yaklaşık 5-6 aydır işlemcim çok ısındığı için günde 4-5 defa pc reset atıyordu kendi kendine.Aslında suçlusu benım pc temizlerken işlemciyi yerinden kaç def çıkarıp fanını temizledim hatırlamıyorum.Bu yüzden aradaki termal macun işe yaramaz oldu.Bende belle aralıklarla işlemci arasına onu soğutabileceğini düşündüğüm sıvı benzeri şeyler koyardım( diş macunu gibi) ama hiç birinden 2 günü geçen bir randıman alamadım.ancak 2 hafta önce öyle bir sıvı kullandım ki işlemcim canavar gibi çalışıyor :) annemin eklemleri ağrıdığı için doktor anneme bir merhem yazmıştı.ancak merhem mentollü( Herkes hayatında en bir kere görmüş yada kullanmıştır) ve ele alıp ağrıyan bölgeye sürdüğünüz acayip bir serinlik verir.Ben o merhemi işlemci ile fan arasına sürdüm .İşin ilginç yanı acayip bir performans artışı sağladı.böyle sıkıntı çeken varsa tavsiye ederim.
En kısa zamanda deneyeceğim.Acaba aşağı yukarı kaç derece fark etti işlemci sıcaklığında.
o koyduğunuz her neyse iletken ise ve işlemci yatağına veya anakart üzerine akarsa ozaman birdaha hiç ısınmamak üzere soğur işlemciniz ve anakartınız dikkatli olun
o koyduğunuz her neyse iletken ise ve işlemci yatağına veya anakart üzerine akarsa ozaman birdaha hiç ısınmamak üzere soğur işlemciniz ve anakartınız dikkatli olun
artık sonrada morlukları almak için et koyarsınız anakartın üzerine
quote:
Orijinalden alıntı: bytuncay
quote:
Orijinalden alıntı: sweetdevil
artık sonrada morlukları almak için et koyarsınız anakartın üzerine
quote:
Orijinalden alıntı: bytuncay
:)))
kaç derece etki etti onuda söylersen daha iyi olur
Öncelikle bu işin o.... oldum diyebilirm arkadaşlar.Yani iletkenmiş,anakarta yanarmış yok işlemci yanarmış bunları ben zaten en başından düşündüm.Kullanırkende o şekilde kullandım.size tavsiyem kullanacaksanız( iletken olduğunu pek sanmıyorum ama işi şansa bırakmamak adına)işlemcinin üzerine çok ince tabaka halinde sürün ve kenarlar sakın taşmasın hatta mümkünse işlemcinin ortasında kalsın.Sıcaklık farkına gelince benim pc eski olduğu için 70 derecenin üzerine biraz çıkınca reset atıyordu.Bu mereti sürdükten sonra daha bir kere bile atmadı üztelik ısınmasına sebep olacak bir dizi işlem yaptım.İlginçtir ama işe yaradı bu merhem . Ama tavsiyem kendinize güvenmiyorsanız yapmayın aksi taktirde kulaklarım çınlasın istemem
harbi ilgincmis :)
Türk halkını seviyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Eray89 Türk halkını seviyorum
aynen :)
quote:
Orijinalden alıntı: alpay86
yaklaşık 5-6 aydır işlemcim çok ısındığı için günde 4-5 defa pc reset atıyordu kendi kendine.Aslında suçlusu benım pc temizlerken işlemciyi yerinden kaç def çıkarıp fanını temizledim hatırlamıyorum.Bu yüzden aradaki termal macun işe yaramaz oldu.Bende belle aralıklarla işlemci arasına onu soğutabileceğini düşündüğüm sıvı benzeri şeyler koyardım( diş macunu gibi) ama hiç birinden 2 günü geçen bir randıman alamadım.ancak 2 hafta önce öyle bir sıvı kullandım ki işlemcim canavar gibi çalışıyor :) annemin eklemleri ağrıdığı için doktor anneme bir merhem yazmıştı.ancak merhem mentollü( Herkes hayatında en bir kere görmüş yada kullanmıştır) ve ele alıp ağrıyan bölgeye sürdüğünüz acayip bir serinlik verir.Ben o merhemi işlemci ile fan arasına sürdüm .İşin ilginç yanı acayip bir performans artışı sağladı.böyle sıkıntı çeken varsa tavsiye ederim.
Ayakta Alkışladım
voltmetre yada avometre bulabilirsen o krem ne kadar elektrik iletiyor ölç bence
Daha neler göreceğiz
hocam sen karadenizlimisin ? böyle enteresan fikirler genelde onların aklına geliyor. arkadaşın kulaklarını çınlatmamak adına yöntemi deneyen ( ki bence denemeyin ) sonuçlarını göze alarak denesin.