Şimdi Ara

işlemci ve fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayarım her ay mavi ekran hatası verip çökmeye başladı.hatanın ne oldugunu yazmadım ihmal ettim.neyse formatı attıktan sonra aradan bır ıkı hafta sonra yavastan sorunlar gostermeye baslıyor.hangı parcadandır anlamadım ama sanırım ekran kartı fanı yavaslayıp tekrar eskısı gıbı donmeye baslıyor degısık sürtünme gibi bi ses cıkıyor ama sanırm ekran kartı fanı anlamadım.o anda bilgisayar kitleniyor aradan biraz zaman gecınce tekrar devam.şimdi ise iyice değişti durum.bilgisayar açılıyor bayagı gec acılıyor yanlız ve ılk 10 dakıkaya yakın hıc bırsey yapamıyorum.işlemci ve ram çalısma yüzdelerini gösteren yere bakıyorum işlemci bazen yüzde 0 lara düşüyor.ramda sorun yok ama işlemci bildiğiniz uyuyor gibi.sonra aradan zaman gecınce birden yuzde 18 lere cıkıyor ve bılgısayar kendıne gelıyor.sizce durum nedir donanımsal sorun olabılırmı ?
    işlemcim:amd phenom(tm)2 x4 940 processor 3.00 ghz
    ekran kartı nvidia geforce gtx 275

• Psu veya ekran kartı gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PayneKillers -- 7 Ağustos 2012; 20:41:11 >
  • umarım ekran kartı degıldır :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnbrntnc

merhabalar arkadaslar
    bilgisayarım her ay mavi ekran hatası verip çökmeye başladı.hatanın ne oldugunu yazmadım ihmal ettim.neyse formatı attıktan sonra aradan bır ıkı hafta sonra yavastan sorunlar gostermeye baslıyor.hangı parcadandır anlamadım ama sanırım ekran kartı fanı yavaslayıp tekrar eskısı gıbı donmeye baslıyor degısık sürtünme gibi bi ses cıkıyor ama sanırm ekran kartı fanı anlamadım.o anda bilgisayar kitleniyor aradan biraz zaman gecınce tekrar devam.şimdi ise iyice değişti durum.bilgisayar açılıyor bayagı gec acılıyor yanlız ve ılk 10 dakıkaya yakın hıc bırsey yapamıyorum.işlemci ve ram çalısma yüzdelerini gösteren yere bakıyorum işlemci bazen yüzde 0 lara düşüyor.ramda sorun yok ama işlemci bildiğiniz uyuyor gibi.sonra aradan zaman gecınce birden yuzde 18 lere cıkıyor ve bılgısayar kendıne gelıyor.sizce durum nedir donanımsal sorun olabılırmı ?
    işlemcim:amd phenom(tm)2 x4 940 processor 3.00 ghz
    ekran kartı nvidia geforce gtx 275

İşletim sistemi geç açılıyor yazılımsal sorun vardır diyerek çözüm yolları yazmayacağım çünkü kendiniz çözüm sağlayabilirsiniz.

Ramları çıkartın tek tek takarak sistemi çalıştırmayı deneyin sorun devam edecek mi gözlemleyin.

HDD güç ve sata kablosunu değiştirin. HDD üzerinde oluşan Bad Sactor bu tür sorunlara neden olabilir.

HD Tune programıyla Error Scan yaptırın ve sonuçları Health sekmesiyle birlikte SS olarak atın..

Edit : İmzamı dikkate alın..

• Psu'nuz kac watt acaba? Yetersiz kaldigi taktirde boyle yapabilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

Psu'nuz kac watt acaba? Yetersiz kaldigi taktirde boyle yapabilir...

Güç dengesiz geliyorsa böyle sorunlar olabilir yetersiz geliyorsa reset atar diye düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Güç dengesiz geliyorsa böyle sorunlar olabilir yetersiz geliyorsa reset atar diye düşünüyorum..

Hehe :) reset atiyomus zaten hemde mavi ekranli reset :)),,,

• quote:

quote:

quote:

Formattan sonra başka sorunlar söz konusu olmuş sonrasında mavi ekrandan bahsetmemiş..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Formattan sonra başka sorunlar söz konusu olmuş sonrasında mavi ekrandan bahsetmemiş..

Şahıs “her ay mavi ekran hatası alıp cokuyor” demiş ,,,:)

• Haklısın hocam PSU'dan kaynaklanabilir..
  • biraz geç oldu ama gıremedım bır turlu.valla sanırm psu da sorun var.işlemci halen aynı durumda harddısk yandı onu degıstırdım işlemcının sogutucusunu degıstırdım hepsınde sıkıntı vardı bu sorunla ılgılı degıldı.bekledıgım gıbı gecmedı aynıdevam edıyor işlemci çalışmayı durduruyor bazen.bugun sinirlendım actım kasayı psu ya üfledım falan toz duman sonra actım bılgısayar canavar sevındım falan derken yıne eskı halıne dondu üfürmekten ciğerim soldu yeminle :D bir türlü randuman alamıyorum surelıklı bu halde.eskiden crysis 2 yi en yüksek çözünürlüklerle oynardım şimdi pesi açıp bi maç yapamıyom valla.
  • http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=1880&file=1&evp=01e4b0c5ac14264f50699570190b01c3
    burdaki programı indirdim.test yaptı yüzde 99 lara geldi bi hata verdi sonra restart attı şimdi ne demek oluyor bu ? psu bozukmu ? hatanın ne oldugunu okuyamadım hemen restart attı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.