Şimdi Ara

İşlemci ve Ekran kartı Uyumu/Uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

12 yıl önce falan topladığım kasanın ekran kartı perte çıktı. 12 yıldır donanımla ilgilenmediğim için güncel bilgilere sahip değilim.

Amd Fx8350 işlemciyle kullanmak üzere f/p olarak önerilen b580 kartlardan alacaktım ama işlemcimin bir özelliği eksik olduğundan kullanamazmışım.

Amd Fx8350 işlemciyle kullanmak üzere 4060 alsam sorun yaşar mıyım?

Düzenleme: Dostlar şu kısmı eklemeyi unutmuşum ki normalde 50xx serisi kartlı yeni bir kasa toplamak istiyordum ama hem fiyatlarının şu anda çok yüksek olmasından dolayı hem de 50xx serisinde bazı sorunların konuşulmasından dolayı bunu erteledim. Bu yüzden en azından 1 yıl idare edecek bir çözüm bulmaya çalışıyorum.

4060 alırsam 60xx serisi çıkana kadar beklerim =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UrTR -- 1 Mart 2025; 18:37:31 >

• UrTR U kullanıcısına yanıt
    Bence sıfır sistem dizmeniz çok daha iyi olur, tabi butce çıkmıyorsa lafım yok🙃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1050ti falan alsaniza ikinci elden bosa 10 bin masrafa girmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el RTX 2060 SUPER alabilirsin. Bir süre bu kartı FX 8370'li sistemde kullanmıştım.

• Neden B580 ile 8350 kullanılamıyor? Intel kartlar için bar ve resize ayarları var. Bu kartların daha stabil ve 4gbdan fazla vram kullanmasını sağlıyor. 8350'de bu açılamadığından performansı düşer sadece.

İsterseniz 4060 takın, isterseniz b580 takın isterseniz 2060 takın. Hepsi aşağı yukarı aynı fps'i verecektir. Çünkü 8350 günümüzde çöp denilebilir. Fazla para harcamamaya çalışın.

Tavsiyem 2. elde 2000-2500 lira arasında rx 570-580ler var. Temiz bir kart bulup satın alın. Rx 480 bile darboğaza giriyormuş özet bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 1 Mart 2025; 16:46:50 >
  • Tekin_33 kullanıcısına yanıt

İlk mesajı güncelledim çünkü sizin mesajınızı görünce o kısmı belirtmeyi unuttuğumu fark ettim =)

Normalde yeni kasa toplayacaktım ama hem 50xx serisinin fiyatının düşmesini beklemek adına hem de seride olduğu söylenen sorunların düzeltilebilmesi adına biraz daha beklemeye karar verdim =)

• n201 kullanıcısına yanıt

Aslında bir ara ikinci el kart baktım ama güvenemedim, sonra acaba rx5600 "0" kart mı alsam 5k veripte diye düşündüm ama b580 yada 4060 alırsam 60xx serisini bekleyebilirim belki diye düşündüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    11 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ekran uyumsuzluğu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Black_34 kullanıcısına yanıt

aga ikinci ele pek güvenemiyorum diye b580 yada 4060 a yöneldim.

Aslında rx6500 bile işimi görecektir zira bildiğim kadarıyla hd7870 den daha başarılı kart.

• Maketle kullanıcısına yanıt

Aga youtube'da bir videonun altında sormuştum orada bir vatandaş bir özellik adı yazıp bu özellik o işlemcide olmadığından kullanamazsın demişti. b580 ler illaki o özelliği istiyormuş falan ama adını hatırlayamadım.

4060'ı ise frame gen ve ray tracing için düşünüyordum. Eğer 4060 alırsam 50xx serisi almayıp 60xx serisini bekleyebilirim.

Evet işlemcimin artık çöp olduğunu biliyorum ilk mesaja bu konuyla ilgili güncelleme yaptım zira aslında 50xx'li yeni bir kasa toplamayı planlıyordum ama seride çıkan sorunlar ve fiyatın yüksek çıkması bu planımı biraz ertelememe sebep oldu.

İntel ekran kartları eski sistemlerde çok kötü performans veriyor diye biliyorum. İstersen bir araştır.
    Bazı yabancı forumlarda bu konudan bahsediliyordu, bir süre öncede bir youtube kanalında anlatmışlardı.

• A750 kullanan biri olarak durumu şöyle özetleyeyim:

Intel gpu driverları cpu'ya baskı yapıyor. Bu nedenle düşük kalan cpularda gerçek performansını vermiyor. Bu bağlam atıyorum 5500-5600 için bile geçerli.

5500den 9600xe geçiş yaptırdığımda bazı oyunlar %50 daha iyileşti. Burada ddr5in de farkı olabilir ama sonuç ütopik.

8350 de elimden geçti 970a-ds3p ile kullanıyordum zamanında. Ne kadar kötü bir işlemci olduğunu biliyorum sonra i5 4440, g4560, 6402p, amd 1500, 1600 af, 4650g, 5500, 9600x derken 9700x ile kazık çaktık.

Fx işlemciye hangi gpuyu verirsen ver zaten darboğazdan kendini gösteremeyecek. Benim kişisel görüşüm b580'i alması. Intel gpu tarafında büyük hamle yaptı, cpu tarafında battı.

sen o sisteme boşa para harcama bütçeyi tamamlayınca hepsini sıfırdan al gitsin

• Bende rx 460 var bu cpu için.

1050 ti üstü bile gereksiz bence

Düşün 990x işlemci bundan çok daha güçlü max 1070 falan kullanıyordum.

Çok masraf olmasın dersen yeni sisteme 50k vermen garanti.

MAG tomahawk - 7600x - 32 ram - 1tb nvme falan derken monitörsüz 43k harcaman lazım.

Ekran kartı da ikinci el hani 8-9k bedele ikinci el 3060ti.

sonra bir de update edersin sistemi o derece bi sıkıntıda piyasa.

Bi 50 harcayacaksın sonra elin para görünce üstüne 40k

üçüncü kere editliyorum, Sene 1998, ben riva tnt2 ultra 64mb kart almıştım, 233mmx cpu'ya nefes aldırmıyordu.

O ekran kartları sistemine bottleneck yaparsa diye düşünüyorum neredeyse 27 yıl aradan sonra bir dejavu duyabilirim senden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 1 Mart 2025; 23:4:37 >
  • Black_34 kullanıcısına yanıt

yukarıda yazdım ya aga zaten bunu duyduğum için 4060 bakmaya başladım ama galiba yeni kasa alacağız :D

• Maketle kullanıcısına yanıt

fx işlemci şu anda zati çöp aga onu biliyorum. Ha hoş ekran kartı perte çıkmadan önce oynadığım en baba oyun gta5'ti ve gayet güzel başa çıkabiliyordu. =)

Normalde hiç böyle derdim olmayacak ve atıyorum en düşük 5070 yada 5070ti olan bir kasa toplayacaktım ama 50xx serisi şimdilik pek bekleneni veremeyecek gibi durduğu için ertelemem gerekebilir.

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Aga aslında bütçelik pek sorun yok karta taksitle gömçüreceğim, asıl sorun 50xx serisinin pek iyi anılmaması.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Aga şu andaki kasama o zaman 2 maaş vermiştim ve ekran kartı perte çıkmasa hâlâ günlük kullanımımda işimi görüyordu, şu anda kasaya ekransız olarak 70-80k ayırabilirim ama 50xx serisi herkesten eleştiri alıyor.

Hele hele 40xx serisine göre çok az performans artışını insanlar i*in g*tüne sokuyorlar ve bu seride bu kadar az performans artışı olduysa 60xx serisinde deli gibi performans artışı olur gibi bir düşünce hakim.

4060 alıp bi 3 sene daha idare edebilirsem o zaman sağlam bir kasa toplarım kısmetse :D

Müdür bu kasaya gitmez ya.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Anakart ne?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.