Şimdi Ara

işlemciyi değiştirme zamanı gelmişmidir (amd fx 6300)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çoğu oyunda gereksiz yere fps düşüşleri yaşıyorum amd r9 270x 2gb- 8 gb ram-fx 6300 sistem bu şekilde 1440 x 900 çözünürlük monitör işlemcinin devri artık yavaş yavaş geçmişmidir ? yerine en az hangi işlemciyi alırsam toparlar intel demeyin malum anakart birde yeni anakarta para veremem. en düşük hangi model almalıyım ki verdiğim paraya değsin ?

• Yeni anakarta para veremezsen fx 8320 al en kotu ina 4.0 a oc yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    bazı yorumlarda fx 8320 ye bile kötü diyorlar o işlemciyle oyunlarda fps düşüşü yaşaman normal gibi yorumlar okudum
  • Ben 7870XT ve 6300 ile hiç sorun yaşamadım, bence sorun işlemcide değil. Vsync açık mı? Açık değilse aç derim.
  • eric cartman6167 E kullanıcısına yanıt
    Dolar bu kadar yüksekken bence gereksiz değişiklik yapmayın overclok ile biraz daha sınırları zorlayın ben 2.5 yıldan fazla bir süre i3 3220 kullanıyorum hala iş görüyor.
  • aslında dolar 2 tl iken bile dolar bu kadar yüksekken bence alınmamalı diye düşünenler vardı lakin şu an dolar 3 tl olmuş durumda dahada yükselmeyeceği kesin değil birde elektronik eşyalara ve tüketilen diğer bütün şeylere ülkede 6 ayda bir zam gelirken aslında en erken ne zaman alabilirsek o zaman almamız lazım bence. yaklaşık 1 sene önce 660 tl ye aldığım ekran kartı şuan 710 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman6167

bazı yorumlarda fx 8320 ye bile kötü diyorlar o işlemciyle oyunlarda fps düşüşü yaşaman normal gibi yorumlar okudum

Haklilar amd tek cekirdek perfi asiri dusuk ve 8 cekirdegide ayni anda senkron olarak kullanamiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlerde alacağın işlemcine de uyacak sıvı soğutma al. Ver coşkuyu overclock yap şimdilik 6 çekirdek yeter.
    Monitör çözünürlüğün 900p olduğu için biraz daha işlemci gereksinimin artıyor haliyle.Fx6300 ten geçip çok memnun kalacağın pek bir işlemci yok AMD tarafında.Elindeki işlemciyi 4.5 ghz civarı oclersen memnun eder diye düşünüyorum.

İlla bir değişiklik istiyorsan Phenom x6 1090-1100T alıp 4 ghz da kullanmak lazım sanırsam.Fx8xxx serisi düşünüyorsan 4 ghz dan aşağı kullanmaman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 2 Eylül 2015; 19:00:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör değiştirin.Full hd altı keyif vermiyor hem de işlemciye binen yük fazla oluyor.
  • İntelde anakart performansa çok fazla etki etmezken (oc durumu hariç), Amd işlemcilerde oldukca hayati öneme sahip olabiliyor. Kendi deneyimlerimden vardığım sonuca göre bir kere fx serisinden verim alabilmek için bir miktar oc yapmak gerekiyor. Oc den tam verim alabilmek için vrm ünitleri hem sayıca çok hem de sağlam bir anakart şart. Ayrıca Amd nin tdp yi tutturabilmek için uyguladığı çekirdek başına dinamik hız (çekirdeklerin hızının yüke ve sıcaklığa göre artıp azalması) performansa negatif etki ediyor. Sanırım bu durumu ortadan kaldırmak için hpc (high performance computing) gibi bir seçeneği biosdan enable etmek gerekiyordu. Ama buda hem çekilen enerjiyi hem de sıcaklığı oldukca arttırıyor. Bakın birde işin içine sağlam bir soğutma girdi. İşin Türkçesi Amd fx işlemciler görece intel rakiplerinden ucuz olsalarda, anakart ve soğutma masrafı aradaki farkı oldukca kapatabiliyor.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    oclemeyi düşündüm ama bios ayarlarına ve o konulara hakim değilim uğraşmakta istemiyorum haliyle.ve o çözünürlük düştükce işlemciye binen yük artıyor değilde işlemciye binen aslında sabıt alıyor sadece ekran kartına binen yük azalıyor diye biliyorum yalnışım varsa düzeltin.
  • en az 2500k@4.5 ghz ye gecis yap

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz yüksek çözünürlükte gpuya binen yük fazla olduğundan işlemci rahatlıyor gpu kullanımları yükseliyor ama çözünürlük düşünce bu sefer işlemci sıkıntıya düşüyor gpuya yetişemiyor ve gpu kullanımı düşük kalıyor tam yetişemiyor.Ayrıyetten darboğaz sınırına gelirse işlemci kullanımı %100 e vurup gpu kullanımıda düşer shutterda yapar duruma göre değişiyor o işler biraz karışık yani.

Anakartın nedir eğer işlemci soğutucun müsaitse bios ayarları için yardımcı olabiliriz belki

• qaanx kullanıcısına yanıt
    asus m5a97 le r2.0 aslında girdim baktım cpu voltage ayarları falan var birden fazla ama uğraşmadım bilmiyorum diye
  • 900p'de oynadığın için bence böyle. 1080p'de bir dene yine aynı sorunlar oluyorsa FX 8300 al. Diğer 8XXX'lerden farkı 95w olması. Daha kolay OC edersin hem.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6950
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    anakartı değiştiremem dedim sadece işlemci
  • hocam 1080p de dene diyorsunuzda yeni mönitormü alayım işlemcimi alayım hangisini alayım
    Asus anakartları pek bilmiyorum ama CPU Clock Ratio tarzı birşey olması gerek (işlemci çarpanı yani) üstüne basınca x17.5 yazar mesela onu x20 yaparsan işlemci 4 ghz olur sanırsamda ekstra voltaj istemez onu kaydedip oyunlarda bir dene bir fark oluyormu diye.

Ayrıyetten Amd catalsyt Control Center dan Vsr özelliğini açıp monitör çözünürlüğünü 1080p yapabilirsin sanalda olsa rahatlatması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 2 Eylül 2015; 19:28:47 >
    Çevrenizde hiç mi 1080p monitör kullanan yok. Yoksa AMD'nin Nvidia'nın DSR teknolojisine benzer bir teknolojisi var. Eğer ekran kartınız desteklerse ordan deneyin. Ama olur mu bilmem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.