edilmiştir.
mesela fatih'in meşhur biblioteki yine aynı oğlu tarafından baskın sırasında yağmalanmıştır. Fatih'in kütüphanecisi italyan kökenli adını hatırlamadığım kişi eşcinseldir ve Fatih ile ilişikisi var diye öldürülmüştür.
sonra yetmeyip istanbul'da fatih'in inşaa ettirdiği rasathane; "gökyüzünde meleklerin eteklerinin altını izliyorlar" gibi saçmalıklarla yakılıp yıkılmıştır.
yani böyle tipler kalkıp osmanlıya demokrasiden söz ediyorlar. sanki harf inkilabı ile cahil bırakılmışlar gibi söz ediliyor. olmayan elementlerle adamlar yıllardır iktidar ortağı oldular, ana muhalefet oldular ve 22 yıldır da iktidardalar ve sonuç ortada :)
Atatürk çok büyük bir adam. Sebebi de 7 düveli yenmesi değil, ondan daha beter olan kara cahilliği yenmesidir. Ki o kara cahilliğe dibinde vatanı kurtardığı ordunun en üst düzey komutanları da dahil. Düşün 21. yüzyıldayız, bilim çağındayız. Bilgisayarmış, internetmiş herkesin cebinde dolaşıyor. Ona rağmen nasıl bir cahillik var. 1918 yılıyla kıyasla nasıl bir cahillik vardı kim bilir, adam nasıl bir savaştan galip çıkmış da Cumhuriyet bırakmış. O cahilliği görüp de ben bununla mı uğraşacağım ya dememiş. Niye? Bizler için. Şimdi belki Arabistan gibi bir adamın ağzına bakıyorduk.
-
Abd ve ingiliz aklı zaten bunu kendileri itiraf ediyor. -
gardaş! suudiler bile lüks içinde. bunlardan bir tanesini bile vatandaşlığına almazlar! napsınlar suudiler bunları? bu cahillerin paraları yok! adam artık akıllı insan arıyor. bana bile bir kaç sene önce mail gelmişti bir üniden. phd yapar mısınız diye. malum ben ingiltere de master yapmıştım. nasıl ulaşmışlarsa... adamlar her yerden akıllı insan çekmeye çalışıyorlar. napsınlar bu cahilleri? bize kaldılar işte. 80 yıldır 3 adım attıysak bu cahiller yüzünden 2 de geri adım atmak zorunda kaldık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 17 Kasım 2024; 21:15:40 > -
acı ama gerçek
-
Daha neyi sorgulayacaksınız? Kitabını Arapça okuyup ufleyenlerin sorgulanacak bi tarafı mı var. Hepsi yalan. Allah hangi kitapta cahilligi sevap yapmış? Bizim icin Arapça okuyarak gidilecek bir cennet yok.. -
Ağlamaya devam edin. Türkiye milleti alim olmasa bile ariftir. Kimi başa getireceğini çok iyi bilir. Ülkemiz gün geçtikçe daha güçlü bir bölgesel aktör olma yolunda ilerliyor.
-
Yakından görme fırsatım oldu. Tiktok falan gibi mecralarda gördükleri videoları, bunların kaynakları ne? Bu düşüncenin zıttı düşünenlerin iddiaları ne? Hangisi daha mantıklı? Demeden kabul eden. Beyni yıkanmış insan dolu. Bilim nedir, nasıl yapılır, bilimsel bilgi nedir, kaynak nedir, kaynağın güvenilirliği nasıl sağlanır, metod nedir vs. gibi bilimi açıklayan bilgileri lisede bile görmemiş, üstüne bir de profesör olmuş adamlara sallıyorlar. Ahmet Anapalı diye bir adam var bu adamın Atatürk'ü iğneleyen konuşmalarına denk gelmiştim. O adam bile okuya okuya sonunda Atatürk'ün vatansever olduğunu anladı konuşmaları değişti.
-
yanılmıyorsam ss koyduğum bir cami konusu vardı. cami palavraları. o bahsettiğin anaplı adamın sitesiydi. akit yazarıymış. bildiğin yalan sıkıyor :) mağusa da olan katedralden camiye çevrilmiş, ama kıbrısı abdülhamit ingilize satınca ise tekrar kilise olmuş mekanı adam chp değiştirmiş gibi algı kasmış. bir de resim koymuş ki resim cami bile değil. kubbeli bişeyin üstüne meyhane yazmışlar diye adam onu mağusa'da cami diye koymuş. linki altta yazıma ait olan.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160025673
bunlar yalancı bu kadar yalancı işte.
-
İste düşün yani o adam bile okuya okuya Atatürk'ü övmeye başlamış. Atatürk ingiliz ajani degildir diye anlattigi bir videoya bile denk gelmistim.
-
"at sahibine göre kişner" derim bu konuda.
-
Son çeyrek yüzyılda Türk üniversiteleri öğrenci sayısı Avrupa üniversitelerinin toplam öğrenci sayısından fazla hale gelmiş.
Bu da son yıllarda ülkemizde okullaşmaya bağlı önem verilen yatırımlarının meyvesi olsa gerek.
Gelecek nesillerimiz sağlam geliyor diyebiliriz.
-
Kıbrıs derken?
Kıbrıs'ın Tapusu burda ki bilgiye göre sanırım Lozan'da verilmiş.
- Kıbrıs: Osmanlı Devleti Ruslara karşı İngilizleri yanına çekebilmek için 1878 yılında Kıbrıs'taki hakları saklı olmak şartıyla geçici olarak Kıbrıs'ı Birleşik Krallık idaresine vermişti. Birleşik Krallık I. Dünya Savaşı'nın başlaması üzerine 5 Kasım 1914'te Kıbrıs'ı topraklarına kattığını resmen açıkladı. Osmanlı Devleti bu kararı tanımadı. Türkiye Lozan Antlaşması'nın 20. maddesiyle Kıbrıs'taki Birleşik Krallık egemenliğini kabul etti.[15]
Kaynak: Lozan Antlaşması - Vikipedi
-
1878'de idaresini vermişsin, sonra da 1. dünya savaşında adamlar el koymuş, savaş sonunda mağlup ülke olarak da bunu tanımak zorunda kalmışsın. Kıbrıs'ı lozanda mı kaybetmiş oluruz bu durumda?
Mısırlıoğlu müritleri ve osmanlıcı tayfaya bakarsan evet ama akıl var mantık var.
Atatürk çok büyük bir adam. Sebebi de 7 düveli yenmesi değil, ondan daha beter olan kara cahilliği yenmesidir. Ki o kara cahilliğe dibinde vatanı kurtardığı ordunun en üst düzey komutanları da dahil. Düşün 21. yüzyıldayız, bilim çağındayız. Bilgisayarmış, internetmiş herkesin cebinde dolaşıyor. Ona rağmen nasıl bir cahillik var. 1918 yılıyla kıyasla nasıl bir cahillik vardı kim bilir, adam nasıl bir savaştan galip çıkmış da Cumhuriyet bırakmış. O cahilliği görüp de ben bununla mı uğraşacağım ya dememiş. Niye? Bizler için. Şimdi belki Arabistan gibi bir adamın ağzına bakıyorduk. |
Bu yazı neyi ispatlamak için bu kadar uzun yazılmış anlamadım. Osmanlı zamanında okur yazar oranları yüzde1 olsa ne olacak yüzde 5 olsa ne olacak yüzde 50 olsa ne olacak. Osmanlıda şimdiki arap devletlerinin olduğu yerde türkçe bilen ne kadardı ki okur yazar olanlar olsun. yine şimdiki kürtlerin yaşadığı yerlerde acaba türkçe bilen ne kadardı ki okur yazar olanlar olsun. Sadece şimdiki Türkiye sınırlarını ele alsak bile okur yazar oranı yüzde 5 de olsa yüzde 50 de olsa ne değişecek. neye hizmet edecek. osmanlının tüm topraklarına sunduğu ortak bir kültür hiç olmadı ki okur yazar insanlar olsun. Gerçekten merak ediyorum bu yazılar neyi ispatlıyor |
gardaş! suudiler bile lüks içinde. bunlardan bir tanesini bile vatandaşlığına almazlar! napsınlar suudiler bunları? bu cahillerin paraları yok! adam artık akıllı insan arıyor. bana bile bir kaç sene önce mail gelmişti bir üniden. phd yapar mısınız diye. malum ben ingiltere de master yapmıştım. nasıl ulaşmışlarsa... adamlar her yerden akıllı insan çekmeye çalışıyorlar. napsınlar bu cahilleri? bize kaldılar işte. 80 yıldır 3 adım attıysak bu cahiller yüzünden 2 de geri adım atmak zorunda kaldık. |
Abd ve ingiliz aklı zaten bunu kendileri itiraf ediyor.
|
Ağlamaya devam edin. Türkiye milleti alim olmasa bile ariftir. Kimi başa getireceğini çok iyi bilir. Ülkemiz gün geçtikçe daha güçlü bir bölgesel aktör olma yolunda ilerliyor. |
Velileri ve toplumu uyutmak için apartmandan bozma üniversiteler açarak, sıfır eğitimle diploma sayısını yükseltmek nasıl bir strateji? |
bakılırsa bizim osmanlıcılar inkar ediyor ama bu islamcı kafa Fatih'i zehirleyip öldürmüştür. çünkü sonrasında yapılanlar bunun da ıspatıdır. mesela ölümü sonrası onu zehirleyen oğlu beyazıt, saraya bu kürdi tarikatlardan kurulu birlikleri alarak girdiği rivayet edilir. Fatih'in romalı kayzerler gibi aslen büstünün de olduğu ve bunun mesela bu baskında kırıldığı bunca yıl rivayet edilmiştir. mesela fatih'in meşhur biblioteki yine aynı oğlu tarafından baskın sırasında yağmalanmıştır. Fatih'in kütüphanecisi italyan kökenli adını hatırlamadığım kişi eşcinseldir ve Fatih ile ilişikisi var diye öldürülmüştür. sonra yetmeyip istanbul'da fatih'in inşaa ettirdiği rasathane; "gökyüzünde meleklerin eteklerinin altını izliyorlar" gibi saçmalıklarla yakılıp yıkılmıştır. yani böyle tipler kalkıp osmanlıya demokrasiden söz ediyorlar. sanki harf inkilabı ile cahil bırakılmışlar gibi söz ediliyor. olmayan elementlerle adamlar yıllardır iktidar ortağı oldular, ana muhalefet oldular ve 22 yıldır da iktidardalar ve sonuç ortada :) |
1878'de idaresini vermişsin, sonra da 1. dünya savaşında adamlar el koymuş, savaş sonunda mağlup ülke olarak da bunu tanımak zorunda kalmışsın. Kıbrıs'ı lozanda mı kaybetmiş oluruz bu durumda? Mısırlıoğlu müritleri ve osmanlıcı tayfaya bakarsan evet ama akıl var mantık var. |
acı ama gerçek |
Benzer içerikler
- kürtler atatürk"ü sever mi
- başkent inşaat dolandırıcılığı
- alper yeğin tunceli
- savunma sanayi mühendis maaşları
- reisten sonra kim gelecek
- reeder nerede üretiliyor
- iphone indirim
- drone vergisi
- btcturk hacklendi
- türkiye"deki gsm operatörleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X