Arkadaşlar siz siz olun iş bulmadan işinizden sakın ayrılmayın 5 aydır işsizim yani son iki ayda ne olduysa yaşama sevincimi kaybettim, her gün aynı şey elimden geldiği kadar değişik şeyler yapmaya çalışıyorum ama psikolojim etkilenecek diye korkuyorum büyük konuşmayayım ama bundan sonra iş bulmadan asla işden çıkmam evde durmak insana çok kötü geliyor , çalışırken de bir sürü görüşmeye gittim olmamıştı yani şimdiki aklım olsa hele kışın asla ve asla işten çıkmam iş bulmadan asla her görüşmeye gidiyorum sadece çok çok uzak konumsa gitmiyorum insan işsizken anlıyor eşini dostunun kim olduğunu her gün aynı şeyi yaşıyormuşum gibi hissediyorum burda beni mahvediyor güzel bir iş bulayım bana dua edin. |
İşsizlikten Kafayı Yemek
-
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A0D70FE4 -- 11 Aralık 2023; 23:8:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mezuniyetin ne kanka
-
Evde olmak keyif falan değil ancak bir gelirin olur belki o zaman olur evde durmak beni dinlendirmiyor daha da yoruyor hergün kariyer. Net e bakmak linkedin e girmek iş ilanlarına bakmak tüm görüşmelere gidiyorum korkıyorum psikolojim etkilenicek diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşletme mezunuyum 5 yıl Muhasebe deneyimim var
etkilenebilir ben tecrübemden söyleyeyim hocam. çok şey gördüm ve geçirdim. umarım istediğiniz noktaya taşır hayat sizi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Etkileniyor zaten bilinçsiz bir şekilde de işe girmek istemiyorum sağlam düzgün olsun anlamadım bir türlü bulamadım sağol kardeşim inşallah
Valla zor durumlar iş bulmak, bulduğun işte mutlu olmak, hakkını alabilmek zaten oldum olası zordu şimdi bakıyorum etrafıma internete vs herkes ama herkes sıkıntıda. Ya diyorum bu böyle olmaz bir şeyler yapmak gerek üretmek gerek kendi işini kurmak gerek, ticaret vs bir şeyler yapmak gerek nerden başlanır ne yapılır ne yapsan tutar derken içinde kaybolup gidiyorsun bu düşüncelerinde.
Zaten yoktan çok kısıtlı imkanlar ile bir şey yapmaya da cesaret edemiyor insan dönüp dolaşıp geldiğin nokta sıfıra sıfır elde var sıfır. Bugün yarın bize de kapıyı gösterseler ne yapacağız diye kara kara düşünüyoruz. Zaten insanı çalışırken işsiz kalma psikolojisi, işsiz kaldığı zaman da ne yapacağını bilememe durumu yiyip bitiriyor. Allah herkesin yardımcısı olsun bu ülkede çalışmak para kazanmak cidden çok zor.
-
İş hayatı başlı başına zor pes eden biri değilimdir çalışırken çok görüşmeye gittim olmadı yani şu kaç ayda ne yaşadığımı bir ben bir Allah bilir çok zor sinir stres sahibi oldum 28 yaşında işsiz kalma psikolojisi de zor ülkede para kazanmak başlı başına zor ama iş bulmadan da işden ayrılmak çok büyük bir hataymış inşallah kısa zamanda iş bulurum
Akıl verecek kimse yok mu
Sürekli evde kalıp kariyer siteleri veya firmalara cv bırakarak iş arıyorsanız iş bulmanız zor. Size uygulayabileceğiniz ve sonuca ulaşmanızda yardımcı olabilecek birkaç tavsiye verebilirim.
1 - Sürekli evde olmayın. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama birçok yerde belediyelerin ücretsiz kursları oluyor. İlla mesleğinizle alakalı olmak zorunda da değil. Diksiyon, beden dili gibi kişisel gelişiminize katkı sağlayacak kurslara gidebilirsiniz. Bu kurslarda değişik insanlarla tanışıp çevrenizi geliştirebilirsiniz. Benim kurslarda tanışıp referans olduğum birkaç arkadaş olmuştu. Kimin nerede nasıl fayda sağlayacağını bilemezsiniz.
2 - LinkedIn'i aktif kullanın. Oradaki bağlantı sayınızı arttırın ve işinizle alakalı çalışmalarınızı gösterin ve/veya makale yazın. Son iki işimi LinkedIn üzerinden buldum, etkili kullanırsanız iş bulamama ihtimaliniz çok düşük.
3 - Özbakımınızı ihmal etmeyin. İmkanınız dahilinde spor yapın, tıraş olun; evde bile olsanız çok eski şeyleri giymeyin, aynaya baktığınızda kendinizi beğendiğiniz bir görüntünüz olsun.
4 - İster online olsun ister yerinde görüşme olsun sinekkaydı tıraş olarak klasik kıyafetle görüşün. Eğer görüştüğünüz yer gerçek anlamda kurumsal bir yerse kot pantolon, tişört, spor ayakkabısıyla gelen birini ciddiye almayacaktır.
5 - "Umudunuzu kaybetmeyin" tarzında boş laflar etmeyeceğim. Söylemesi kolay ama uygulaması zordur. İş aramakta bir iştir. Bu süreçte mesleki yetkinliklerinizi arttırın ve özgeçmişinizi güncel tutun(özgeçmişiniz mutlaka profesyonelce hazırlansın. Word'e iki satır tecrübe yazarak bunu şirketlere gönderirseniz büyük ihtimalle yanıt olumsuz olacaktır. Birçok platformda kariyer uzmanlarının özgeçmiş hazırlama videoları, yazıları var. Onlardan yararlanın). Siz kendinize değer kattıkça elbet bir yerden bir kapı açılacaktır.
-
Hocam bilgisayar destekli muhasebe kursu var önerir misin ? Zor mu hiç bir bilgim yok
Zor değil kendini şartlama zor diye 5 sene çalıştım muhasebe kimler kimler yapıyor sende yaparsın, udemy iienstutu buralarda uygun fiyatlı kurslar bulabilirsin bazen ücretsiz bile olabiliyor
Hocam halk eğitim kurs açıyor
Git kardeşim kendini geliştirirsin
Hocam iş kolay mı
Her işin kendine göre illaki var zorluğu , Başta Tekdüzen Hesap Planı Kafana oturt hiç görmediysen duymadıysan internette araştır borç-alacak mantığını da aynı şekilde Logo gösterirler kursta diye düşünüyorum Eta var o çok eski Sap çok gelişmiş çok program var ama bunlar en bilindikleri , sonra terimler farura, irsaliyeli fatura, irsaliye , ba, bs , muhtasar, kdv (8/18 gerçi bunlar değişti 10-20 galiba hatırlayamadım şimdi) , gekap terimleri yerleştir kafana kursta zaten faydasını görüp çok şey öğreneceksin emin ol.
geçecek kardeşim
-
Dostum aynı durumdayız. Bende 5 aydır işsizim başarılı olduğum bir firmadan başka global bir firmaya title alarak bir teklif aldım yapılan teklif çok iyidi. Fakat iş yeri rezaletti 3 ay zor dayandım. İstifa ettim türlü türlü firmalarla görüştüm bazılarından teklifte aldım. Ama yapılan teklifi ben teklif etmeye utanırım. Bu durumda beni demotive etti. Girdiğin psikolojiyi çok iyi anlıyorum. Hiç bir şey yapmak istemiyorsun çevre baskısı her mülekatta tekrar kendini anlatmak vs vs .. Bu süreçle nasıl motive ediyorum diye sorucak olursan ps5 oynuyorum. Arkadaşlarımla görüşüyorum. Bir noktadan sonra bir şeyler düzelir diye düşünüyorum. İyi bir okuldan mezunum çok iyi firmalarda çalıştım. Borcum yok ailemle yaşıyorum. Şunun şurasında 40 - 50 sene yaşayacağız boşuna can sıkmaya gerek yok hiç olmadı iyi firmalarda emlak işini öğrenip emlakçılık yaparım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5 yıldan sonra bu kadar boşluk olunca insan kafayı yiyecek gibi oluyor , o sevmediğim psikolojimi bozan işleri bile özlüyorum evde durmak benim için işkence gibi bir şey olmaya başladı eski işleri özlüyorum he çok iyilermi değildi ama kafam dağılıyor ben martta ayrıldım ilk işimden ulaşım sorunu vardı sonra temmuzda girdiğim yer çok kötüydü 3 ay dayandım çıktık ama şimdiki aklım olsa mart nisan a kadar dayanır öyle çıkarım şuan yıl sonu iş bulmak zor , birde üstüne üztün kış ayı , motive olmak için kitap film izler gezer bir şeyler yapardım illaki olurdum ilk işimden çıktığımda böyle değildim ama eylülden beri modum psikolojim yerlerde keşke ileri görüşlü olsaydım birazcık , ben ikinci yere girdiğim fe sürekli iş görüşmelerine gidiyordum şuan görüşmelerde kesat bir tane bile olmadı ya gittiğim yerlerde ona çok üzülürüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- bozuk meyve suyu zehirler mi
- dp parfüm bayilik yorumları
- nay nay nay nay nanay fon müziği
- şerefsizin anlamı nedir
- camın önüne kedi gelmemesi için ne yapmalı
- exxen filmleri
- kasım indirimleri ne zaman
- 5g nedir zararları
- elektrikli bebek arabası
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X