Şimdi Ara

İşlemci nasıl seçilir ÇOK BİLİYORSUNUZ. Gelin anlatıyorum. Size Özel Tonlama ile Hemde (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
26
Favori
33.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu sahibi aşırı egolu bir insan. Yazısında sürekli siz cahilsiniz bilmiyorsunuz, ben bilirim size öğreteyim havaları var. Yorum yapan arkadaşların hepsine de katılıyorum. Söylediklerinde %100 haklı da olsan kimse senin bu üslubundan dolayı seni kal almaz. Böyle egoistlik içeren konularıda kim öne çıkarır bilmem. Öne çıkarıldığı için geldim. Yazısında yaptığı kendini beğenmişliğinden kör oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neith34

Abi sistemi kurdum bios vs. güncelledim. Yalnız ramler sıkıntı yaptı. 3200mhz e çekemiyorum yardımcı olabilir misin acaba. Doğru taktım ramleri. Ama D.O.C.P ile 3200 e çektiğimde pc kendini safe mode a alıyor 2 kere kapanıp açılıyor. Tekrar girip baktığımda Ram frekansı 2133te kalıyor

Edit : ramler a1 ve b1 slotunda takılı, acaba a2 ve b2 taksam sorunum çözülür mü ?
    Sistemini yazarmısın, belleklerine cpu izin vermiyor muhtemelen.

• Cpu: R7 2700x
    Gpu: MSI RTX 2060 Super 8gb 256bit Gaming X
    Anakart: Asus Tuf x470 plus gaming
    Ram: GSKILL RipjawsV Siyah 16GB (2x8GB)
    Kasa: RAMPAGE AZOR 4x120mm RGB FANLI 600W 80 PLUS USB 3.0 MidT ATX GAMING KASA
    Ssd: TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (Okuma 1700MB / Yazma 1600MB)

@Muten Baba

Abi bide 35 dakkalık star wars resmi attım değerler normal mi ? Wraith Prism aşırı sesli çalışıyor işlemci 60 derecelere yaklaştığı zaman bunu nasıl çözebilirim ?
    İşlemci nasıl seçilir ÇOK BİLİYORSUNUZ. Gelin anlatıyorum. Size Özel Tonlama ile Hemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neith34 -- 9 Şubat 2020; 8:42:19 >

• Adam ne güzel iyilik yapmış bilgilendirmiş herkesi. Bizim forum ahalisi polemiğe girme çabasında. Adam işlemci demiş hepsi trigger olmuş.

Elinize sağlık hocam.
  • Amerikan Şiiri çalışıyorum o zaman ben kendimi Edgar Allan Poe olarak tanıtayım bundan sonra

• Normal duruyor. İşlemci fanını biosta ayarlayabilmen lazım yada wraitprşçsimde soğutucu üzerinde high low yazması lazım 2700x ile aşırı ses duymaman lazım senin

• Küçümseyici yorum yapan kardeşler belli bir olgunluk yaşının altındadır kesinlikle. Bu yüzden bu tarz öncü ve bilgili arkadaşların bu tarz yorumlara takılmamasını rica ederim.
    Genelde bilgili arkadaşlar da bu tarz, henüz çocukça yorumlar yazan arkadaşlar yüzünden forumdan soğutuluyor.
    Benim gibi gerçekten bilgisi olmayan kişiler mahrum kalıyor bu bilgilerden. Bu yüzden ben de bu tarz yorumlardan rahatsızlık duyuyorum.

Konu başlığı ego kokuyor bazıları için. Çünkü en iyi onlar biliyor (ki bazı nicklere tıkladım ama bu tarz bir bilgi paylaşımı göremedim, yani boş konusmaktan ötesi değil). Fakat emin olun ego’lu değil başlık ve yorumlar.

Ne zamanki BEN BİLMİYORUM derseniz o zaman hem gelişmeye açık olursunuz, hem de olgunlaşırsınız. Bu başlıktan olumsuz yorum yapan bir çok arkadaşın da faydalandığına eminim. Ben kendi adıma bu tarz konular açıp güzelce bilgi veren ve bizi bilgilendiren arkadaşlara teşekkür ederim, özellikle de bu arkadaşımıza. İnsallah sizi yıldırmazlar da bizler de bol bol bilgileniriz sayenizde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakart qfan ayarını güncelle. Rpm değerini 100'den ne kadar azaltırsan, son hızı o kadar sınırlanır. 70/60°C, %60/30 yaparsan 70°C'de %60 hıza kadar çıkar en çok windowsta sabit %100 hız bile seçsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Şubat 2020; 10:56:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuk_Ekmek

Küçümseyici yorum yapan kardeşler belli bir olgunluk yaşının altındadır kesinlikle. Bu yüzden bu tarz öncü ve bilgili arkadaşların bu tarz yorumlara takılmamasını rica ederim.
    Genelde bilgili arkadaşlar da bu tarz, henüz çocukça yorumlar yazan arkadaşlar yüzünden forumdan soğutuluyor.
    Benim gibi gerçekten bilgisi olmayan kişiler mahrum kalıyor bu bilgilerden. Bu yüzden ben de bu tarz yorumlardan rahatsızlık duyuyorum.

Konu başlığı ego kokuyor bazıları için. Çünkü en iyi onlar biliyor (ki bazı nicklere tıkladım ama bu tarz bir bilgi paylaşımı göremedim, yani boş konusmaktan ötesi değil). Fakat emin olun ego’lu değil başlık ve yorumlar.

Ne zamanki BEN BİLMİYORUM derseniz o zaman hem gelişmeye açık olursunuz, hem de olgunlaşırsınız. Bu başlıktan olumsuz yorum yapan bir çok arkadaşın da faydalandığına eminim. Ben kendi adıma bu tarz konular açıp güzelce bilgi veren ve bizi bilgilendiren arkadaşlara teşekkür ederim, özellikle de bu arkadaşımıza. İnsallah sizi yıldırmazlar da bizler de bol bol bilgileniriz sayenizde.
    Hocam arkadaşın bilgisine kim ses etmiyor. Üslup konusuna takıldı herkes. Yoksa yazı gayet iyi. Ben de ironi yapıp takıldım üstte, bu ortada güzel bir yazı olduğunu değiştirmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Anakart qfan ayarını güncelle. Rpm değerini 100'den ne kadar azaltırsan, son hızı o kadar sınırlanır. 70/60°C, %60/30 yaparsan 70°C'de %60 hıza kadar çıkar en çok windowsta sabit %100 hız bile seçsen.
    Hocam nasıl ayarlayabilirim acaba biliyo musun ?
  • Sucuk_Ekmek S kullanıcısına yanıt
    Sen olayı anlayamamışsın ki. Yada arkadaş ile aynı kişiliğe sahipsin. Bildiğin bir şeyi anlatırken karşındakini küçümseyerek mi anlatıyorsun bildiklerini? Bilmiyorum ben üslupta anlatmam genelde, sen öyle anlatıyorsan sende sorun vardır. İstersen %100 bilgiye sahip ol karşındakini cahil bilgisiz veya sen bilmiyorsun ben biliyorum diyerek anlatırsan konuyu, senin o engin bilgilerini kimse dikkate almaz. Konuyu hala "ben bilmiyorum dersenize" getiriyorsun. Belliki sizin düşünce yapınızda sorun var. Tamam siz çok bilgilisiniz süpersiniz alimsiniz, einstein sınız.

Hocam iyi niyetli yorumunuz için teşekkürler. Konu içerisinde bir kaç kelime var, bazılarına dokunan. Oda zaten onlara dokunsun diye bilinçli yazılan kelimeler. Bunu şöyle düşünmek lazım hani bizim halkta vardır ya , bana dokunmayan yılan bin yaşasın'a çevirmiştir iğne çuvaldız olayını :) Araba alırken 2cm lik çiziği perte kadar götürür ucuz almak için satarken nokta hatasız diye satmaya çalışır taklalı arabasını, bizim genetikte var bu.

Ama bunlar benim yazdıklarımın doğruluğunu değiştirmiyor. Hem işi hem hobisi gereği birçok bileşeni test etmiş birisi olarak yazdım bu yazıyı , tek gaye birilerine faydalı olması diye ama bizim insanımız böyledir, sokakta görse bana amca diyecek arkadaşlar egolu da der başka şey de der, belli bir süre önce Pm atıp hocam şöyle şöyle oldu diyen arkadaşta üzerine basıp yukarıya çıkmaya çalışır. Bunlar hep yaşanılan şeyler.

Bu sebeple bunlara takılmıyorum, bazıları işi iftira boyutuna getiriyor, onlarla keşke yüz yüze görüşme şansımız olsa istiyorum ama oda olmuyor işte, çoluk çocuk sahibi insanım değermi bunlar için diyorsun :) Takılmıyorum yani. Bunun gibi sebepler neticesinde donaımhaberi donanımhaber yapan kıymetli üyelerin çoğu kalmadı kalanlar da benim gibi uğraşmıyor bakma sen ben son dönemde evden çalıştığım için vakit ayırmaya çalışıyorum paylaşıma da o yüzden. Yoksa aslında sevilen şey tipim nasıl yada kız arkadaşımın bıcısına değdim vs. gibi konular çünkü kitle bu nesil bu.

Ama genel olarak problem değil , konunun bir çok kişiye faydası olduğunu biliyorum. 10 senedir her sistem güncellemesini beraber yaptığımız arkadaşlar var. Bir teşekkür bir Allah razı olsun kelimesi yeterli.
    https://forum.donanimhaber.com/sistem-toplarken-dikkat-edilecek-puf-noktalar-bunlari-unutmayin--140580815#140580815

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Normal duruyor. İşlemci fanını biosta ayarlayabilmen lazım yada wraitprşçsimde soğutucu üzerinde high low yazması lazım 2700x ile aşırı ses duymaman lazım senin
    Vallahi anlamadım hocam neden böyle yapıyor. Biostan o ayar kısmını tam bilmiyorum Asus anakart ilk defa kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_23

Sen olayı anlayamamışsın ki. Yada arkadaş ile aynı kişiliğe sahipsin. Bildiğin bir şeyi anlatırken karşındakini küçümseyerek mi anlatıyorsun bildiklerini? Bilmiyorum ben üslupta anlatmam genelde, sen öyle anlatıyorsan sende sorun vardır. İstersen %100 bilgiye sahip ol karşındakini cahil bilgisiz veya sen bilmiyorsun ben biliyorum diyerek anlatırsan konuyu, senin o engin bilgilerini kimse dikkate almaz. Konuyu hala "ben bilmiyorum dersenize" getiriyorsun. Belliki sizin düşünce yapınızda sorun var. Tamam siz çok bilgilisiniz süpersiniz alimsiniz, einstein sınız.
    Ben üsluptan rahatsız olmadım. Çünkü her insanın farklı kişiliği var. Mesela senin de peşin hükümlü olman. Sen bunu yazdıysan şöylesin böylesin. O zaman da sen de bu kişiliktesin gibi gibi... ama sana da kızmam. Çünkü takılmıyorum senin bu özelliğine. Eminim bir ton güzel özelliğin vardır. Beni onlar ilgilendiriyor.

Bu yazılanlar kötü niyetle yazılmış şeyler değil. Üsluba mı takıldın nazikçe uyarabilirsin ve belki öyle yazılmasının bir nedeni vardır. Buna odaklanabilirsin. Ya da benim için üslup çok önemli diyorsan o halde hiç münakaşaya girmeden sayfayı kapatabilirsin. Çünkü olumsuz cevaplaşmalar seni de strese sokuyor. Gününün güzel geçmesine engel oluyor. Daha hızlı agresifleşmene neden oluyor.

Yahut şu da bir tercih. Burada herkesin gözü önünde olumsuz cevap vermek yerine özel mesaj ile rencide etmeden arkadaşım verdiğin bilgiler çok iyi fakat üslup fazlaca rahatsız edici diyebilirsin. Ve bir şeyleri düzeltme çaban takdirle beraber olduğu için çok daha olumlu geri dönüşler alırsın.

Tabi bunlar tercih meselesi. Ancak olumsuz cevap almak olumsuz cevapla karşılık vermeyi gerektirmez. Bugün biz bu forum sayesinde bir aradayız. Belki de yarın fiili bir arada olacağız ve birbirimizi gerçekten çok seveceğiz. Genelde yazdıklarımıza duygu katamadığımız için anlaşılmaz olabiliyor.

Fakat yine de hep sakinliği korumak ve güler yüzlü olmak gerek.

• Hassas ve kırılgan arkadaşlar içinde yazdım ilk mesaja isteyen istediğini okuyabilir artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Hassas ve kırılgan arkadaşlar içinde yazdım ilk mesaja isteyen istediğini okuyabilir artık
    Hocam ellerine sağlık. Benim de dikkat çekmek istediğim husus buydu. Tekrar düzenlemek gerçekten ne kadar iyi niyetli olduğunuzu gösteriyor.

Ben burdan şu çıkarımı yaptım açıkçası. Konuyu açan arkadaşı gerçekten hiç tanımıyorum. Bugün özel mesaj ile teşekkür ettim verdiği bilgiler için. Ve çevremde gerçekten bu kadar bilgili ve açıklayıcı arkadaş yok. Teşekkürü bu yüzden kesinlikle hak ediyor. Ve bu arkadaşımızın sizleri de gerçekten önemsediği ortada. Ki üslup açısından da düzeltme yapmış. Uğraşmış bir dolu. Ben tekrar teşekkür ederim bu nazik davranışı için.

Biraz anlayış ve iyi niyet gerçekten her şeyi çözer. Zaten dışarda çok fazla kötülük var. Giderek de artıyor. İnsallah daha iyiye gider diyeceğim ancak hiç de umudum yok. En azından biz burada bunu korumaya çalışalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 9 Şubat 2020; 12:38:17 >

• Biosta en altta fan bölümü var oradan ayar yapman gerekiyor, yazıyla tam anlatılmıyor maalesef youtubeden aratırsan mutlaka çıkar. Technopatın bu konuda çok güzel anlatımları var.

• trol ve ağır işsiz.
    Hocam bakın bu konuyu açan arkadaşın takındığı üslup sadece beni değil herkesi rahatsız etti. Konudaki diğer arkadaşların yazmış olduğu yorumları da incelerseniz eğer burada kimse vermiş olduğu bilgilerin doğruluğuna veya yanlışlığına bakmıyor. İstersen full yanlış olsun önemli değil. Yazıyı yazarken ki üsluba bakılıyor. Ve bu konudaki üslup yanlıştır.

Siz yazıda üslup olarak bir şey olmadığını, rahatsız edici kelimeler içermediğini iddia ediyorsunuz. İnanın ki çok şaşırdım aynı yazıyı mı okuyoruz emin değilim. Yani oturup tabiki bunu tartışamam şahsen beni okurken aşırı rahatsız etti.

Size farkı anlayabilmeniz için konuyu açan bizzat kendisinin üstte linkini verdiği diğer konusunu incelemenizi öneririm. Beni ancak böyle anlayabilirsiniz. Diğer konu ile bu konunun arasında dağlar kadar fark var. Orda yazdığı cümleler ile bu konuda yazdığı cümleleri, başlık dahil (!) inceleyin. Farkı daha iyi anlayabilirsiniz.

Eminim ki konuyu açan kişide sonradan bu tür kelimeler kullandığı için pişman olmuştur. Ama bizim türk milleti olarak en meşhur özelliğimiz hatamızı kabul etmememiz. Sizin dediğiniz gibi "ben bilmiyorum diyin" değilde, konuyu açan kişi " kusura bakmayın arkadaşlar üslup konusunda hatalı davrandım, haklısınız yanlış anlaşıldım" yazsa bu kadar sayfalarca üslubun rahatsız edici mesajları yazılmayacaktı.

Normalde bu tür basit tartışmalara girmem. Konunun sahibinin hatasını kabul etmemesi, aksine hatayı başkalarında arayıp "beni bilen biliyor zaten" demesi yazmama neden oldu. Savunan insanların da arkadaşı falan olduğunu düşünüyorum. Çünkü üslubunun savunulacak yanı yoktur bana göre.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.