Şimdi Ara

İşlemci mi, ekran kartı mı almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar. :)

Öncelikle sistemimi yazayım:

Fx 4100 işlemci
    8 GB DDR3 ram
    Radeon HD 6850 gddr5 ekran kartı.

Şimdi ben bu makinada sadece MMO türü oyunlar oynuyorum (Guild Wars 2 ve Tera Online) ancak performans açısından pek memnun değilim. Özellikle oyuncuların çok olduğu yerlerde (şehirler vs.) fps 25 civarına düşüyor. Boş haritalarda ise 50 fps altına pek düşmüyor high ayarlarda. Bu arada GW2'de etraftaki oyuncuların ne kadarının görüneceğini ayarlayabiliyoruz ve bu ayar fps üzerinde büyük bir etkiye sahip benim makinamda.

Araştırdığım kadarıyla MMO oyunları ekran kartından ziyade işlemciye daha fazla yükleniyormuş. Yukarıda anlattığım durumlar da bunu doğrular nitelikte ama ben yine de size sormak istiyorum; sizce işlemciyi 8xxx serisine mi terfi ettireyim yoksa ekran kartımı mı upgrade edeyim? Ekran kartı için en fazla 500 lira ayırabilirim dolayısıyla şu anki kartımı da satıp forumdan 2. el garantili bir kart almayı düşünüyorum. İşlemciyi sıfır alabilirim ancak şu anki işlemcimle arada büyük bir fark olur mu merak ediyorum. Bu arada monitörüm 1440x900.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 15 Ekim 2013; 23:13:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki islemci 6300 yaparsan yeterli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6300 yeterli gelecekse çok iyi olur benim açımdan. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: okhay

6300 yeterli gelecekse çok iyi olur benim açımdan. :)

Hocam Anakarti söylermisin destekliyormu bir bakalim

• quote:

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar. :)

Öncelikle sistemimi yazayım:

Fx 4100 işlemci
    8 GB DDR3 ram
    Radeon HD 6850 gddr5 ekran kartı.

Şimdi ben bu makinada sadece MMO türü oyunlar oynuyorum (Guild Wars 2 ve Tera Online) ancak performans açısından pek memnun değilim. Özellikle oyuncuların çok olduğu yerlerde (şehirler vs.) fps 25 civarına düşüyor. Boş haritalarda ise 50 fps altına pek düşmüyor high ayarlarda. Bu arada GW2'de etraftaki oyuncuların ne kadarının görüneceğini ayarlayabiliyoruz ve bu ayar fps üzerinde büyük bir etkiye sahip benim makinamda.

Araştırdığım kadarıyla MMO oyunları ekran kartından ziyade işlemciye daha fazla yükleniyormuş. Yukarıda anlattığım durumlar da bunu doğrular nitelikte ama ben yine de size sormak istiyorum; sizce işlemciyi 8xxx serisine mi terfi ettireyim yoksa ekran kartımı mı upgrade edeyim? Ekran kartı için en fazla 500 lira ayırabilirim dolayısıyla şu anki kartımı da satıp forumdan 2. el garantili bir kart almayı düşünüyorum. İşlemciyi sıfır alabilirim ancak şu anki işlemcimle arada büyük bir fark olur mu merak ediyorum. Bu arada monitörüm 1440x900.

fx8350 ve 212x sogutucu al ekran kartin simdiki hal iyi duruyo

• Hepsi yalan işlemci performansa %30 civarı etki ederken ekran kartı %70 civarında etki eder. Oyundan oyuna değişmez bu sonuçta ekran kartıda bir tür işlemcidir. İşlemciyi FX 6300 yapmak yerine 80 tl daha biriktir ve 7870xt al.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3rkut0vsk1

Hepsi yalan işlemci performansa %30 civarı etki ederken ekran kartı %70 civarında etki eder. Oyundan oyuna değişmez bu sonuçta ekran kartıda bir tür işlemcidir. İşlemciyi FX 6300 yapmak yerine 80 tl daha biriktir ve 7870xt al.

Adam online oyun oynuyor sen ekran kartı al diyosun.İşlemci daha önemli mmo tarzı online oyunlarda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asrock 970 extreme 3 anakartım var. Destek konusunda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum o yüzden yazmadım. :) Bu arada cooler master hyper t4 soğutucu ile kullanıyorum işlemciyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 15 Ekim 2013; 23:36:06 >
  • quote:

Asrock 970 extreme 3 anakartım var. Destek konusunda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum o yüzden yazmadım. :) Bu arada cooler master hyper t4 soğutucu ile kullanıyorum işlemciyi.
    HD6850 gayet iyi bir kart. Aynısı bende var ve pentium e6700 çift çekirdekle orta ayarlarda 25-40 fps oynadığım oyun vardı. İşlemciyi ve anakartı değiştirip i5 4570 aldım şimdi high ayarlarda 60-90 arası fps oluyor. Senin oynadığın oyunlar için 6850 önümüzde ki 5 sene daha yetecektir. Eğer anakarta uyuyorsa 6300 veya girişleri aynı mı bilmiyorum 8320 alıp taktın mı performans farkı çok fazla olacaktır.
  • quote:

Asrock 970 extreme 3 anakartım var. Destek konusunda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum o yüzden yazmadım. :) Bu arada cooler master hyper t4 soğutucu ile kullanıyorum işlemciyi.

Anakartin destekliyor sen kimseyi dinleme hepsi msj kasiyor ekran kartın iyi birde 6300 aldinmi Tmmdir

• Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Biraz araştırıp 6300 veya 8320 alayım. F/P konusunda 6300 gayet iyi sanırım.

• okhay kullanıcısına yanıt
    mmo oyuncusuna fx6300 le beraber 4-5 yıl o sistem uçurur
  • quote:

Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Biraz araştırıp 6300 veya 8320 alayım. F/P konusunda 6300 gayet iyi sanırım.

Hocam senin sistemin icin en iyisi 6300 dir 8320 felan uğraşma zaten ılerde oc yapma istegi duyacaksın 6300 oc icin en elverişli işlemcilerden biridir

Arkadaşım, MMO oyunlarda sana amd'nin fx6100 işlemcisi bile yetecektir. Bence fx6300 veya fx8320 arasında tercih yapabilirsin.

TERA Online - FX6100 HD6870 li bir sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erqerq -- 16 Ekim 2013; 0:06:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erqerq

Arkadaşım, MMO oyunlarda sana amd'nin fx6100 işlemcisi bile yetecektir. Bence fx6300 veya fx8320 arasında tercih yapabilirsin.

TERA Online - FX6100 HD6870 li bir sistem

FX 4100'den 6300'e geçtiğimde çok fazla performans artışı olmama ihtimali kafamı kurcalıyordu sadece. Onu da çözdüğümüze göre siparişi veririm yarın. Hepinize tekrar teşekkürler.

• BeranSetaou kullanıcısına yanıt
    İşlemci hiç birşey ifade etmiyor i3 le i5 in oyun performansı aynı.

Anlamayacağın için sana video linki vereyim.

http://www.youtube.com/watch?v=aXPK9doyMLg

Sabit fikirli olmayalım. Beni dinle ve ekran kartı al eğer memnun kalmassan iade edersin zaten.

Hocam birde SSD'de tavsiye edebilirim. Kendim Lineage 2 oynuyorum ve Savaş (Siege) olan kalabalık ortamlarda çok işe yarıyor.
  • 3rkut0vsk1 3 kullanıcısına yanıt
    Hocam sabit fikirlilikten değil de, dediğim gibi MMO türü oyunların ekran kartından ziyade işlemciye daha fazla yüklendiğini okuduğum için bu konuyu açma gereği duydum. Mesela Guild Wars 2'de bazen 70-80 kişi birbirine giriyor ve bildiğim kadarıyla bu kadar kalabalık savaşlar işlemciye ağır yük bindiriyor. Fx 4100 de çok matah bir işlemci olmadığı için ve ben zaten 1440x900 çözünürlükte oynadığım için performansı törpüleyen işlemciymiş gibi geliyor bana. Konu BF3 filan olsa size katılırım kesinlikle ama MMO oyunlarda işler değişiyor.
    Yahu adam online oyun oynuyo diyorum metro last light testi koymuşsun sen buraya.Bu işten anlamadıgın bi kesin zaten.Etraftan duydugun önerilerle gelip buraya konuşuyorsun.
    Öğrenmedende sakın birdaha yorum yapma.sm=zuha.gif] i3 le i5 in oyun performansı aynıymış. Bak sen.

En basidinde bf4 de i5 2500k ile i7 2600 k arasında bile 8 fps lik fark var.

İşlemci mi, ekran kartı mı almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeranSetaou -- 16 Ekim 2013; 12:16:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.