Şimdi Ara

İşlemci neden bu kadar soğukk ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi konu başlığına bakıp ne diyo bu diyeceksiniz ama

İki gündür sızdırmazlık testi yaptığım su soğutmamı bu akşam kurdum.
    Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2+ 2 adet cooltek 120 mm fan, zalman ZM-WB3 Gold su bloğu ve atman 2000 l/h pompa, işlemcim Q9300.
    Sistemi kasa içine toplayacaktım fakat denemek için radyatör şimdilik dışarda duruyor ayrıca radyatörde öndeki fanlar hariç arkasında 2 adet 120 mm fan var.

Şimdi gelelim sorularıma

İlk defa su soğutma kullanıyorum.Sistem biosta,everestte ve easytune 6 da sıcaklığı 24 derece ölçüyor. Oda sıcaklığıda 24 derece. Ayrıca everestte yaptığım testlerde tam yükte sıcaklık 33 dereceyi geçmedi. Kullandığım sistem bu kadar başarılı bir soğutmamı yapıyor yoksa ölçümlerde hata mı var?

Ayrıca ekran kartı olarak zotac 8800 gt amp kullanıyorum ve fabrıka çıkışlı o/c li olduğundan ısınma problemi var.Kartın şuan sıcaklığı 56 derece.En kısa zamanda bir 8800 gt bloğu alıp onuda sisteme dahil edeceğim, sistemi ekran kartı üzerinden cpu ya bağlasam doğru olur mu? Ayrıca radyatörü kasa içine taşıdığımda performansı çok düşer mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

• Sıcaklıklar normal...Su soğutma'nın üstünlüğü bu zaten.
  • cpu sıcaklığı çok iyi bana sorarsanız sesten bir şikayetiniz yoksa akran kartını su soğutmaya dahil etmeyin çünkü bana o kadar da sıcak gelmedi.56 derece çok normal vga için.
  • Hocam eger soguk olmasi rahatsiz ederse elimde CoolerMaster Hyper212 CPU fani var.
    Imzamdaki degerlerde suan 55 derece. Oda da 34derece. Eger yeteri kadar sicaksa takas edebiliriz

Saka bi yana 33derece islemcin var allahtan belani mi istiyosun
  • yok yav bi şikayetim yok

işlemci o/c li 3.00 ghz şuan ve tam yukta 38 derece gördü. Sadece ben bu kadar başarılı bir soğutma beklemiyordum. Ayrıca sessiz bir sistemim oldu zalman 9700 led kullanıyordum başarılı bir soğutucu ama biraz sesli çalışıyor kendisi
  • fazla soudu dersen fazla oc yap sende
  • Hocam senin değerler iyi yine de.... Bide benim el yapımı su soğutma sistemimin değerlerine baksana: ?????????????

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 20 dereceyi de gördüm tabi klimalı odada...
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual82

Hocam senin değerler iyi yine de.... Bide benim el yapımı su soğutma sistemimin değerlerine baksana: ?????????????

6 derece ha süpermiş amaaa

yanlışım varsa düzeltin

kapalı devre hava ile soğuyan sistemlerde soğutma kapasitesi oda sıcaklığı altına düşemez, oda sıcaklığı altında soğutma için gaz destekli kompresör soğutma sistemleri kullanılır.

Bu anlamda ya buzhanede oturuyorsun yada yanlış bir ölçüm sözkonusu gibi geldi bana.

Ama dediğim gibi bu konu hakkında tam bilgiye sahip değilim yanlışta olabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

fazla soudu dersen fazla oc yap sende

Şiddetle katılıyorum :)))
    Yanlız çok garip değerler. Yanlışlık olma ihtimali var. Eğer yoksa, zaten çok büyük bir buluş gerçekleştirmiş olabilirsin :)
  • Valla bende çözemedim. Bide anakartın kendi programıyla ölçtüm. Değerler hemen hemen aynı.... ???????????..... ama o fotonun tarihine dikkat ederseniz, kıştan yeni çıkmıştık ve oda serindi. bu aralar sistem boşta iken ve fan çalıştırmıyorken 30 derece civarlarında. Oyun filan oynadığımda 40 derece civarında seyrediyor.

• Bende birkaç resim ekliyim

Oda sıcaklığı,bios ve easytune 6 ölçümleri aynı dereceleri gösteriyor.

• plur kardeşim renkli yada uv duyarlı 1 sıvı ekle sistemine çok güzel olur
  • Bende resim koyayım bari canım çekti...

• sıvı soğutmacılar gaza keldi
    herkez döktürüyor maaşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

plur kardeşim renkli yada uv duyarlı 1 sıvı ekle sistemine çok güzel olur

Uv duyarlı sıvı sipariş edeceğim en kısa zamanda :) listede ayrıca arctic silver 5 termal macun ve bulursam 8800 gt için blok olacak.
  • zalman zm-stg1 i öneririm macun olarak
    uv duyarlı sıvı yı da fireball dan bakabilirsin
  • Su soğutmayla olması gereken de bu zaten.Ayrıca termal pasta olarak AS5,Zalman'dan daha iyidir.
    Ben de şu an 33C olarak gözüken ortamda 35C cpu kullanıyorum,üstelik ciddi overclock var sistemde.

Kaliteli su soğutma ile rahatlıkla Tcpu = Tortam yakalayabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.