İstanbul’a taşınıyorum arkadaşlar sizce ortam oluşturmak için ne yapabilirim( iş haricinde). |
İstanbul’a tasiniyorum
-
-
valla hiç ortam bulamazsan şunu yapabilirsin:
- kaykay, long board, paten falan seviyosan onlardan al, sahil şeridinde caddebostan-bostancı arasındaki kısma git, orda aynı aktiviyetle uğraşanlarla takıl.
- bisiklet seversen bisiklet al, caddebostan-bostancı arasındaki mahir'in çayırı gibi yerlere git orda tanışrısın diğer bisikletlilerle (bahsettiğim yer cafe değil bildiğin çimlik alan, yanında da seyyar çay-simit satan büfe var)
yıllar önce gezgin mağazası vardı, orda yurt dışına gidip dönen gezginlerin söyleşileri düzenleniyodu böyle ayda bir falan. oralarda çok kişiyle tanıştım sonra dağcılığa başladım onların sayesinde. sonra o gezgin dükkanı kapandı, işletenler Yunanistan'a gittiler aynı dükkanı orda açtılar (biri zaten yunandı)
mühendislik tarzı meslek sahibiysen, oda buluşmalarına falan git, oralardan da tanıdık edindim hatta manken gibi kızla cafede oturmuştuk (flört değil)
haa unutmadan, facebook üzerinden faaliyet düzenleyen çok grup var. hiking grupları mesela haftasonu trakya bölgesinden bi yer seçip toplanıp gidebiliyolar, direk katılabiliyosun isim yazdırıp. bisiklet grupları var birsürü, sürekli buluşuyolar. sosyal medyada insanlar çok aktif. ben 10 sene önce hiç tanımadığım grupla kapadokya'ya gitmiştim ve inanılmaz güzel bi tatil yapmıştım (bisiklet sürüşlü) ve orda tanıştıklarımla senelerdir de görüşüyoruz, evlerine gittim, onlar geldiler. tanıştıklarımdan birinin kocası pilot, havuzlu evde yaşıyolar, onlara kaç kere gittim yüzdüm falan. bütün bu tanışıklıklarım tamamen son anda başvurduğum ve tanımadan başvurduğum bi gruba dahil olmamla gerçekleşti. o gece face'den o aktiviteyi bulmuş olmasam bu kadar kişiyle hiç tanışmamış olacaktım ki biz bunlarla sonradan kaç kere şehir dışına gittik kendimiz 3-5 kişi toplanıp.
-
demedim mi haydar bu istanbul yutar adamı
-
Hangi ilçeye ?
-
Çekmeköy taşdelen
-
Semt belli mi?
-
Bu mühendis odaları nedir tam anlamadım hocam. Hiç duymadım bir mühendis olarak.
-
Umraniye
-
Mahir'in çayırı tam konum neresi oluyor paylaşma şansın var mı ?
-
nah bu çimlik alan. yolun sahil tarafında kalan yerde tam lambaların karşısında seyyar büfe var. orası. bu fotoda kimse yok ama normalde full oluyo orası. seyyar büfenin tabureleri var bide banklar var.
-
odalar işte hocam. mimarlar odası, inşaat mühendisleri odası, elektrik mühendisleri odası vs vs...
bunların içi hep kaynıyo. sürekli seçimleri olur, her seçim bi faaliyet, her faaliyet network genişletme olanağı.
yav sadece seçmen olarak oy kullanmaya gittiğinde bile sürüyle insanla tanışıyon. millet şehir dışından geliyo. normalde görüşmediğim eski tanıdıkları görüyom. -
quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
odalar işte hocam. mimarlar odası, inşaat mühendisleri odası, elektrik mühendisleri odası vs vs...
bunların içi hep kaynıyo. sürekli seçimleri olur, her seçim bi faaliyet, her faaliyet network genişletme olanağı.
yav sadece seçmen olarak oy kullanmaya gittiğinde bile sürüyle insanla tanışıyon. millet şehir dışından geliyo. normalde görüşmediğim eski tanıdıkları görüyom.Odaların aidat toplamak dışında bir faydası olmadığını duydum çoğu arkadaşımdan bu zamana kadar.
-
Tanıdım burayı az ilerde paten dersi falan veriyorlar hatta.
-
aynen onun önü zaten beton düzlük. orda sürekli paten kaykay falan kullanırlar.
bisikletliler çok takılır bu büfede. güzel bi büfe, minicik olmasına rağmen Türk kahvesi yapıyo ve soğuk kola vs bulunuyo. -
bir insan neden istanbul'da yaşar?
-
Vallahi hocam para yani. İstanbul finans merkezine atanmam gerçekleşti. Kaosa gidiyorum yani.
-
ne kadar kazanıncan da ne harcıycan da para biriktirebilicen veya eğlencelerine para ayırabileceksin? kiralar desen uçuk. bilmiyorum ben taşınmazdım.
-
çok basit. işlerin çoğu İstanbul'da. devlet işlerinin bile ciddi kısmı İstanbul'da. -
Hocam ben de saf değilim karşılamasa taşınmazdım. Kirayla dahi önceki aldığım maaştan yüksek kazancım olacak. Üstelik enflasyon oraninda + ekstra kendileri ekleyerek her 6 aylık dönemde zam yapacaklar. Evet pahalı biraz ama dişimi sıkarım ileride yine bir değişiklik durumuna girme ihtimalimiz var remote çalışma olarak.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
valla hiç ortam bulamazsan şunu yapabilirsin:
- kaykay, long board, paten falan seviyosan onlardan al, sahil şeridinde caddebostan-bostancı arasındaki kısma git, orda aynı aktiviyetle uğraşanlarla takıl. - bisiklet seversen bisiklet al, caddebostan-bostancı arasındaki mahir'in çayırı gibi yerlere git orda tanışrısın diğer bisikletlilerle (bahsettiğim yer cafe değil bildiğin çimlik alan, yanında da seyyar çay-simit satan büfe var) yıllar önce gezgin mağazası vardı, orda yurt dışına gidip dönen gezginlerin söyleşileri düzenleniyodu böyle ayda bir falan. oralarda çok kişiyle tanıştım sonra dağcılığa başladım onların sayesinde. sonra o gezgin dükkanı kapandı, işletenler Yunanistan'a gittiler aynı dükkanı orda açtılar (biri zaten yunandı) mühendislik tarzı meslek sahibiysen, oda buluşmalarına falan git, oralardan da tanıdık edindim hatta manken gibi kızla cafede oturmuştuk (flört değil) haa unutmadan, facebook üzerinden faaliyet düzenleyen çok grup var. hiking grupları mesela haftasonu trakya bölgesinden bi yer seçip toplanıp gidebiliyolar, direk katılabiliyosun isim yazdırıp. bisiklet grupları var birsürü, sürekli buluşuyolar. sosyal medyada insanlar çok aktif. ben 10 sene önce hiç tanımadığım grupla kapadokya'ya gitmiştim ve inanılmaz güzel bi tatil yapmıştım (bisiklet sürüşlü) ve orda tanıştıklarımla senelerdir de görüşüyoruz, evlerine gittim, onlar geldiler. tanıştıklarımdan birinin kocası pilot, havuzlu evde yaşıyolar, onlara kaç kere gittim yüzdüm falan. bütün bu tanışıklıklarım tamamen son anda başvurduğum ve tanımadan başvurduğum bi gruba dahil olmamla gerçekleşti. o gece face'den o aktiviteyi bulmuş olmasam bu kadar kişiyle hiç tanışmamış olacaktım ki biz bunlarla sonradan kaç kere şehir dışına gittik kendimiz 3-5 kişi toplanıp. |
Benzer içerikler
- klimada dry ne demek
- doğum gününe göre kişilik
- akıcı sohbet edemiyorum
- erkeklerde abazalık nedir
- kertenkele evden nasıl çıkar
- telegram indirim kanalları
- türk çay emojisi
- elektrikli bebek arabası
- para sayma makinesi bim
- kasım indirimleri ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X