Bildirim
işlemci yanmışmıdır ???
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
arkadaşim p4 işlemciler nolursa olsun ısıdan yanmıyor onu biliyorum ama yanan bi işlemci birdaha çalişmaz sen çalişiyor diosun sorun yoktur hasar falan da görmez zaten işlemciler diğer parçalara benzemez eğer çok küçük bi hasar gördüyse çalişmaz pc bi tane oyun aç kaliteli bişi doom gibi falan kısa süre dene oyunu oynuyorsa sorun yoktur için rahat olsun
quote:
Orjinalden alıntı: ejder104
selam
amd 3200 işlemcili bi pc im var pc bir süre işlemci fanı çalışmadan çalışmış ne kadar oldugunu tam bilmiyorum ama 1 ile 3 saat arası diye tahmin ediyorum işlemci yanmışmıdır yanmışsa nasıl anlarız veya hasar görürmü pc şu anda faal vaziyetde çalışıyor.
TEŞEKKÜRLER...
-
arada sırada donma ve kasma yapıyor bazende durduk yere reset atıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejder104 -- 5 Mayıs 2006; 23:33:04 > -
bu nasıl oluyor tam anlatırsan daha çok açmış olursun konuyu bolece sende cvbini bulursun arkadaşım
quote:
Orjinalden alıntı: ejder104
arada sırada donma ve kasma yapıyor bazende durduk yere reset atıyor
-
Biosdan cool and quiet ayarlarıyla oynadıysan fanın erken durmasına yada yüksek ısılarda devreye girmesine sebeb olmuş olabilirsin biosdan bu özellği kapatıp birde öyle dene. -
acaba kısmen yanma gibi bişey olabilirmi? -
quote:
Orjinalden alıntı: selomcak
acaba kısmen yanma gibi bişey olabilirmi?
işte o zaman çalışmaz. -
quote:
Orjinalden alıntı: guvenkab
quote:
Orjinalden alıntı: selomcak
acaba kısmen yanma gibi bişey olabilirmi?
işte o zaman çalışmaz.
Çok mersi bilgi için @güven.. -
Cpu yanmışsa pc yi açmamassın açsan bile bilgisayarını kullanamssın en küçük sorunda bile -
Ya benim anlamadığım fan çalışmadan nasıl bilgisayar açılıyor. Ben işlemci fanı çalışmazsa bilgisayar da açılmaz diye biliyorum. Yani işlemcinin hasar görmemesi için -
quote:
Orjinalden alıntı: Doobly
Ya benim anlamadığım fan çalışmadan nasıl bilgisayar açılıyor. Ben işlemci fanı çalışmazsa bilgisayar da açılmaz diye biliyorum. Yani işlemcinin hasar görmemesi için
Fan çalışmasada çalışıyor ancak çok ısınınca kilitliyor yanmasın diye. -
içiniz rahat olsun artık işlemci yanması die bişi yok p4 lerden itibaren ben bi test yaptım işlemcinin yanmasını göze alarak fansız pc yi çaliştirdim açildi cpu nun üstünde soğutucuda yok tek cpu çıplak çalişti girdi windows a işlemci acayip ısındı oyun açtim hemen birden 130 küsür santigrat dereceye geldi şaşırdım ama bole yanmadı kitledi pc yi reset attım işlemci soğuyunca pc çalişti yani işlemci p4 lerde yanma söz konusu değil ama amd yi tam bilmiyorum sunu iii biliyorum işlemcide çok ufak bi sorun dahi olsa hiç çalişmaz pc içiniz rahat olsun hala çalişiyor dio topic i açan arkadaş işlemcin sağlam terddüt etme kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Doobly
Ya benim anlamadığım fan çalışmadan nasıl bilgisayar açılıyor. Ben işlemci fanı çalışmazsa bilgisayar da açılmaz diye biliyorum. Yani işlemcinin hasar görmemesi için
-
çalışmaya devam etse bile dahili bi takım hasarlar oluşabiliyor.. çok hassas alet , içinde mikron mertebesinde parçacıklar var , o ısı bi şekilde bunların stabilitesini bozuyo. donmalar yeni başladıysa büyük ihtimalle hasar var -
Yardımlarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler... -
Eğer garantisi varsa servise gönder. Tabi olayları tam anlatma. Değiştirsinler. -
cool and quiet açıktır yaw korkma amd bu stokta 30 u geçmez venice ler idle da.ama ilk açılışta full dönmesi lasım fanın -
slm öncelikle sizlere islemci ile bi sorunu belirtmek istedim benim pc islemci pentium 4 3.0ghz benim sorunum soyle simdi pc 3 bilemedin 4 saat kadar calisinca ekran gidio yani sole belirteyim monitor calisio fakat kapali gibi ayni görüntü yok kasada calisio bu bazende donma seklinde oluo pc hic bise calismio o durumda klavye - maus felan sizce sebeb islemcinin fanmidir yardimlarinizi bekliorum .. -
Bir kaza sonucu geçen yaz Q6600 işlemcimi fansız 2 saat çalıştırıp, 3DMark06 testi yapıp BF2 oynamıştım. Sistem ağırlaşmaya başlayınca fanın çalışmadığını ve işlemci sıcaklığının 100 derece olduğu farkettim.
Hala aynı işlemciyi kullanıyorum. -
o fanın vadesi dolmuş.heatsinki komple değiştirmene gerek yok.heatsink üzerine uyacak bir fan al,termal macunu da tazele.uygun fan bulamazsan komple cpu soğutucu alacaksın. -
Sıcaklıkla işlemci yanmaz, yada ağırlaşmaz...
Biosta belli bir sınırı vardır, o sınırı geçince fan hızı doğru orantılı olarak artar.
Ayrıca açılırken kablosunu çektiyseniz bios ekranında Cpu Warning uyarısı verir.
Benzer içerikler
- vt-d nedir
- fan kontrol programı
- tray işlemci nedir
- i5 mi i7 mi
- itopya indirim kodu
- exynos 2400
- işlemci karşılaştırma
- amd zen 6
- tpm 2.0
- ryzen 5 9600
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X