Şimdi Ara

ispark Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
6.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bulunduğum yerdeki ispark'ın işlettiği otoparka sabah görevli gelmeden arabayı bırakıp, akşam da görevli gittikten sonra para ödemeksizin arabayı alsam sorun olur mu? Bunu kasıtlı olarak yapıyorum sanmayın, çalışma saatlerim böyle. ispark görevlilerinin plakaya ceza uygulama gibi bir yetkisi var mı? Öyle bir yetkileri varsa bile, benim durumumda bunu kullanmaya hakları yok gibi duruyor, yanılıyor muyum?

• Bu şirketin gelmesi cok isabetli oldu...

10 dk için 4 YTL vermeyenler sayesinde kolayca park yeri bulabiliyorum
  • yok kardeşim sorun olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: funky9

Arkadaşlar bulunduğum yerdeki ispark'ın işlettiği otoparka sabah görevli gelmeden arabayı bırakıp, akşam da görevli gittikten sonra para ödemeksizin arabayı alsam sorun olur mu? Bunu kasıtlı olarak yapıyorum sanmayın, çalışma saatlerim böyle. ispark görevlilerinin plakaya ceza uygulama gibi bir yetkisi var mı? Öyle bir yetkileri varsa bile, benim durumumda bunu kullanmaya hakları yok gibi duruyor, yanılıyor muyum?
  • bi ara arkadaşla spor yapalım diye samatya sahile arabayı 06:45 de perk edip 07:45 de alıyoduk.biz park ederken görevli olmuyodu ama giderken hemen geliyodu.ama anlayışlı bi adamdı zorluk çıkartmadı para vermedik.zaten girişi olmayan şeyin çıkışıda olmaz maden para alacak gece gündüz beklemesi lazım ya da bu tip hadiselere göz yumacaklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Bu şirketin gelmesi cok isabetli oldu...

10 dk için 4 YTL vermeyenler sayesinde kolayca park yeri bulabiliyorum

Aracının arkasına park ediceğim bi gün çift sıradan para alınmaz
  • bildiğim kadarıyla herhangi bir ceza gelmiyor onların belirli çalışma saatleri var o saatlerde parayı bulup kaçıyorlar
  • En fazla sileceği kaldırıyorlar, Aslında tekerlere kilit falan vurmasınlar, sakat iş bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ispark hakkında bir soru
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en az 10 kere bıraktım kilit falanda vurulmadı :) ama süreklilik arzederse yani gözlerine batarsa aracınız. o zaman kuytuda sopayla bekleyebilirler :)
    quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

En fazla sileceği kaldırıyorlar, Aslında tekerlere kilit falan vurmasınlar, sakat iş bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolvoNokturn -- 8 Ocak 2008; 16:45:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: VolvoNokturn

en az 10 kere bıraktım kilit falanda vurulmadı :) ama süreklilik arzederse yani gözlerine batarsa aracınız. o zaman kuytuda sopayla bekleyebilirler :)
    quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

En fazla sileceği kaldırıyorlar, Aslında tekerlere kilit falan vurmasınlar, sakat iş bence

biz de boş değiliz Allah'a şükür, o zaman koyabiliriz demek ki
  • :))) funky9 bende koyuyorum haftada 1 gün o şekil mecburen :) daha arabama kış diyenini görmedim. Forumu okuyan otopark görevlisi arkadaş varsa sevgiler saygılar
  • merhaba. ben bugün aracıma gittigimde isparg görevlisi gelip para istedi. bende olmaz dedim. trafige plakanızı vereyim mi dedi. ver dedim gittim. acaba polis böyle bişeye burnunu sokarmı ve isparkın bir ceza yaptırımı var mı bu konuda?
  • yakına evinizin önündeki sokak bile ispark olunca ne yapacaksınız peki?
    Belediyenin sokakları isparka verme yetkisi var sonuçta, siz ispark alanına para ödemeden park ederseniz o arkadaşlar da polise ceza kestirme veya araca kelepçe taktırma hakkına sahiptir.
    sürpriz yaşamayın ilerde birgün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBlue -- 13 Haziran 2009; 19:42:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizgyte

merhaba. ben bugün aracıma gittigimde isparg görevlisi gelip para istedi. bende olmaz dedim. trafige plakanızı vereyim mi dedi. ver dedim gittim. acaba polis böyle bişeye burnunu sokarmı ve isparkın bir ceza yaptırımı var mı bu konuda?

İstanbul büyük şehir belediyesi trafik kontrol merkezinin tüm altyapı masraflarını büyükşehir ödemekte fakat cezayı aynı merkezde trafik polisleri kesip onaylamaktadır.İsterler ise çok rahat size bir ceza makbuzu gönderttirebilirler.Ama bu kadar uğraşacaklarını sanmıyorum.
  • sayın silverblue sokaklar belediyenin değildir ispark değil kim olursa olsun veremez. burda isparkı savundugunuzuda söylemeyin bana komik olur. bu eşkiyalara toplu olarak dur demek gerekr.
  • selamlar
    ispark'i savunmuyorum, sadece tedbirinizi alin diyorum. Bir sabah veya aksam aracinizi kelepcelenmis bulabilirsiniz diyorum.
    sokaklarin ispark'a teslimi dogru olmayabilir, katiliyorum ancak cozumu bireysel olarak oradaki gorevliile papaz olmak degildir.
    yerine gore dava acmaktir, hukuka basvurmaktir ancak o da malesef bizim memleketimizde bir cozum degil. ne maddi olarak bedeli karsilanabilir, ne de isi gucu birakip mahkemelerle ugrasilabilir.

Belcika ve Fransa'dan ornek vermem gerekirse, sokakta heryer parali park ancak ilgili belediye kendi bolgesinde oturan vatandaslarina
    o bolgenin park kartini yillik olarak cok uygun fiyata veriyor. Ve siz o kart sayesinde kendi evinizin bulundugu bolgeye istediginiz
    sekilde park edebiliyorsunuz.

Eninde sonunda bizde de olacak olay odur. Az kaldi.
  • arkadaşlar öncelikle bu ispark la olan ilgili olaya dikkatinizi cekmek istiyorum affınıza sığınarak.

1) devlete % 18 + % 25 vergi gidiyor nedir bu % 18 KDV % 25 kazanc vergisi

2) 1000 kişiden fazla insana iş imkanı ayrıca bunların ailelerine de katarsak rakam cok daha yüksek oluyor geçim kaynağı

3) ne olduğu belli olmıyan kişiler deil karşınızda bir muhattab var bir şirket var

4) belediyelere aktarılan para isparkın kazancının % 25 i yine belediyelere gidiyor

bunlar bu şirketin bu insanların yaptıkları he içlerinde kötü niyetli insanlar yokmudur elbette vardır bunu tartışmıyorum bile.

sonra gelelim bi arkadaşın ceza olayına bende cezaya rastlamadım ama şu olay varki istenirse yazılır nasıl hemde yasal yoldan

trafik ceza kanunda öyle bi madde varki kimileri bilmez ücretli park alanlarını boşa işgal edenler ve parkometrelere hasar veren şahıs ve şahıslara para cezası uygulanır bu nasıl olur siz ispark a aracınızı bıraktınız ve oradaki sorumlu personel akşam gitmeden bölgede bulunan trafik memurunu çağırıp burayı boşa işgal ettiğini ve hiç bir ücret vermediğini söyler ve bunu aracınızın üzerinde fiş olmadığı için de ispat eder ve yazdırır ben bununla karşılaşmadım ama istenirse yapıla bilir. bu bence orada calışan insanların iyi niyetinden kaynaklanıyo bence böyle şeyleri bir kez daha düşünün isviçrede amerikada almanyada fransada hollandada ve dünyanın 3. sınıf 4.sınıf ülkelerinde bu park olayı hep vardı bizde yoktu ve o yüzden ben dahil zorumuza gidiyor farkındayım ama alışalım arkadaşlar eyer türkiye dünya ülkesi ise ve istanbul dünya şehirleri arasında ise ve siz bu güzelliklerin içinde rahatca aracınızı sahile park edip bir kahve içebiliyorsanız bırakın bununda bi bedeli olsun arkadaşlar dimi

kilit olayına gelelim aracın lastiğine kilit takmak böyle bi olay ispark ta mevcut deildir ki bunu yetkili personele sordum dediği beyfendi bizde böyle bişe asla olamaz çünki bu olay sizi mağdur etmektir ve şöyle bi örnek verdi varsayalım siz para ödemediniz ve eşiniz yada siz hastalandınız kötü bi olay oldu ve acil gitmeniz gerekti ama gidemiyorsunuz 5 10 lira için ne kadar vahim bi durum dedi biz insanlara zorluk çıkarmak için kolaylık sağlamak için buradayız dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: denizgyte

sayın silverblue sokaklar belediyenin değildir ispark değil kim olursa olsun veremez. burda isparkı savundugunuzuda söylemeyin bana komik olur. bu eşkiyalara toplu olarak dur demek gerekr.

siz sanırım yeniden eski değnekçi sistemine dönmek istiyorsunuz...

isparka eşkıya demişşiniz...allah allah devlet ne zamandan beri eşkıya sizin gözünüzde...değnekçi sistemini kaldırmak için sizin bir fikriniz vardıda sormadılar sanırım...
  • ispark eskiye göre güzel bir olay. en azından paranın nereye gittiğini biliyoruz. Ama fiyatları biraz pahalı.Eminönünde 1 saat 5 lira.

"Niye böyle?" diye sordum.adam bu soruya alışkın anlaşılan:"Belediye yoğun bölgelere özel araç yerine toplu taşıma ile gelinmesini sağlamaya çalışıyor." dedi. mantıklı ama inanmadım açıkçası.
  • Konudan biraz sapacak ama bu isparkın aylık aboneliği var mı? Varsa kaç para bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenil

quote:

Orijinalden alıntı: denizgyte

sayın silverblue sokaklar belediyenin değildir ispark değil kim olursa olsun veremez. burda isparkı savundugunuzuda söylemeyin bana komik olur. bu eşkiyalara toplu olarak dur demek gerekr.

siz sanırım yeniden eski değnekçi sistemine dönmek istiyorsunuz...

isparka eşkıya demişşiniz...allah allah devlet ne zamandan beri eşkıya sizin gözünüzde...değnekçi sistemini kaldırmak için sizin bir fikriniz vardıda sormadılar sanırım...

valla bana gore devlet en buyuk eskıya bu ulkede
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.