Cpu:core 2 duo t6500 2.10ghz Ram:4gb Ekran kartı:nvidia geforce GT 240M Hardisk:300gb Arkadaşlar elimdeki laptopun özellikleri bu şekilde.win7 yi temiz bir şekilde kurdum.sürücü güncellemeleride eksiksiz.fakat google crome da birkaç sayfa açtığımda(bilhassa youtube) işlemci ve ram kullanımı %70 lere çıkıyor.eğer ki crome açmaz isem işlemci kullanımı %2 falan. Sizce işlemci artık yetersiz mi geliyor.sizce ne yapmalıyım?
chrome normalde sistemi yoran bir tarayıcıdır.
ama işlemcin bu kadar basit işlemlerde yorulacak bir işlemci değil. frefox yada operayı kullanmayı dene.
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
chrome normalde sistemi yoran bir tarayıcıdır.
ama işlemcin bu kadar basit işlemlerde yorulacak bir işlemci değil. frefox yada operayı kullanmayı dene.
Bilhassa flash tabanlı oyunlarda işlemci kullanımı %70 lere kadar çıkıyor.oyunlarda takılma yaşıyorum.peki internet hızımdan kaynaklıyor olabilirmi? Download hızı 25Mbps Upload hızı 3Mbps Sizce yeterlimi bu hızlar
internet hızınız iyi kablosuz internetmi kullanıyorsunuz
win defender açıksa bu kullanımlar gayet normal.
quote:
internet hızınız iyi kablosuz internetmi kullanıyorsunuz
Evet kablosuz kullanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetay74
win defender açıksa bu kullanımlar gayet normal.
Windefender tamamen kapalı.
Cromedan sonra opera yıda kurup baktım ama sonuç yine aynı.bu tarayıcıların neredeyse hepsi bilhassa flash player li sitelerde çok fazla işlemci kullanımına sebep oluyorlar.sizce ne tür bir çözüm yoluna başvurabiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmedov_34
Cromedan sonra opera yıda kurup baktım ama sonuç yine aynı.bu tarayıcıların neredeyse hepsi bilhassa flash player li sitelerde çok fazla işlemci kullanımına sebep oluyorlar.sizce ne tür bir çözüm yoluna başvurabiliriz.
kablolu interneti deneyebilirsin.
dediğim gibi soket ve anakartın desteklediği üst model bir işlemci ile değiştirilebilir
quote:
kablolu interneti deneyebilirsin.
dediğim gibi soket ve anakartın desteklediği üst model bir işlemci ile değiştirilebilir
Alıntıları Göster
İşlemci ve anakart modeli bu şekilde.4gb ram ve windows7 yüklü.nitekim win8.1 yükleyecektim.fakat win8 için ekran kartının sürücü desteği varken anakart sürücü desteği en son win7.o yüzden win8 de yükleyemiyorum.bu arada ekran kartı geforce Gt240M.sizce nasıl bir iyileştirme yapabilirim.bu anakart ile uyumlu işlemcileri packard bell sitesinde bir türlü bulamadım.
ahmedov_34A
kullanıcısına yanıt
hocam soket p478 olarak geçiyor, aynı güç tüketimindeki başka bir işlemciyle değiştirebilirsiniz. (35 watt işlemciniz) yine de işlemci lehimli mi değil mi diye bakmak lazım kasanın içine.
hocam soket p478 olarak geçiyor, aynı güç tüketimindeki başka bir işlemciyle değiştirebilirsiniz. (35 watt işlemciniz) yine de işlemci lehimli mi değil mi diye bakmak lazım kasanın içine.
Lehimli değil işlemci.bu arada bu socket ile uyumlu birkaç tane işlemci buldum.
Şu an üzerindeki T6500 ile bu işlemciler arasında ki performans testini bulabileceğim bir site varmıdır?
cpubenchmark diye bir site var, intel'ler arası karşılaştırmada sıkıntı yok ancak ileride AMD işlemcileri karşılaştıracağınız zaman güvenmeyin, şu anki durumda uygun bir site
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme