Şimdi Ara

İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
3.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bildiğim ( biraz konu genişlesin)

Türkler İslamiyeti seçtikten sonra Türk tarihinin en büyük devletini kurmuşlar.

Sanırım Roma imparatorluğu sınırları gibi bir ülke coğrafyası oluşturabilmişler.

Tarih okumalarında devlet adım adım büyürken bir "Gaza"
    uğruna adımları atmışlar diye biliyorum.

Aramızda kalmasın devletimizin adı zaman zaman değişmiş.
    Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti
    olmuş.

Biz batı Türk'leri nasıl bir millet isek hep gaza, hep cihat, yön hep batı istikametinde yürümüşüz.

E tabi ki bünyemizde diğer müslüman milletlerimiz de var. Bir ve beraberce.

Ha unutmadan şunu da söyleyeyim İslam dairesinin dışında kalan soydaşlarımız (Gagavuzlar hariç) bir çoğu Türk'lüğünü unutmuşlar gibi duruyor.

İslam bizi iyi bağlamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• islamcı gitti silistra savaşında arap getirdi :)))))))))

yok ugandalılar gelmiş savaşmış. hatta orada uganda çatısı varmış :))))))))

ben bu adamı ciddiye almayı bıraktım. kendi kendine uğraşır durur. keza kendisi muhtemelen mısır'dan istanbul'u koruması için getirilen paralı mısırlı arap taburu ile karıştırdı! Aynı tabur bizim abdülhamit'in aklını alıyordu. meğer bunlar savaşmaya değil ayaklanma çıkarmaya gelmişler de darbe yapacaklarmış.

neyse boşun dememişler. olMUŞ ile ölMÜŞe bir de bizim islamcı osmanlıcının "MIŞ'larına çağre yok :)))))))))))

• Osmanlı öldü ölüsü bile bunların aklını oynatacak gibi duruyor. Adını geçmesi bile yetiyor.

Ne de olsa Türk'ün kurduğu en büyük imparatorluk idi.

Atalarımızı çok takdir ediyor onları minnetle anıyorum.

Sanırım biz Fransız itelemesi layık bir devlet değilken öyleydik

Ayrıca belirtebilirim şu an ki sınırlarımızın ötesinde saygınlıği ve ismi pek ölmemiş gibi duyumlar alıyoruz.

• Arap kendi coğrafyasının oldukça uzağında Türk sancağı altında savaşlar vermiş.

Takdir ediyorum.

Sancakta ay var yıldız var. Anlamları malum

• Sanırım Türk'ün kurduğu en büyük imparatorluk Rum, Yunan, Bulgar, Macar, Sırp, Alman, İtalyan, İngiliz kısaca Haçlılar tarafından pek sevilmiyor diye söyleyebilirim.

Türk devletini sevmeyen kendine Türk diyen varsa da şaşırmak gerekir.

Ama onlar hep vardı. Sepetin içinde çürük elma olmaz mı hiç?

• alvete A kullanıcısına yanıt
    https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159811406

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demiş merhum büyük Türk komutan ve devlet başkanı Aliya İzzet Begoviç:

İstediğiniz kadar dağlara haç koyun. Gökyüzüne her baktığınızda 'Hilâl'i göreceksiniz.

Aliya İzzet Begoviç

Aliya merhum Boşnak idi ama Haçlılara göre Türk idi.

Neden mi? Türk derlerdi. Çünkü Müslüman idi.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Rusları severim ama anlayamadığım bir şekilde Ukraynalılar'dan hoşlanmıyorum. Başlarındaki lider ve dinci Romacı tayfası midemi bulandırıyor. Orta Asya'yı düzelttiklerini söylemişsiniz ama Ukrayna neden böyle acaba? Yine mantık sınırlarını zorlayan bir zıtlık, bu arada Ukraynalılar fena Müslüman karşıtı, ismimde ve kültürümün bir bölümünde kalmış kültürel müslümanlığa bile tahammülleri yokmuş o da beni üzen bir detay oldu 👎👎👎

Şimdi yine içimdekini dökeceğim silecekler, yahu Zelenski'ye laf ettirmiyorlar forumda bile siliniyor yazıklarım, Arap da seviyorsunuz İtalyan da siz hakikaten nesiniz böyle?

Parazit derim silinir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma başlık açanlara çok güzel örneklemeler sunulur.
    Türk'ler (Müslüman) daha ölmedi diyelim.
    İngilizlerin nasıl üzerinde güneş batmayan imparatorlukları bugün dahi varsa biz Türk'lerin de “Devlet Ebed Müddet” söylemi her zaman var olmuş ve olacaktır.

Yalnız son dönemimiz kadim İslam - Türk gelenek görenek ananeleri gibi bilinen binlerce yıllık yönetim idaresi esasları varken biz şimdi Avrupalıların kanunlarını mı daha iyi olacağız aldık?
    Onlar bizi istemiyor ki. Ya da ben yanlış biliyorum.

• tubytube kullanıcısına yanıt

ukraynalıların garezi aslında stalin dönemine dayanıyor. sovyetler içinde solcu parti mikro ekonomik yapıların desteklenmesini savunruken, aşırı komünist kesim stalini dinliyor ve buna da karşı çıkıyor. işte bu git geller arasında ukraynalı çiftçiler staline kızın tüm ineklerini kesip tüketiyorlar ama bir dönem sonra gelen soğuk kara kış orada mahsülleri mahvediyor vs. ukraynalılar aç kalıyorlar vs.

2000lerin başında ise amerika ukrayna'da milliyetçi akım adı altında nazi gurupları palazlıyor paralar aktarılıyor. gençlik kampı diye polonya ve alamanyada para militer eğitimler vs alıyorlar ve böylece 2014 de olaylara kadar geliniyor.

azov burada kilit rol oynayan gurup.

bunların düşüncesine göre ukraynalılar slav değil aslında slavların başına kral olmuş o aileden gelen iskandinav Ari halkıymış. ruslar slavmış ama ukriler slav değilmiş.

benzer durum bulgaristan'da da var. VMRO adlı gurup da benzer kafada. bunlara göre de Proto Bulgarlar Türk değildi. Khan aslında Türk ünvanı değilmiş de irani kökenli bir kelimeymiş ve Türkler ve moğollar bu kelimeyi irancadan almış vs vs ve bu yüzden proto bulgarlar Türk değil de ari yani iran halkıymış falan.

evet Türkleri sevmezler. hatta savaş başlamadan önce rusları, "avrupalı moğollar" diye aşağlamaya çalışıyorlardı. avrupalı moğol orada Türk demek.

VMRO bulgar partisinin başındaki adamlardan biriymiş. Adam Yunan (Anadolu) ve Türk (orta asya) melezi :) ama işte bunlara göre bulgarlar , Türk değil ari halkıymışlar.

İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 18 Kasım 2024; 21:15:0 >

• 1914 ile 1918 osmanlı haritasını karıştırıyor muhtemelen. Mondros sonrası sınırlarımıza tekrar bakmalı. Son zamanlarda böyle bir algı çalışması var, kurtuluş savaşını küçümseyen, başarısız gösteren, sanki elimizde olan yerleri vermişiz gibi davranan. Zaten bizden çıkmış toprakların hesabını akıllarınca Atatürk ve İnönüden soruyorlar.

Lozanı, mondros ve sevr ile karşılaştırmaları lazım.

Ülkede tarih eğitiminde de sıkıntı var. Kurtuluş savaşını bile insanlar doğru anlayıp yorumlayamıyorlar. Sadece cephede değil diplomaside de başarılı bir savaş vardır.

• Navi kullanıcısına yanıt

anlaşılmayacak bir durum yok.

80 IQ üstü biri rahat anlar. Musul'a 1918 de mondros'u gösterip ingiliz çöküyor. bölgede kürd ve arap aşiretler ingilizi destekliyor. yani tüm bunlar olmuşken orada bir tane osmanlıcı bizim 500.000 askerimizin olduğunu idda ediyor falan İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları.  ve Türkiye cumhuriyeti kaybetmiş oluyor İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları. 

yalan kardeş yalan! yalan yalanı doğurur. yalanda mantık olmaz bu yüzden. mantıklı olmayanın yalanı çok olur.

• Ne olduda birden bu konuya girdin bu kadar yazı yazdın. O zaman ahır yapıldı yapılmadı vs şimdi neyi değiştirir. Ne derdin var.

• Bizimkiler Lozan'a gidip geldikten sonra ülke haritamızın nasılda küçüldüğünü haritaları karşılaştırarak ibret ile görebiliriz.

• Ahır olayına nasıl yalan dersin? Annem 87 yaşında ve eski evimize yakın olan camiyi ahır yapmışlar, kendisi anlattı, ona mı inanayım sana mı? Geriye kalanları okumadım bile o kadar yalancısın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonrasında Yunan'ı yeniyoruz ve savaş tazminatı olarak sadece Karaağaç semtini savaş tazminatı olarak alıyoruz.

Büyük başarımız çok daha güzel taçlanıyor.

Hazır ve dinamik 150 binlik ordumuz varken neden daha batıya yürümemişler ise bilemiyorum.

Malumunuz bizim gitmediğimiz batı Trakya'yı fırsattan istifade 2. dünya savaşında Bulgar işgal etti.

• Pardon siz cahil misiniz?

• silistreli kullanıcısına yanıt

Büyüdüğü diyecektin herhalde. Hakikaten ibretlik bir artış.

İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları.
  • omanner kullanıcısına yanıt

Bizim şehirde de Selçuklu'dan kalma eski bir camiyi ahır yapmışlar.

Bu ve buna benzer yaşanmış hadiselerin tarihi belgelerine ulaşmak günümüzde çok kolay.

Ama bulmak istemeyen için çok zor

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Yok o hayali haritalarla işimiz. Lozan öncesi ve sonrası haritalara bakın.

Örnek misakı milli ve günümüz haritası.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.