Şimdi Ara

işlemci değişiminden sonra kasadaki ses artışı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar.amd fx6300 den fx8350 ye geçtim ama bilgisayarın fan sesi eskisinden daha çok çıkmaya başladı.zalman z3 plus kasa kullanıyorum kasa fanları daha hızlı dönüyor.neden olabilir acaba??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ike17 kullanıcısına yanıt
    işlemcinin performansında yüksek artış var bu artışta ısınma gibi faktörler oyun oynar soğutmak içinde daha çok çalışacak bence bu sebepten artış var.Kasa temizliğinize de dikkat ediniz tozlanırsa falan performans düşer ses artar .
  • Dan olarak ne kullanıyorsun 6300ün dano mı?

• iLK BAKışta işlemcinin soğutma mazgalını tam oturtamadığınız ve işlemcinizin bu yüzden çok ısındığı ve bu yüzden de fanların çok çalıştığı akla geliyor.
    Mazgalı ve termal macunu kontrol edin,büyük ihtimal ondandır.
  • Akasa x4 işlemci fanı kullanıyorm

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Aldığım akasa x4 ün içinden çıkan macunu kullandım kalitesiz olduğu belli.ama kasa fanlarıyla ne alakası var onu anlamadım.?daha pc ilk açılışta,yani daha soğukken hızlanmaya başlıyor fanlar..

• Hocam o zaman biosdan fan ayarlarını kontrol edin.Yani işlemci değişimi sırasında biosu sıfırlamış olabilirsiniz ya da yeni işlemci sebebiyle biosda ayarlar değiştiğinden olabilir.
    Ayrıca anakartınızın web sitesinden BIOS versiyonlarından işlemci desteğine bakın belki bios update vs. gerekiyor olabilir.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    biosta nereden ayarlayacağım tam olarak?msi 970A-G46 kullanıyorum anakart bir bilginiz varmı?
    Kompresör ile temizleme felan yaptıysanız ayarı kaçmış olabilir

• 95W tdp degerli islemciden 125w tdp degerli islemciye gecmissiniz. sesin artmasi gayet normal. akasa x4 un tdp degerinin 95w a yeterli gelebilecegini dusunursek 3 kanalli sogutuculu bir urunun 125w a yetmemesi olabilir. daha iyi bir sogutucu tavsiye ederim. mesela 140w tdp degerli veya daha ustu bir sogutucu sessizlik acisindan daha iyi olacaktir.
  • mesela ne önerirsiniz soğutucu olarak?
    6xxx serisini beğenmemeniz(vede bana satmanız) hata olmuş..8xxx serisine genel olarak artan tdp değeri işlemciye aşırı yük bindiriyor stok fanlar yetmiyor illa (o korkunç sesten rahatsız olmamayı beceren extrem kılıklı arkadaşlar hariç) özel soğutmalara ihtiyaç duyarlar..soğutmadaki başarım oranlarını belirleyen iki faktör var.birincisi kaç boru ile ısı tahliyesinin yapıldığı ikincisinin ve en önemlisinin fanların cfm değerlerini hangi devirlerde elde ettiğidir..

başarılı kabul gören bir çok model var.bende bir çok modeli test etme şansı elde ettim ..ama iş genelde fanda bittiğini söyleyerek ,fanlarının kalitesinin üst düzey olan marka-modellere yönelmeniz gerekmektedir..termaltake frio yada nic 3 ve 4/noctua (hangi modeli olursa olsun) gibi modeller başarım güçleri üst düzeydir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazandeveli -- 12 Mart 2015; 22:13:34 >
  • Abi yapma sende şimdi yahu,bunda sattıracaksın bana :)) şaka bi yana pek bi farkta göremedim açıkçası Yapacak birşey yok soğutucu Alıp yola devam edeceğim.önerilerinizi dikkate alıyorum noctua için düşünmedeyim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.