Şimdi Ara

İşlemci yandı. Pc Çöp oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Monster abra a5 v4.1 dizüstü bilgisayara sahibim. Alalı eylülde tam 3 yıl doldu. Bilgisayarımı geçen hafta salı günüydü sanırım. Gece oyun oynadıktan sonra kapadım. Ertesi gün açmaya çalıştığımda pc açılmadı. Sadece fan sesi geldi hemen kesildi. Sonra ne denediysem olmadı.

Servise gönderdim. İşlemci arızası dediler. Pcyi 2700 TL'ye almıstım. Benden talep edilen ücret 470 dolar +kdv =3600 TL . Anakart değişimi dediler.

Nasıl bir çözüm bulabilirim. 1000 TL'yi gözden çıkardım. Yada hiç olmaz ise hangi parçaları nasıl satabilirim.

Gtx960m ekran kartı çöp mü oldu arkadaşlar.
    https://www.baburtech.com/Orjinal-Monster-Abra-A5-V41-156-Laptop-Anakarti,PR-12127.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berker243 -- 18 Eylül 2018; 15:14:41 >

• Akart mi islemcimi yanmis...

Buyuk ohtimal karttir.

Her 2si derlerse kart fiyati uygun durumunda karti degistirip islemciyi test edip yanik ise yurt disindan ust modelini nile uyvuna bulabilirsin..
  • Hocam servis işlemci yandı dedi. Fakat işlemci 4710Hq serisi olduğu için anakarta entegre imiş. Bu durumda anakart değişmesi lazım diyorlar. 6-71-n 1500-d02a anakartın seri nosu. Ben bu konulardan pek anlamadığım için anakartı bulamadım yurtdısı aratmama rağmen. Bana bir yol gösterebilir misiniz?
  • Anakart tamiri yapan servisler var değişim yapılmadan tamir yapılabilirse ucuza kapatabilirsin dell marka notebookda aynı sorunu yaşadım verilen teklifin 10da birine mecidiyeköyde bir servis yaptırmıştım ama işlemci anakarta entegre değildi.
  • tamir için bu parayı verene kadar git yeni monster al yada 2.el o paralara monster bak

i7 6700hq lu cihazlar var tamire verene kadar model yükselt
  • Böyle fiyatlar yaptırmayın, cayın diye veriliyor zaten. Siz kabul etseniz bile iki gün sonra arar ''değişmesi gereken parçalar tedarik edilemediği için bilgisayarınızı yapamıyoruz'' derler.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bu parayı vermem. Maddi durumum iyi değil o kadar. Daha ucuza yaptırabilir miyim diyorum.@asko56

Hocam önerebileceğiniz bir güvenilir servis mevcut mu? Balıkesir'de ikamet ediyorum. Kargo ile gönderebilirim. @Neodima
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının modelini arattım. Baburtech diye bir sitede satışı var ama orda da stokta yok. Yurtdışı'da acayip siteler çıkıyor bilemedim uyar mı? 6-71-n 1500-d02a modeli

Eğer tamir olmaz ise yenisi almaya da razıyım ama 3600 çok para bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berker243

Hocam zaten bu parayı vermem. Maddi durumum iyi değil o kadar. Daha ucuza yaptırabilir miyim diyorum.@asko56

Hocam önerebileceğiniz bir güvenilir servis mevcut mu? Balıkesir'de ikamet ediyorum. Kargo ile gönderebilirim. @Neodima
    hp toshiba dell gibi bir marka olsa önerebileceğim servisler var ancak monster konusunda hiçbir fikrim yok.
  • çogu zaman işlemci entegre olmuyor anakarta içini açıp gerçekten entegre miymiş baksanıza?. şayet entegre ise yapacak bişey yok BGA cihazları var ama oda çok fazla incelik istiyor

edit: bga işleri ile uğraşan firmalar olması lazım en son çizği uğraşıyordu sanırım. çizği yi bir aramanızı öneririm ama tabiki işlemcinizin %100 entegre oldugunu ögrendikten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 18 Eylül 2018; 15:22:9 >
  • quote:

eger entegre işe anakart ve işlemci başınızı yakar ama entegre degilse iyi bir yerde tamir edilebilir ama monster bu tespiti yapıyorsa digerleride yaptınmı seni yolmaya çalısabilir

sakın cihazı bir yere götürdügünde monster a götürdüm böyle söyle dediler vs deme kendisi baksın durumu incelesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 18 Eylül 2018; 16:4:1 >
  • Tamiri ile uğraşma bence yeni bir dizüstü bak yada uygun fiyatlı toplama masaüstü.
  • hocam entegreymiş. Çizgi elektronik kapatmış önerebileceğiniz farklı bir firma mevcut mu?
  • Çöp olmuş o
  • Hocam size katiliyorum Bende entegre oldugunu dusunmuyorum 2008 de ust duzey toshiba laptobum ayni arkadastaki gibi aksam oyun oynadim kapattim sabah acilmadi garantisi dolmustu servis ekran karti cipi dedi bikac yere daha sordum ekran karti anakarta tumlesik dediler degisim olmuyor illa çipi degismesi lazim dediler masada kalabilir dediler bi dunya para istediler yaptirmadim masa ustune gectim baya aradan sonra kendim actim baktim ekran karti tumlesik falan degildi soktum islemcisi ekran karti hdd dvd rw aldim gerisi cope gitti tamam entegre olanlarda var bahsi gecen laptoptoplama laptop monsterlar cesitli seceneklerle satiliyo zaten

anliycaniz bu servislerdeki islemci ekrankarti moboya entegre olayi 8 gb ram var her oyunu ultra oynatir efsanesi gibi bir sey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 19 Eylül 2018; 10:44:5 >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Cpu genelde çok az entegre gördüm ben. hq olması onu entegre yapmıyor arkadaş içini açamıyor sanırım 3. parti kişilerin ağzından konuşuyor genelde çok ufak laptop larda entegre oluyor cpu ve gpu oda anakartın ufak olmasından kaynaklı. Genel olarak çogu cpu çıkarılıp sökülebiliyordu. 4. nesil core i5 leri bile söktüğümü bilirim

Ama en mantıklısı içini açıp bakmak olur benim anlamadıgım nokta işlemci nasıl yanmış.. normalde en zor yanan işlemcilerdir..
  • Evet hocam core duo T7200 bile entegre degildi genelde gpu entegre oluyor cok kucuk laptoplarda entegre oldugunu bende duymustum cpu gpu hepsi anakartta oluyordu servis oyle oldugunu soylese bile ben gozumle gormeden inanmazdim 3600 tl nedir bilerek yaptirmasin diye kasıyolar tamir ucretini 3600 tl ye 8700k + anakart alinir

Bu konu monster alicak arkadaslara on fikir olur.
  • quote:

hocam entegreymiş. Çizgi elektronik kapatmış önerebileceğiniz farklı bir firma mevcut mu?
    https://forum.donanimhaber.com/arizali-notebook-tamiri-chipset-degisim-yapilir--134224228

şu arkadaşla görüş bakalım.. yapılabilir belkide chipset bozuldu..
  • Sirfff bu yüzden laptop alinmazz...pc toplar keyfine bakarsin oyun laptopuna para vermek akil işi değil.!!kardeş gecmiş olsun
  • hocam anakarta dogrudan baglı bir işlemci oldugu için anakarttan işlemciyi söküp yeni işlemciyi monte edecek servis dahi bulsan o işlemciden türkiyede bulamassın çok zor yurt dışından bulunabilir ancak dolar bandında 300 doların altında bulman çok zor kısacası o iş oldukça yalan bir iş işlemci bulup montajlatsan dahi çalışma garantisi yok malesef yeni bir anakart alacaksın 2.el bulacaksın yada o bilgisayarı çöpe atacaksın pek yapılabilecek bir durum yok malesef
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.