Şimdi Ara

Sıvı metal uygulamasından sonra işlemci performans düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell G15 5511 11800h (45w) 3060 (130w) model laptopum dün aşırı ısındığı için sıvı metal uygulaması yaptım. Ancak uygulamadan sonra ekran kartı bir nebze düzelmiş olsa da, işlemci boşta 80-90 dereceleri görmeye başladı ve maksimum 20 watt güç tüketmeye başladı. Bu durumun neden kaynaklandığını merak ediyorum. Ayrıca, bilgisayara yaptığım testler ve normal durumda olan performansı aşağıdadır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• slm, başıma benzer bir olay geldi. Laptopta gpu ve gpu tek plaka idi. sıvı metal uyguladım fakat cpunun üzerindeki boşluk gpununkinden fazlaydı ve sıvı metalin çok az değdiği sonucuna vardım. ve cpu ya thermal tekrar macun sürdüm. 25 watt ile 98 derece görmüşse çok az temas yüzeyi mevcut. Ayrıca laptoplara sıvı metal sürmek hiç mantıklı değil. düşme ve çarpmadan anakart üzerine boca oluyor. resimdeki laptopta 2 gpu rami ve birkaç mosfet değişti.

Ayrıca işlemci 100 derece de kendini korur ve yavaşlayarak ısı düşürmeye çalışır. Eğer min hızları hwmnitör ile bi kontrol edersen, yük altında 1 Ghzlere bile düşüyordur.

2. olarak Fanları taktığından eminmisin çalışıyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 1 Ağustos 2023; 21:31:2 >

• Çalışıyor evet. Az önce cpu'ya biraz daha sıvı metal sürdüm ve sorun büyük oranda çözüldü. Sıkıntı senin de belirttiğin gibi boşluk kalmasından dolayıymış.

• Erenowski0 E kullanıcısına yanıt

sıvı metal kullanma, okadar boşluktan en ufak çarpmada anakarta boca olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.