Şimdi Ara

işlemci çekirdek aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar laptobu açar açmaz böyle hiç bi işlem yapmazken

• işlemci fanını bi temizle bence , çok aşırı ısınmış
  • program değiştirin derim. tümleşik ekran kartı 60 dereceyken işlemci 111 derece bir hata olmalı.
  • bi yerde toplam ısıyı verir o 4 çekirdek böl 125 e 40 gibi bişey demişlerdi doğruluk payı olabilir mi ? yada fan kirlenmiş olabilir ama daha yeni aldım 3 ay olmadı

edit: kardeş everest aida64 de de bu sonuçları veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragun78 -- 16 Eylül 2013; 5:59:37 >
  • Yok hocam toplam olamaz3 ay gibi bir süre icinde tozlanmanin da problem olacagini zannetmem. Siz fanin calistigina emin misiniz?
  • Muhtemelen fan çalışmıyordur.
  • oğuz*han kullanıcısına yanıt
    aıda64 de de fan %30 diyo
    çalışmasa sesi gelmez ki kardeş nasıl olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dragun78 D kullanıcısına yanıt
    Hocam program sapıtmıştır. Yanlış gösteriyordur. Aida 64, HW Monitör, CoreTemp gibi bir programlarla bakın. Bu sıcaklığın yanlış olmasını kanıtlayan iki neden:

1) O sıcaklıkta hiçbir işlem yapamazsınız. Açtığınız gibi tak kapanır tekrar. Hatta işlemci kendini kapatamazsa direkt yanar.

2) O işlemcinin grafik birimi ve çekirdekleri aynı çip üzerinde. Biri 110 derece iken diğerinin 60 derecede kalması saçma olur.
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    al kardeş
  • dragun78 D kullanıcısına yanıt
    Ne diyeceğimi bilemiyorum hocam. İçimden bir an; "Oha!" demek geldi. Ama 105 derecede çalışması mümkün olmazdı gerçekten. CPU 55 derece görünüyor. Çekirdeklerin bu durumda 105 dereceye çıkması imkansıza yakın. 3 ayda tozlanmadan vs. olması da arkadaşların söylediği gibi mümkün değil. Muhtemelen sıcaklık yanlış ölçülüyor. İşlemci veya anakart sensörlerinde arıza olabilir.

Bu durum çalışmalarınızı etkiliyor mu? Bilgisayarınız sık sık resetleniyor veya mavi ekran veriyor mu? Yük altında durum nasıl oluyor?
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    ya çalışmayı bırak laptobun altında 105 derece sıcaklık felan yok.. tek sorun kapanıtken uzun kapanıyo yani ekran gidiyo ama tam kapanmıyo bide açılınca hata raporu tarzı bişey geliyo.. bi ara resetlemiştim laptobu ondan sonra oldu herşey önceden bu kadar sıcak göstermiyodu cekirdek ısısı
  • Hocam o zaman format atın en iyisi. O resetleme işletim sisteminde tahribata sebep olmuş olabilir. Dosyalarınızı Yerel Disk D'ye atıp C'yi bilgisayarın kendi içinden formatlayın. Yoksa Windows Disk Yönetimi'nde C sürücüsünü bölüp D sürücüsünü oluşturun. Eğer işletim sistemiyle geldiyse içinde işletim sisteminin yedeği vardır. Sistemi o yedekten tekrar kurun DVD falan kullanmadan. Bunu yapmak için başlangıçta bir tuşa basıyorsunuz ama o tuş bilgisayarınızın marka ve modeline göre değişiyor. Markayı yazarsanız araştırabilirim.
  • Bu programlar sonucta sicaklik degerlerini anakart üzerinden okuyor bildigim kadariyla ve sizin durumunuzda programlarda degil de sensörler de bir problem olabilir. Donanimsal olmasa da yazilimsal olabilir ki bence bu durumda bios update yapmak en mantikli hareket olur
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    samsung np355v5c-s0btr bios bulamadim ki kardeş model bu
  • tuş f12 kardeş..yine de markayı söyliyim samsung np355v5c-s0btr
  • http://www.samsung.com/tr/support/model/NP355V5C-S0BTR-downloads

Buradan indirecegin uygulama ile bios update yapabiliyorsun diye yaziyor. Model numarasi vs. tekrar kontrol edersen iyi edersin. Bios update yaparken pilin dolu olsun ve ayrica prize takiliyken yapmani tavsiye ederim. Ayrica bios update yapmadan önce destek numaralarini arayip sorununu belirtip yardim isteyebilirsin. Kolay gelsin
  • İki yumurta kır kahvaltılık..

Şaka bir yana, bukadar çok ısınıyorsa hemen müdahele etmen gerek, yoksa yanması muhtemel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.