Şimdi Ara

İŞlemcim NEden cok ısınıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar işlemcim sempron 3200 am2 bundan 3 gun once normalde 30-35 derecede çalışan işlemcim şimdi durup duruken 45-50 derceye cıkyıor .oyun oynarken daha da fazla ısınıyr.Sorun ne olabilir? lütfen cevaplarınızı bekliyorum

• ilk olarak işlemci fanının yerine tam oturup oturmadığını kontrol etseniz iyi olur
  • evet onu da kontrol ettim fan takılı ve sabit baska ne gibi bi problem olabilir?
  • cpu fanını tam hıza ayarla.Tam oturmuşmu kontrol et.Macununu yenile.Dağılmışsa sür,Kasanı Kalerifer peteklerinin yanına koyma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 12 Şubat 2007; 19:56:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AltınYumruk

cpu fanını tam hıza ayarla.Tam oturmuşmu kontrol et.Macununu yenile.Dağılmışsa sür,Kasanı Kalefirer peteklerinin yanına koyma.

kalefirer nedir ya
  • cool n quite yapmıstım bunun bi faydası yada zararı olurmu?
  • Cool'n quite işlemci fanını yük durumuna göre ayarlar.Esasında çok zararı yok ama sen fanların toz durumun vb kontrol et.Eğer soğutma istiyorsan termal macun(kaliteli) alıp kullanabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fan cok yeni saten işlemci 2 aylık ama neden bi anda sıcaklık bu kadar değişsin anlamadım .yazılımdan dolayı bi sorun olabilirmi?
  • ctrl + alt + delete tuşlarna basarak windows görev yöneticisinden pc boşta iken cpu kullanımı % kaçlarda?

İşlemciyi kasan virüs v.b. birşey olabilir.
  • cpu kullanımı % 5 lerde normal seyrediyo yani windowsu da yeni kurdum ustelik baska ne tur bi problem olabilir 45 50 derece arası calısıyo bu normal mi sempron için?
  • Benim işlemcide macu denen bişey yok daha ne olduğunu bilmediğim zamanlar yolmuştum ama sorunsuz şekilde çalışıyor işlemcim p4 2.8 macundan sorun olacağını sanmıyorum.
  • sen ne diyosun arkadasım benim işlemci masaüstünde60 derece oyun acınca 65 derece oluyove resetliyo makineyi.seninkinde önemli bi sorun olacağını zannetmiorum.fan tozlanmıstır temizlersen gecer sanırım.asıl sorun bende
  • bende de sempron lar vardı. ilk zamanlar 30 derece civarlarıydı ama sonra 40 ve uzeri olmaya basladı. ilk zamanlar bilmiyorum ama ısı yı az gosteriyor dur belki
    tuhaf bisey yani
  • İşlemcin muhtemelen ilk aldığında tam performansta çalışmıyodu zamanla kendine geldi ve hızlnadı
    e durum böyle olunca da ısısı arttı.
    Kasayı mümkünse kapalı yere koyma powersupply ekran kartı anakart sıcaklığı artınca onlarında etkisi olmuş olabilir
  • valla arkadaşım senin gibi bir durum benimde başıma gelimişti ilk aldığımdaki scaklıklarla 2-3 ay sonraki sıcaklaıklar arasında 6-7 derece artış gözlemlemiştim
  • en son kasayla oynadıysan işlemci yerinden oynamış olabilir. birde iki farklı programla olçuyorsan yanlış olcuyo da olabilir kullandığın program. eğer sistem yukte reset atıyosa ivedilikle açıp işlemcine bakmalısın.
    sempronlar 30-35 derecede çalışır düşük devirli fan hızında bile. sendeki sırun bunlardan biri olabilir.
  • yükte 50-55 normal sıcaklık
  • bence de ıslemcı artık kendını bulmus overclock istıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.