Şimdi Ara

İşlemci soğutucu değişimi sonrası reset atma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Stok soğutucuyla işlemci sıcaklığım 65 dereceyi geçtiği için yeni bir işlemci soğutucu aldım(ZALMAN CNPS10X OPTIMA).
    Soğutucuyu taktığımdan beri ısı değerleri gayet iyi olmasına rağmen bilgisayar kafasına göre reset atıyor bazen kapanıyor.
    Herhangi bir yazılımsal hata olmadığını düşünüyorum mavi ekran vs. herhangi bir hata yok.
    Kapanması sanki elektrikler kesilmiş gibi oluyor ama power ışığı yanıyor bazen hiç kapanmıyor veya reset atmıyor saatlerce oyun oynamama rağmen.

sistem özelliklerim:
    AMD fx-8320 (4.0 ghz oc)
    M5a97 R2.0
    Sapphire HD7950 (overclocked)
    Ripjaws 4x2 1866 mhz
    Seagate barracuda 1tb
    Asus dvd rw
    Corsair 300r ve psu yanında gelen cx600
    Kasanın kendi fanlara ek bir tane fan kullanıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superior1 -- 26 Ocak 2017; 20:47:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bugün Power tuşuna bastığımda sadece power ışığı yandı be bilgisayar çalışmadı. Daha sonra kasayı yan yatırdım ve çalıştı 😂. Sizce sorun ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Sizin sorununuzu gözlemlemeden anlaması zor. Öncelikle kasa yan yatınca çalıştıysa kabloların yerlerine tam oturduğuna emin olun. Eğer çok tozlanan bir slot varsa temizleyip takmanız sorununuzu çözebilir. Diğer yandan bazen kapanması vs gibi problemlerde kabloların gevşemesinden yada kopmasından kaynaklanabilir genleşmeyle arasıra teması kaybeder arasıra hiç bişey olmamış gibi çalışmaya devam edebilir. Sıcaklıklar normalse şahsen psu dan şupelenmekte fayda var. Psu ısınıyor olabilir yada gerekli akımı üretemiyor olabilir.

Yukarıda bahsediğim bütün olaylar varsayımlar üstüne kurulu fan değişimi bu tür sebeplere yol açabilir. Bunun en büyük sebebi termal macun koyulmaması yada eksik hatalı koyulması yada fanın tam takılmamasıdır. Cpu sıcaklığı çok değişkendir. Bu nedenle soğutucuyu elinizle oynatın 1mm kadar bile hareket edememesi lazım eğer oynuyorsa en baştan doğru şekilde takın.

Şuan aklıma gelenler bunlar

Kolay Gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.