Şimdi Ara

işlemci problemi yardım lütfen....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar öncelikle herkese merhabalar.sanırım islemciyle alakalı bir problemim var.bilgisayarıma sag tıklayıp özellikler dedigimde işlemcimi 1.90ghz olarak gösteriyor(ki işlemcim öyle bu normali) daha sonra 2 sn sonra o ekranı kapatıp tekrar bilgisayarım-sag tıkla-özellikler bu sefer 1.59ghz gösteriyor veya baska zaman da 795ghz olarak gösteriyor.yani herzaman 1.90ghz olarak göstermiyor cok daha altında olarak gösteriyor işlemci hızını.bunun sebebi nedir?
    işlemcim :AMD Turion 64 X2 Mobile TL-58 1.90GHZ
    bana bi yardım ederseniz cok sevinirim....

• sevgili Alp'cim, INTEL C2D işlemcilerinde dahil ve sonrasındaki tüm işlemcilerde ve AMD nin X2 işlemcilerinde(bazı işlemcilerinde extra program kurularak bu sağlandı) işlemciye yük binmediği sırada işlemcin hem az elektrik tüketsin hemde az ısınsın diye sisteminin otomatik yaptığı bir olay bu.

Sisteminde bir sorun yok ve bu özellik oldukçada yararlı.

İşlemcin yük altındayken, yani kullanıldığı sırada tam gaz çalışır fakat üzerinde iş olmadığında hızını keser... Bu özelliği istersen anakartından kapatabilirsin ancak kapatmaman kesinlikle önerilir... Bu özellik kesinlikle performansında düşüş yaratmaz, çünkü gerektiğinde zaten işlemcin en yüksek hızında çalışmaktadır...

BU arada bu sorun düzenli olarak sorulur, en sık gördüğüm yinelenen sorulardan birisidir. Buda aramıza taze kanların katıldığını hissetmemi sağlıyor ve beni mutlu ediyor, aramıza hoşgeldin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 30 Mart 2009; 2:54:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.