iyi akşamlar iyi bayramlar arkadaşlar.. bilgisayarım bi süredir oyun oynarken kilitleniyor. ekran tamamen kararıyor ses gidiyor bilgisayar tamamen donuyor ve power butonuyla kapatılamıyor. power supply ile kapatmak zorunda kalıyorum. sizce sorun işlemcinin çok ısınmasından mı kaynaklanıyor yoksa anakartım mı bozuk ne düşünüyorsunuz?
bu sorun sadece oyun oynarken mi oluyor yoksa sistem bosta iken de ayni sorun olusuyor mu sadece oyun oynarken oluyor ise sicakliklar kontrol edilebilir.sicakliklari gorebileceginiz yazilim everest ultimate size yardimci olabilir.kolay gelsin
hangi sıcaklık değeri sorunun cpuda olduğunu belirtir??
genelde oyun oynarken olur. bilgisayara fazla yük binmesinden dolayı. anakartın arızalı olabilir kuzey köprüsü, işlemci fanının soketi bunlar arızalı olabilir.
kuzey köprüsü değiştirilebilir bişeymi?
quote:
Orijinalden alıntı: Ozai
kuzey köprüsü değiştirilebilir bişeymi?
kuzey köprüsü anakarta yerleştirilmiş olan bir modüldür.. en basit anlatımla ekran kartı işlemci ve ram 3'lüsünün veri alışverişini optimize eder..
değiştirilebilir bişey değildir..
haa arada değiştirebilen çıkarsa da elinden öpmek lazım
ne yapıcaz hocam çözüm lazım bana işlemcinin cok ısındığını sanmıyorum dokunduğumda pek bi sıcaklık gelmio elime soğutucudan.