Şimdi Ara

İspark'a borcunuz var mı? Kontrol edin! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
15.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cok onemlı bır konu guncel tutulması lazım 1500 tl dıyorlar cok cıddı bır olay bence
  • Var ise kanıtları ödeyelim ama pek uydurma geldi bana bu uygulama....
  • Benim arabayı parkettiğim yer çalıştığım bankanın önü. Zaten hergün 15 lira haraç alıyorlar. Birde ödeme yaptığım halde böyle ceza çıkınca adamın siniri iyice bozuluyor.

Bu sorgulamayı yaptıktan sonra ispark çalışanını buldum. Dedim ben sana hergün para veriyormuyum , veriyorum. Bana ceza gelmiş falan dedim. Abi dedi sistemde bir hata var o yüzden öyle görünüyor dedi.

Pek inanmadım ama bakalım sorgulama yaptığım zaman tutarda bir değişiklik olacakmı.
  • Sistemde hata var demek
  • Demek ki,
    İspark fişleri de diğer elektrik, su, doğalgaz faturaları gibi en az 10 sene saklanacak, yırtılıp atılmayacak. Ödemedin diye foto gönderirlerse ve sen de fişini bulamazsan halin duman.

Ödediğin halde fotosunu çekip "ödemedin" derler mi bilmiyorum.

Yalnız minareyi çalmak isteyene kılıf da hazır hani:
    Ceza yazmak için gerekli olan şey, "Filanca tarihte şuraya parkedip ödemediniz" konulu bir yazı ile birlikte bunun ispatı olarak iliştirilmiş bir "araç fotoğrafı" değil mi?.. öyle...
    Fotoğraf o aracın "bir zamanlar" oraya park ettiğinin ispatı olabilir ama "iddia edildiği tarihte" oraya park edildiğinin bir ispatı olabilir mi?.. Bence hayır, çünkü fotoğrafa dayanarak tarih-saat iddiasında bulunamazsınız. (Yani fotoğraf sizin gerçekten ödeme yaptığınız bir tarihte çekilmiş olup ve fakat farklı tarihli bir yazıya iliştirilerek size gönderilmiş olamaz mı?.. Pekala olabilir, bu teknik olarak mümkün.)

Bir diğer konu da şu:
    Fotoğraf sadece aracın oraya parkedip parketmediğini gösterir ve en fazla bunu ispata yarar. Yoksa ücretin ödenip ödenmediğinin ispatı fotoğrafla olmaz. Ayrıca aracın orada kaç saat kaldığı da fotoğrafla ispatlanmaz.

Otopark fişlerinin belli bir süre saklanma zorunluluğu yok. Bunların üzerinde böyle bir ibare de yok. Yani pekala bir müddet sonra (mesela arabayı yıkatırken) bu fişleri atmış olabilirim. O nedenle, makul bir süre geçtikten sonra kimse benden fişi ibraz etmek suretiyle ödeme ispatını isteyemez. Makul süreden kasıt en fazla (aracımı yıkatana kadar) birkaç gündür.

Kaldı ki teknik olarak bu fişlerin uzun süre saklanabilmesi de mümkün değildir. Çünkü bildiğim kadarıyla bu fişler termal yazıcı ile basılıyor ve birkaç ay geçtikten sonra üzerlerindeki yazılar okunamayacak şekilde silinmiş oluyor. (Termal yazıcıların hepsinde bu sorun var: bunlar mürekkep veya toner kullanmaz kağıdı yakarak baskı yaparlar ama birkaç ay sonra yazılı kağıt dümdüz bembeyaz bir kağıt olur)

Yani neresinden tutmaya kalksan elinde kalıyor. Kanunsuz, hukuksuz, despot bir "Deli Dumrul" yaklaşımı. "Faşist bir uygulama" diyenler bile çıkabilir.

Eğer belediyenin bunu yapmaya hakkı oluyorsa ve bunu da bilmemne numaralı kanuna dayanarak yapabiliyorsa vay bu memleketin haline...
    O zaman pek çarşıda pazarda görünmemeye bakın. Çünkü alışveriş sırasında bir fotoğrafınızı çekerler ve aradan bilmemkaç sene geçtikten sonra "Sen bizim dükkandan fi tarihinde şu kadar alışveriş yapmışın, ama ödememişin! Ahan da fotoğrafı!" diyerek evinize barkınıza haciz koydurabilirler.

Belediyenin bunu yapmaya hakkı oluyor da esnafın neden olmasın; her ikisi de "mal ve hizmet alımı" değil mi?..

• 2 arabamızında plakasını yazdım 1 tanesi sabahtan gecelere kadar trafikte zaten allaha şükür yok böle şey
  • 16 tl ..)))sacma yav benım ev otoparklı ıs yerım otoparklı...hadı dıyelım bır sekılde bır yere cektıkde yazıldı yuzde 2 faız koysa onada ragzıyım ama sızlerın sayesınde ogrendım yoksa ımkan yok bılemezdım yıllar sonra hacız memurlarıyla gelırlerdı park ettgıgım arabayıda otoparkıda elımden alırlardı....))
  • İşin ilginci birkaç kere park edip görevli görmeden sıvıştım, birkaç kere görevli yoktu yine park ettim uzadım ama bende ceza gözükmüyor?

• 28,00 TL..

Bu borç için yasal bir dayanakları var mı acaba?
  • madem öyle o zaman veresiye çalışsınlar karttan ödiyelim arasıra 2 saat al gülüm ver gülüm para uğraşmayalım....

bune be herkese yazmışlar yuh yani...
    benim merak ettiğim nasıl resim çekiliyor? büyük isparklarda ödemeden çıkamıyorsun zaten...
    ee sokak üstü olanlarda da sürekli resimmi çekiyorlar her gelen araç olduğunda manyak gibi....?
    sen gelip basıp gidiyorsun o ara yakalaması imkansız yakalasa bile ispat edemez yolda oluyorsun ....
    ispark görevlileri her gelen aracın resmini çekiyor o zaman....
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Link açılmıyor bende
    Sadece dh forumdakiler bile girince çökecek dandiklikte yapılmış demekki
    Bana da çıkarsa, ben de ödemem

Linkin olduğu port iş yerlerinde genelde bloke edilmiş portlardan biri, evde ya da iş dışında bir yerde deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: irf@n
    quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE
    Link açılmıyor bende
    Sadece dh forumdakiler bile girince çökecek dandiklikte yapılmış demekki
    Bana da çıkarsa, ben de ödemem

Linkin olduğu port iş yerlerinde genelde bloke edilmiş portlardan biri, evde ya da iş dışında bir yerde deneyin

http://ispark.com.tr/BlackList/
    Şeklinde deneyince açıldı
    Ama port konusunda haklı olabilirsin.
    Kahrolsun kapalı portlar

• yeni bir soygun çeşidi.son derece suistamel açık bir durum bu.
  • böyle soyguncu dilencilerle aynı ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum. Adam olsunlar paraları zamanında toplasınlar. Milletin arkasından 3-5 kuruş için ceza yazıyo aç gözlü yamyamlar. E tabi böle olmasa sonra o gemicikler nasıl alınacak dimi?
  • ya bu ispark yakında bizim apartmanın otoparkına ispark tabelasını dikip el koymasın korkmaya başladım valla.
  • TARİH ARALIĞI ARAÇ PLAKA TOPLAM BORÇ TOPLAM PARKLANMA SAYISI

01.01.2008 / 31.10.2009 34VDXXXX 15,00 TL 1
    01.11.2009 / 24.11.2009 34VDXXXX 0,00 TL 0

Bahsettiği tarih arasında aracı sattık borç kimin borcu şimdi?

Böyle suistimale açık bir uygulamanın hukuki dayanağını nasıl bulacaklar merakediyorum doğrusu, ispat edilene kadar da ödemeye niyetim yok.
  • bazı arkadaşlar belki cevap verebilir.mesela ben o parkçıya parasını verdim.attı cebine.yoldan geçen Ahmet veya Mehmet'in plakasına hiç park etmediği halde yazdı ceza.Bunun nasıl önüne geçecekler çok merak ediyorum.
  • paranızı ödeyip fişinide aldıysanız plakanızda doğru işlenmişse
    parkçının parayı cebine atması imkansız
    ama parayı verdiniz fiş almadınız o zaman canınız yanabilir artniyetli ise parkçı

ofis araçlarımızn hepsinin cezası var. ofisin önündeki parkçılarla konuştum. parayı vermediğini nasıl ispat ediyorsunuz yoldan geçende kesmiş olabilirler dedim.

oda sağ olsun cihazın arkasındaki kamerayı gösterdi :D
    evet arkadaşlar ellerinde delil var park ettiğinize dair.
  • evet bu konuyu yeterince açıklıyor.kamera varsa durum kesin.
  • bi lere isparka parkettim bi daha parketmedim. cezam yok. ama trstım ilk mesajları görünce. en kötü ihtimal kadıköy belediyesinin otoparkına çekerim aracımı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.