Bir internet sitesinden taksitle; Gigabyt Anakart (740G), AMD X2 5200 İşlemci ve Kingstın 1 GB 800 MGHz ram aldım. Amacım eskiyen bilgisayarımı ekonomik olarak mümkün olduğu kadar terfi ettirmekti. Bilgisayardan anlayan bir arkadaşın tavsiyesiyle aldığım bu parçaları benim eski kasaya monte ettik. Ancak İşlemci soğutucusunu takarken işlemcinin bacaklarının birkaçını eğmişiz. Bir bacak da kopmuş. Tabi bilgisayarı çalıştıramadık. Heveslendiğimizle kaldık. Bilgisayar 10 gündür yatıyor. Böyle bir durumde neler yapılabilir. İşlemcinin tamiri mümkünmüdür. Nerelerde yaptırılabilir. Bilgisayar donanım konusunda uzman arkadaşlar, bana yardım edermisiniz. Yardımlarınızı bekler, saygılar sunarım.
tamiri mümkündür. egilenler düzeltilir. siz evde yapamazsınız anladıgım kadarıyla , bir pc tamircisine götürün cüzi mikrata yaptırın zaten işlemciniz garanti dısı kalmıs.
Geçenlerde dalgınlığa benimde başıma geldi LE-1640 ile... İlk önce farketmedim ama yamukan pini cımbız yardımıyla düzeltip taktım... Arkadaşım 2 haftadır kullanıyor sorun yok... Ama kopan pin için bişey söyleyemeyeceğim... Geçmiş olsun
Kardes işlemci tehlikeli iş statik elektrikten bile mahvolan bir alet sen bi teknik servislere sor belki yaparlar gecmıs olsun insallah duzeltirsin
yamulan pinleri düzelt
kopan pinin anakarttaki yuvasına tel sıkıştırın bu şekilde sorunsuz çalışır (ben denemedim ama denenmiştir, tel veya kopan pini bulursanız anakarttaki yuvasına takın sonra işlemciyi takın)
quote:
Orjinalden alıntı: a1a1a1fs
yamulan pinleri düzelt
kopan pinin anakarttaki yuvasına tel sıkıştırın bu şekilde sorunsuz çalışır (ben denemedim ama denenmiştir, tel veya kopan pini bulursanız anakarttaki yuvasına takın sonra işlemciyi takın)
temasını nasıl saglayacak peki , lehimle mi ? ? yoksa öylece koyacakmı ? ? Bence arkadasın kendi dokunmaması lazım.Biraz eli agır anlasılan pin min bırakmıyor ortada
quote:
Orjinalden alıntı: a1a1a1fs
yamulan pinleri düzelt
işlemciyi düzeltelim derken anakarttan olmasınlar
Kopan pin kayıp değilse herhangi bir altıncının(isimleri aklıma gelmedi :D ) lehimi ile yapılabiliyor(muş).
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Sayenizde benim işlemci için ne yapılabilir öğrenmiş oldum. Kuyumculara gidip yaptırmaya çalışacağım. Anladığım kadarıyla başka şansım da yok. Çok hevesliydim ama pahalıya patlayan bir tecrübe yaşamış oldum. Dersimizi aldık. Emeğinize, klavyenize sağlık. Saygılar sunarım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme