Şimdi Ara

İşlemci pinlerine ve anakarta termal macun temas etti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Dün yeni bir pc topladım ve gayette herşey yolundaydı fakat hem biraz dalgınlık ve sakarlıkla işlemci pinlerimin birkaçına termal macun temas ettirdim üstüne bide temas eden macunu görmeyip işlemciyi yuvasına koyunca muhtemelen işlemci soketinede bulaştı. Olayı farkedince pc yi çalıştırmadım.
    Sizlere sorum şu ki bu macunu nasıl temizleyebilirim her iki yerdende. nasıl bir yöntem izlemeliyim temizlerken.
    Kullandığım işlemci fx6300 ama soğutucum stok değil COOLER MASTER HYPER 212X model soğutucu.
    termal macunda soğutucunun yanında gelen macundu.
    NOT: Macunuda biraz fazla kullandım ama buda yanlışlıkla oldu. Yani çok dökeyim iyi temas etsin değildi. Kısacası mallıktı bence
    Cevap veren herkese çok teşekkürler. Bugün cihazı halletmem lazım.

• Ayarlı süpürge makinen varsa gücünü düşürüp delikler arasındaki termal macunu çekebilirsin
  • pinler kolay yamulurlar süpürke ile deneme yap ancak dikkatli ol. Bide a4 kağıdı ile aralardan alabidiğini al pinlere fazla dokunma daha sonra ufacık pamuk parcasını pinin arasın iğne yardımı ile temizle(iğnenin tersini kullan). pinlerin işlemciye temas eden bölümü temiz olsun yeterli termal macun elektirik akımını iletmediğinden için rahat olsun(yinede temizleyebildiğin kadar temizle) zamanla kalanlar olursa kurur öyle alırsın.
  • sancoahmet S kullanıcısına yanıt
    Selam
    Siz işi baştan yanlış yapmışsınız.. Önce işlemciyi CPU yuvasına takacak ve sıkıştırdıktan sonra üzerine macun sürecektiniz.. Bu şekilde işlemci pinlerine macunun girmesi imkânsızlaşır(macun su gibi değilse tabii).

İşlemci yuvasındaki pinleri temizlemek için kulak temizleme pamuğu ve saf alkol yeterli olacaktır. Gayet hafif bastırarak pinlere gelen macunu temizleyebilirsiniz(kontakların temizlenmesi kâfi gelecektir). Altında kalan macun çok önem arzetmez.
    İşinizi bitirdikten sonra saç kurutma makinesi ile işlemci yuvasına sıcak hava tutarak işlemi tamamlayabilirsiniz..
    Bilginize ve kolay gelsin..

Not: Vicudunuzdaki statik elektriği işlemciye yüklememeniz, işinizi daha kolaylaştıracaktır(bilgisayarın açılması bakımından).
  • Temizlik için spreyler varmış. Kullanan varmı acaba marka ve yöntem tavsiyesinde bulunabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.