arkadaşlar bugun işlemcimin termalmacun'unu yenilemek için işlemci mi anakarttan çıkarttım, macunun işlemcinin tum tellerine değmesi için özenle ve dikkatle uğraştım hatta macunun iyice yayıldığın dan emin olabilmek için soketin gireceği yerede biraz ilave ettim ve işlemci mi yerine takıp uzerindende guzelcene termalmacun'umu geçirip fanı mı taktım. Fakat miktarını mı fazla kaçırdım neyi yanlış yaptım anlamasamda bilgisayarım açılmadı ve yanık lastik aromasına sahip bir kokunun yayıldığını duyumsadım. Sizce bur da neyi yaLnış yapmış olabilrim veya sorun ney olabilir. Bildiğiniz uzere artık birçoğumuz oldukça gelişmiş elektronik aletlerin olduğu dijital bir çağ da yaşıyoruz bu gibi elektronik cihazların arıza sebeplerini öğrenme ve çalışma mantıklarını araştırmaktan keyif alıyorum ve oldukça hevesliyim sizce sorun ney olabilir. ![]() |
İŞLEMCİYE TERMAL MACUN SURDUKTEN SONRA ARIZA

-
-
sokete az sürmüşssün
-
az surdugum için fazla ısınıyor ondan mı açılmıyor acaba bende öyle dusunmustum
-
Hocam umarım ironi yapıyorsundur termal macun sokete sürülmez 🤦♀️
İşlemcininiz üstüne yani soğutucu fan ile temas eden alana sürülür ve nohut tanesinden biraz daha büyük sürseniz yeterli olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hayır hocam sizin yanlışınız var muhtemelen çunku elektroink aletlerde ısınma dediğimiz olay elektirik akımının uzerinden geçtiği o işlemci tellerinin uzerinde oluşur yani işlemcinin uzerine surerek ısınma problemi önlemekte nerden çıkarıyorsunuz o şekilde nasıl önlecek ilahiii
-
Hocam işlemci iletkenleri ısındığında sıcaklığı üstündeki plakaya iletiyor ve termal macun ve fan da soğutma ve ısı yayma işlemi görüyor lütfen sistem toplama videosu izleyin hiç işlemcinin soketlerine termal macun süren kimse yok .
Sistem tabii ki çalışmaz siz içine macun sürerseniz nasıl transistörler arası iletişim kurulacak olacak iş değil vallahi 🙃😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yeme bizi köşede duran eski bir pc ile şakalanıyorsun bize
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
az önceki arkadaşın fanların soğutma göreviyle orada bulunduğu hakkında vermiş olduğu yanlış bilgiyi doğrulamak için fizik derslerimden öğrenmiş olduğum bir bilgiyi sizinle paylaşayım .. . fizik der ki "ısınan hava da yukselici soğuyan havada ise alçalıcı hava hareketleri görulu" buna göre işlemci uzerinde duran fan ısınıp uzerine doğru yukselen sıcacık havayı yukarı doğru daha hızlı ilerlemesini kolaylaştırmak amacıyla bulunur.
-
6/10
neye verdiniz o puanı
-
çimento mu döktünüz o nedir öyle
-
1/10 veriyorum
copy-paste trollük güldürmez adamım. Yaratıcı olun az.
-
Kanka islemcinin ustunde fan var ya hatta bak fotoda yapisik dueuyo ayircan onu oraya surcen azicik sen hem fazla surmussun hem yanlis yere surmussun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yanlış yapmışsınız olmamış şimdi yapmanız gereken o macunları temizlemek bunun için ilk etapta işlemciyi taktığınız anakarttaki soketi bulaşık deterjanlı ıslak bir sünger ile temizleyin elinizdeki işlemciyide bir bir yoğurt kovasının içine yarı su yarı tuz ruhu döküp işlemciyide içerisinde bi 10 dakika bekletin güzelce silin sonrasında işlemci yuvasına kalınca macunu boşaltıp direkt işlemciyi üzerine koyup klipsini kapatın ve pcyi çalıştırın direkt farkı göreceksin
Ciddi değilsin bence. Hangi youtube videosunda bu kadar çok sürüyorlar? İnce bir tabaka olacak
Anakart milattan önceden kalma nice trol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- alçı çıktıktan sonra ağrı normal mi
- saç beyazlatma
- köfteci yusuf
- sigarayı bırakanların cinsellik yorumları
- c2 mesaj gönderme butonu çalışmıyor
- çay emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- sodyum iyon batarya
- exxen de neler var
- penis nakli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X