Şimdi Ara

İşlemcinin iyi olduğunu nasıl anlarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da belirttiğim gibi; iyi bir sistem toplamak istediğimiz zaman işlemci ekran kartına bakıyoruz. Tamam diyelim ekran kartını en üst düzey aldık işlemciyi ekran kartı düzeyinde nasıl seçeceğiz? Darboğaz olur mu örneğin.
    Anlamadığım konuda şu bazı konularda okuyorum, atıyorum GTX980 gibi üst düzey bir ekran kartına illa da i7 yeni model işlemci takmalısın falan okuyorum i3 taksak yeterli olmaz mı?
    Cevaplarsanız sevinrim şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu998 -- 8 Temmuz 2016; 9:06:21 >

• Youtube'dan testlere bakabilirsin, ayrıca gtx 980'e i3 6100 takılmaz en az 6400 takabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyununa gore degisir.
    Her oyunun islemciye yuklenmesi farkli olur.
    Kimisi cok cekirdek performansina gore degisir, ( ozellikle multiplayer oyunlar ) kimisi tek cekirdek.
    Ama %99 gecerli kural, islemcinin tek cekirdek performansi. ( Single Thread )
    www.cpubenchmark.net
    PassMark CPU Benchmarks - Single Thread Performance
    https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

Tek cekirdek performansi iyi olan islemciler, cogu zaman oyun icin en iyi tercih olurlar.
    Darbogaz meselesi dedigim gibi farkli bir konu.
    Oynayacagin oyuna, oyunu oynadigin cozunurluge, multiplayer-singleplayer tercihine gore degisir.
    i3 6000 serisinden bir islemci, ya da i5 4000 serisi darbogaz yapmaz ama dedigim gibi oyuna ve cozunurluge gore degisir bu durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de işlemcinin çekirdek hızının iyi olması lazım diyorlar. Bende çok eski athlon işlemci var 3.4 ghz hiçte performanslı değil bence çekirdek hızından başka özelliklerde belirliyor işlemcinin iyi olmasını ama ne olduğunu çözemedim?
  • Yillardir bunu soyluyorum islemci hiziyla performansi karistiranlara ben soylemekten biktim onlar anlamamaktan bikmadilar. 5 denelik islemciyi al frekansi 2 katina cikar suanki islemcileri al frekansi yariya indir belki anca esitlersin.Bu isin icinde mimari denilen bir olay var. Nanometre denilen olay var var da var yani anliyacagin. Isin ozu ekran kartinin 1/2 veya 1/3 fiyatlarinda islemci almak son derece mantikli. Tabi suanda artik kesinlikle intel tarafindan almalisin amd iyice batirdi. Zen cikarsa 2 3 yila :) o zaman bakarsin onlara da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu998

Bir de işlemcinin çekirdek hızının iyi olması lazım diyorlar. Bende çok eski athlon işlemci var 3.4 ghz hiçte performanslı değil bence çekirdek hızından başka özelliklerde belirliyor işlemcinin iyi olmasını ama ne olduğunu çözemedim?

Mimari
  • Bu siteden bir karşılaştırma yapabilirsin..
    www.cpubenchmark.net
    PassMark Software - New Laptop CPUs Performance
    https://www.cpubenchmark.net/laptop.html

Ayrıca L1 ve özellikle L2 cache ne kadar yüksekse o kadar iyi. Frekans konusunda söylenenler doğru başka ekleme yapmıyorum. Şunu özellikle üstüne basa basa söyliyeyim: U serisi işlemci asla asla alma. İşlemci kodu K ya da HQ ya da QM ile bitsin en iyileri bunlar.

Oyun sistemi alıyorsan ekran kartını iyi tut ancak genel kanı i5 in yeterli olduğu yönünde. i7 alırsan fark göremiyeceksin büyük ihtimalle. Tavsiyem AMD FX-8300 ya da Intel Core i5-6500.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Yillardir bunu soyluyorum islemci hiziyla performansi karistiranlara ben soylemekten biktim onlar anlamamaktan bikmadilar. 5 denelik islemciyi al frekansi 2 katina cikar suanki islemcileri al frekansi yariya indir belki anca esitlersin.Bu isin icinde mimari denilen bir olay var. Nanometre denilen olay var var da var yani anliyacagin. Isin ozu ekran kartinin 1/2 veya 1/3 fiyatlarinda islemci almak son derece mantikli. Tabi suanda artik kesinlikle intel tarafindan almalisin amd iyice batirdi. Zen cikarsa 2 3 yila :) o zaman bakarsin onlara da.

İşte bende onu anlamadım zaten millet hep işlemci hızı deyip duruyor aha bak bende 3.4 ghzlik işlemci var daha pes 13de donma yapıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: naak98

quote:

Orijinalden alıntı: batu998

Bir de işlemcinin çekirdek hızının iyi olması lazım diyorlar. Bende çok eski athlon işlemci var 3.4 ghz hiçte performanslı değil bence çekirdek hızından başka özelliklerde belirliyor işlemcinin iyi olmasını ama ne olduğunu çözemedim?

Mimari

Evet hocam tam bilmiyorum ama bu skylake haswell mimarilerinin adları oluyor sanirim. Ve bu sayede ayni gucle daha yuksek performans saglaniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.