Şimdi Ara

İslamcıların yıllardır süren palavralar ile şaka maka iktidar sahibi olmaları. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
3.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belki öğrenir yakında.  

• Bende bir sorun var galiba ben sizin ne demek istediginizi, soylediklerinizin benim cumlelerimle ve sordugum soruyla olan baglantisini cozemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Nerden koyalım?

• silistreli kullanıcısına yanıt

Ne olduğunu bildiğin şeyleri koyabilirsin en azından.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Bilildiklerimin zekatını veriyorum. İstifade et.

Bu gönlümüzdeki haritaydı, fiilen elimizdeki değil. Lozanda sadece yunandan dedeagac mahallesinden biraz daha fazlasını alabilirdi belki.

• Navi kullanıcısına yanıt

Bu konuda gevşek davrandığımızı düşünüyorum.

Yunan kaçmış, Fransız ortada yok, çat pat politik hareketler yapan İngiliz'de gitmeye hazır (tutunmaları imkansız) fırsatı ve hazır ordumuz varken bizim yurdumuz olan Selaniğe, Batı Brakya'ya neden yürümemişiz anlamaya çalışıyorum.

Mücadele etmeden olurmu? Olmaz tabi ki.

Bizim yapmadığımız bu harekatı bizden yaklaşık 15-20 sene sonra Bulgar yapıp Batı Trakya, Selanik ve Makedonya'yı ele geçiriyor.

Bakalım önümüzde ki süreçte tarih neler yazacak gelecek nesillerimiz görüp yaşayacak.

• Basligin onune siyasal kelimesini koysak dahada anlamli olacak. Baslik tek basina herseyi ozetliyor. Soylenecek cok birsey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde Türklerin Arap seviciliği ile onların ahlaksızlığını alması ile bu durumun içerisindeyiz. Niye Türklere kızıyorum biliyor musunuz, diğerlerinin amaçlı belli zaten böl parçala yok et. Üç kuruş para İçin aldatılıyorlar.

Çalan hamuduyla götürür, yancısı pay alır. Ya götürdüğü de senin paran, senden çalındı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kimse Selanik'i almayı Atatürk kadar istemezdi eminim. Hatta hatıralara bakılırsa, o dönem Atatürkün yakınları selanik'i de alalım demiştir ama Allahtan Atatürk aklı başında liderdir. Duygularıyla hareket etmemiştir. O devirde selaniki almak için trakyaya ordu geçirmek gerekir. Boğazlar hala bizde değildir. Velev ki aldık, coğrafi konumu gereği orayı elde tutmak ve korumak için ciddi bir askeri orada konumlandırmak gerekir. Bu da hem anadoluda zayıflık demektir hem de selanikin astarını yüzünden pahalı hale getirir.

Bulgaristanın batı trakyayı işgali konumu itibarıyla daha kolaydır.

• Navi kullanıcısına yanıt

Dönemin gücüyle ve hızıyla bölgeyi tekrar eski sahibine yani bize kazandırabilirdik.

Rüzgar arkamızdaydı, lojistik sorun yaşamazdık...

Bu mesele daha çok su götürür gibime geliyor.

Eski sahibi diye birşey yok dünyada, o zamanda güçlü olan devlet toprakların sahibi olur. İsrail şuan ortadoğuda çok büyük bir toprak talep ediyor ve karşısında durabilen yok , milyar nüfusluk Araplardan ne ses çıkıyor ne tepki geliyor.

Eskiye gidersen Selanik osmanlıdan daha çok Yunan kültürüne ait, Osmanlıda 500 sene kaldıysa Yunanlılarda 5000 sene kaldı. Sen gidip adamların taa antik çağdan beri elinde tuttuğu, tüm mitolojilerinin dayandığı toprakları işgal etmeye kalkarsan , hele o dönem milleyetçilik akımlarının hızlandığı bir zamanda tüm avrupa üzerine çullanırdı. Atatürk bunu bildiği için Selaniği içi parçalanarak bıraktı. Aynı şekilde Musul ve Kerkük'ü de almak istemişti , ayaklanmalar yüzünden başarılı olamadı

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Bunlar bilinen şeyler.

Ordu dinamik, karşında ki Yunan paramparça iç meselelerle boğuşuyor, İngiliz, Fransız harp yorgunu

savaş sonu bütün dünya da bitmişlik tükenmişlik var. Avrupalıların geneli kendine bakacak takatları bile yok üstelik.

Ben nasıl ata toprağımı almam, alamam sürekli sorguluyorum.

Yunanı (Heleni) çok abartmışsın. Tarihte Yunanistan (Greece, Hellas, Greekland) diye bir devlet bile yok.

• Helenler bin yıldan fazla bir tarih boyunca Roma, Bizans, Türk imparatorlukları içinde yaşamış bir millet, kavim.

Küçük şehir devletleri ile süre gelmişler.

• Sen olaya çok duygusal bakmışsın, Atatürk mantığı ve öngörüsüyle yaklaştığı için orduyu Edirnenin ilerisine sokmadı, çünkü o toprakları elinde tutmayacağını biliyordu.

Daha sen elinden zorla alınıp yunanlılara verilen kıbrısı geri alamamışsın, Selaniği nasıl elinde tutacaksın. Ondan önce zaten dibindeki bulgarlar isyan etmiş bağımsızlık ilan etmiş , onlara sesini bile çıkaramamışsın.

Savaş sonu tüm avrupa bitmiş demişsin, asıl son kurşunu atan ülke bizdik, Büyük Taarruzda ordu resmen yarı aç yarı tok ölüme koştu son enerjisiyle. Başarısız olsaydı şuan iç anadolu ve batı karadenizden oluşan bir ülke olacaktık.

Ayrıca bırak selaniği, doğu sınırlarındaki asayişi, düzenli orduya rağmen kurtuluş savaşından çok daha sonra sağlayabildik. Bir taraftan karadenizdekiler isyan etti, ordakilerle ayrı uğraştık.

• Adina muharebe olan Ismet pasa`nin asker kacagi olduguna inanan insanlarin bu Dünyada gün yüzü görmeleri yada özgür hür vatadanslar olmalari mümkün degil. Birilerinin kulu olmak zorundalar. Türkiye`den cok daha geri ülkelerde de boyle safsatalar oldukca yaygindir ve geldikleri hal ortadadir.

• Yunan ve Bulgarı kendimize rakip görmek bile abesle iştigal diye düşünüyorum. Ordumuzun açlığı tokluğu söz konusu bile değil. Nasıl böyle düşünülür? biz kendi evimizde Anadolunun içlerine kadar ilerleyerek bataklığa çekilen Yunanı alt edemeyeceksek yuh bize.

Günü kurtaracak hamleler bugün bize pahalıya patlıyor. İleriyi görmeliydik.

Örnek; Geçmiş tarihimiz tamamen böyle. Türk milleti hep ileriye bakmıştır.

• Sayfalarca kahvehanede bile tutunamayan ihtiyar birine yazıp durmuşunuz. Bunun gibilerin foruma dadanması bile yeterli. Adamın trakyaya ordu geçiremeyeceğimizden bile haberi yok. Denizden geçecek çıkartma gemin yok, istanbul elinde değil nasıl olacak o iş? Elindeki ordu yaşı büyük askerlerden oluşuyor ve memleketin savaş kaldıracak hali yok. Lojistik bilmez, silah cephane nereden gelecek nerede üretilecek bilmez. Üretim yapacak kaynak var mı ondan haberi yok sallamış durmuş.

Okumamış, tarihten haberi olmayan birine yazıp duruyorsunuz. O zamanki nüfuslardan da haberi yok. Sanki övündüğü osmanlısı şimdiki türkiye kadar kalabalık nüfuslu bir ülkeydi. Yunan, bulgar bile toplasak bizim kadar nüfus çıkarıyor.

Hele musul konusu ingilizler orayı mondrostan bile önce işgal etti. İngiliz için petrol önemli senin değer verdiğin istanbulunun ingiliz için bir kıymeti yok. Kıymeti olsa istanbul için savaş çıkardı ama savaşı sadece ırak petrolleri için göze aldılar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.