Şimdi Ara

İslemci ve erkan karti degişiminden sonra pc acilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkdaşlar yeni işlemci, ekran karti ve psu aldim kurulumunu yaptim ama şöyle bi hata aliyorum reboot and select proper boot device

Pc acilirken siyah ekran da bu yazi cikiyor internette araştirma yaptim ama bi türlü çözemedim ayrica eski ekran kartimi taktimi(gtx 1660 ti) direk pc aciliyor herhangi sorun olmuyor.

Şuan ki sistem:ryzen 5 5600

Sapphire pulse rx 6700

Gigabyte b450 sh2

Team vulcan 32000 mhz 8×2 ram

James donkey 120gb ss (windows kurulu )

1 tb hdd + 250 gb hdd

Deep cool 750 watt psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RouxLee -- 14 Şubat 2023; 17:8:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bios güncelledin mi diyecem; ama boot hatası diyorsun.

bios'a gir, windows kurulu olan diskin boot sıralamasında ilk sırada yer aldığında emin ol. bazen parça değiştiğinde o sıralama usb disk olarak değişebiliyor.

• Bios güncel hocam sıkıntı şurda bios girdiğim zaman windows un kurulu olduğu ssd gözükmüyor ama kablosunu tak cikar yaptimi düzeliyor ilkez böylr bisey basima geliyor valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RouxLee -- 14 Şubat 2023; 18:33:1 >
  • çözülmedi mi yani?

nvidia sürücülerini DDU ile komple kaldırdın mı? yeni kartla hala açılmıyorsa pc, eski kartla aç DDU ile sürücüleri kaldır, yeni kartı takıp pc'yi açmayı dene.

• Psudan şüphelendim ben. Yeni ekran kartına güç yetiricem diye ssdye giden güçte sıkıntı oluyor gibi.

• Diğer hddleri çıkarıp ssdye format atıp denemek lazım.

• Sata kablosunu tak cikar yaptim duzeldi ama pc yi kapatip actimi ayni hatayi aliyorum m2 ssd alip windowsu ona kurup deneyeyim diyorum

DDU la nvidia sürücülerini silmistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RouxLee -- 14 Şubat 2023; 19:4:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

Psu yeni aldim daha 750 waat +80 bronze deep cool marka bilmiyorum belki psu dan dir

• İslemci ve erkan karti degişiminden sonra pc acilmiyor

16 nolu sata portlarının orada ekran kartından dolayı sata kablolarında kastırma durumu olabilir mi? Kastırmadan dolayı temassızlık olup sistem ssdyi görmüyordur belki. Sata kablosunu tak çıkar yapınca bir düzeldi demişsiniz.

• Hocam sorunu cözdüm galiba psu da sıkıntı var yarin başka bi psu la denicem sistemi

• inventus
    COOLER MASTER MPE-7501-ACABW 750W 80+ BRONZE kutusuz Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11908&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Hangisini alayim yarin siparis vericem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RouxLee -- 14 Şubat 2023; 23:22:36 >

• Arkadaşlar sorunumu çözdüm yeni psu taktim düzeldi cooler master 750 watt psu aldim sorunum düzeldi 2-3 saat test ettim herhangi bi sorunla karsilasmadim çok sükür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.