Şimdi Ara

Parasızlıktan günde 2 öğün yiyorum [ÜNİVERSİTE DRAMI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle baştan söyleyeyim , kesinlikle bir dilencilik konusu değildir. Bu yazdıklarım bir üniversite öğrencisi olarak küçük kardeşlerimiz var ise feyz aldırıp yapmamanız gereken şeyleri içerecektir.

Eskişehir de dil bölümünde okuyan sıradan bir öğrenciyim. Muadil illere göre aslında gayet uygun olan bu şehire gelmeden bu sıkıntıları yaşayacağımı bilmiyordum. İlk yıl yurda çıktım , yurda çıktığım arkadaşım Allah var delikanlı bir insandı. Ama bir sıkıntısı vardı , sigara içmeyen benim yanımda günde 2 paket bitirir içtiği sigara küllerini de yere dökerdi. Bu şekilde gel zaman git zaman 1 yıl yaşadım. Sigaralardan reçel yapacak vaziyete geldiğimizi ve arkadaşım da olsa ' küllerini temizlemekten gına gelince 'tamam anasını satayım , çıkacağım diğer yıl eve dedim. Canım , ciğerim , gardaşım dediğimiz adamla eve çıktık diğer sene. Bir de ne göreyim ? 'Senden değerli bir ailem ' , ' aslansın kaplansın koçumsun kardeşimsin' 'bir sen bir galatasaray' diyen adam daha 2. haftasında 'kardeşim şey.. biliyorsun maddi durumları sen benim kirayı da ver ben 3 gün içinde ödeyeceğim' demelere başladı. Olmayan durumumla defalarca kez borç verip , verdikten sonra yaptığım vefa borçlarım yok sayılınca dedim artık bu iş böyle olmayacak ben tek eve çıkacağım Adam borç verdiğim paraları vermeyi bırak , ödesin diye verdiğim fatura paralarını ödemeyip beni 2 gün Eskişehir soğugunda elektriksiz bıraktı. Sağolsun. 2. Yılı da atlattık mı ? Hazırlıkla birlikte 3. sınıf olduk. Tek eve çıktım. Ohh beee dedim , tertemiz. Ne sigaralar ile reçel yapan biri , ne parayı alıp kayıplara karışan ve beni tanımayan ev arkadaşı. Kişisel olarak Ticari yönüm bayağı yüksek , alım satım işini çok yapıyorum 2. el olarak. Bir şekilde geçinmeye çalışıyorum çünkü ailemden maalesef pek bir gelir gelmiyor. Ama artık ne satacak bir eşyam kaldı , ne ticareti döndürecek bir gelir kaynağım.Hali hazırda 3 yabancı dili olan bir insan olarak günümü 2 öğün ile geçirmeye çalışıyorum.

Şimdi buradan ne anladık?

+Arkadaş seçiminizi çok iyi yapın.
    +Çok iyi arkadaş olsanız bile aynı eve gelince mutlaka ve mutlaka bir takım sorunlar olacağını unutmayın.
    +Olur da bir gün bu ve buna benzer sıkıntılar yaşarsanız beni hatırlayın.

Sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew The Legend -- 2 Ocak 2017; 22:8:33 >

• Üniversitedekiler cidden sahte oluyor bunu bende öğrendim.
  • İkinci insana gıcık oldum. Para için g.t verecek tipler. Muhtemelen travesti olacak .
  • Hocam ben de eskisehirde yalniz ciktim eve kafam rahat gunde 2 ogun demissin sanirim sen bu duzene alisik olmadigin icin az geliyor sana. Ben lisede yatili okuyordum gunde tek ogune aliskinim yani. Simdi dusundum dun yemek yemedim bugun 1 ogun yedim. Yemek yemeyi aliskanliktan degil de canim istedigi icin yapan biriyim. Canim isterse yerim istemezse yemem mesele o benim icin.

tek eve cikarak iyi yapmissin bence
  • Dostum gecmis olsun eskisehirde neredesin yakinsan bana dertlesek
  • Ben ailemle yaşarken de 2 öğün yerdim zaten. Bence çok extreme bir şey değil
  • Kafa rahat tabi de koskoca evde yalnız kalamam korkarım la ben yurtta 4 kişiyiz göt kadar odada herkesin huyu farklı. Ev arkadaşı olarak çekilmeyecek tipler var,yurtta katlanıyor is mecbur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: quasimodos

Hocam ben de eskisehirde yalniz ciktim eve kafam rahat gunde 2 ogun demissin sanirim sen bu duzene alisik olmadigin icin az geliyor sana. Ben lisede yatili okuyordum gunde tek ogune aliskinim yani. Simdi dusundum dun yemek yemedim bugun 1 ogun yedim. Yemek yemeyi aliskanliktan degil de canim istedigi icin yapan biriyim. Canim isterse yerim istemezse yemem mesele o benim icin.

tek eve cikarak iyi yapmissin bence

kilon kaç
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    57-58 kiloyum 60 i hayatim boyunca gormedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dert etme bizde erasmustayız 2 öğün yiyoruz.. Tam zamanının bulduk malum euro 4'e tırmanıyor....

Bir de fazla rahatsız olmak iyi değil diyeyim sana.. Katlanmak lazım arkadaşlara ara sıra, parayı kirayı anlarımda sigara normal be kardeş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 31 Aralık 2016; 3:50:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Dert etme bizde erasmustayız 2 öğün yiyoruz.. Tam zamanının bulduk malum euro 4'e tırmanıyor....

Bir de fazla rahatsız olmak iyi değil diyeyim sana.. Katlanmak lazım arkadaşlara ara sıra, parayı kirayı anlarımda sigara normal be kardeş..

Hocam sigara içmesi başta zaten sıkıntı olmadı. Anlatmak istediğim külü bile yere atacak derecede rahat olmasıydı.
  • Hocam insan ya yurt odasında ya da evde tanınır, dışarıda istersen 25 sene sınıf iş vs arkadaşı ol tanıyamazsın, 6 yıldır yurt ve ev tecrübelerimden bunu edindim, en tehlikeli arkadaş haftada en az 2 kere ' kanka' ile başlayıp para isteyendir, cümle başında yağ çekiyor ise, sadece sıkışınca yakın oluyor ise muhatap olmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.