Şimdi Ara

İşlemci Yükü Problemi . .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi geceler arkadaşlar bu aralar işlemciyle ilgili bazı sorunlar yaşıyorum ve buraya danışmak istedim alternatif olarak sizin görüşlerinizi ve yardımlarınız değerlendirmek istiyorum belki bir faydası olur

Öncelikle Problemimi Anlatayım Bilgisayarı ilk açtığım zamanda bişey yok. arkasından oyunları açıyorum bota kuruyorum yaklaşık 16 kadar oyun açıyorum hepsini programla hide moduna geçiriyorum ve tanesi işlemcide %2 oranında cpu kullanıyor buda işlemci kullanımını %35-40 civarına getiriyor tabi herhangi bir sorun yok ama aradan 3-5 saat geçtikten sonra işlemci kullanımı %90 lara fırlıyor pc çok donuyor kasıyor neyden kaynaklandığını bilmiyorum belki çok ısınıyor yada işlemci şişiyor kime sorduysam böyle cevaplar aldım. virüs vardır diyenlerde oldu lakin sistem temiz hiçbir şekilde trojan, virüs vb zararlı yazılımlar bilgisayarda yok

Sistem Özellikleri

İşlemci: AMD Phenom II X6 Black Edition 1090 T normal hızı 3.2 overclock ile 3.7 yapıldı
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 480
    Ram:Corsair XMS 4X4 DDR3 SDRAM 16 GB 1333MHZ
    Anakart:Asus M4A89GTD Pro

Yani Problemim Açıkçası Online Oyunda Karakterleri Açıp Bota Koyuyorum ilk başta birşey olmuyor ama aradan birkaç saat geçince işlemci kullanımı fırlıyor ram kullanımı normal ama işlemci %90 lara çıkınca pc doğal olarak yavaşlıyor yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum her türlü görüşe açığım çareyi işlemciyi değiştirmekte bile arayabilirim

• ne zamandan beri var bu pc. okadar oyun açıyorsun uygulama vs şişmiyor ısınmıyor.5 saat gibi bir süreden sonra normal hızında çalışsa sıkıntı vermez yine fakat o.c yaptığın için bütün şekirdekler 3.7 gibi bir hızda çalışıyor.dolayısıyla belli bir zamandan sonra ısınma gerçekleşeblir.termal macun yenileyebilirsin silinmiş olabilir bu aşırı ısısnmalardan dolayı ondan dedim pc ne kadarlık diye. termal macun işe yarayabilir fan temizliği yapmadıysan onuda yapmış olursun.işlemcinde virüs olsa hiç bişey yapamazsın şişer boştayken bile 70 leri görebilirsin bırak oyunu virüsle alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 19 Eylül 2011; 5:02:00 >
  • ben sizin sorununuzu şuna benzetiyorum(kendimde yaşıyorum çünkü)flash içeriği yüksek olan sitelerde mesela sahadan.com vb gibi sitelerle birlikte başka sayfalarda açıkken sahadan-mynet-youtube-donanım haber sayfaları açıkken ilk başta 1.4gb olan ram kullanımı 2 saat içinde 2gb'ı geçiyo işlemci kullanımı %7-8'den %30-40 ların altına düşmemeye başlıyo
    sistemim core 2duo e8400-4gb ram-hd3850 1gb
    bu sistemde kardeşim 8 tane metin2 açıyomuş bi kasma olmuyo diyo ama internet kullanımı artırıyo bence tam olarak nedenını anlayabılmıs degılım ama yavas yavas ışlemcı ve ram kullanımı bendede artıyo sızdekı gıbı hatta bazen gece yatarken chrome ıle premıum lınklerden 10tane lınk ekleyıp yatıyorum sabah bi bakıyorum işlemci ram kullanımının ıkısıde %50-60 ları gecmıs oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisırakaya -- 19 Eylül 2011; 6:43:15 >
  • sistem tam 1 senedir var geçen sene aldım termal macununu 3 kere yenilemişimdir her ay fan temizliğinide yaparım ama gerçekten paramın hakkını vermedi bu işlemci overclocktan ısınmıştır demişsin overclock 2 gün önce yapıldı yani 1 senedir 3.2 hızındaydı ve problem vardı
  • ama ilk aldığım zamanlar böyle bir problemi yoktu sonradan ortaya çıktı bu yaz başında çıktı
  • ama şöyle bir olay daha var kasa hiç kapanmıyor hep açık sadece salı günleri 5 saat kadar diğer haftanın 6 günü hep açık kalıyor yani anlıyacağınız uzun sürelide işlemci çok problem yaratıyor
  • evet dediğin gibi amd bende kullandım masa üstü varken bende.uzun süreli kullanıma gelmiyor ısınma sıkıntısı var oyunlarda soğutma iyi değilse biraz artıyordu sıcaklığı kasmalar oluyordu.kasanın soğutmasını geliştirebilirsin eğer uzun süre çalışıyorsa masa üstü devamlı açıksa sen işlemciyi soğutacak çekilde ektsra fan takabilirsin sıkıntın kalmaz birde kasanın kapağı icabında açık olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cooler master V10 almayı düşünüyorum akabinde overclockta yapabilirim hem işlemci hızı artar hemde fan sayesinde ısınma olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.