Şimdi Ara

İstanbul -> Antalya -> İstanbul kısa bir yazı ve bir de soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tatil fırsatını değerlendirip geçen hafta Antalyaya kaçalım dedik. Yolda başıma gelen bazı şeyleri aktarayım istedim.
    İstanbul - Antalya Pazartesi günü
    Antalya - İstanbul Cumartesi günü gittik.

Aracın bakımları tamdı. Cam suyuna ilave yaptım, aracı yıkattım, teker basınçlarını kontrol ettim, yedek tekeri kontrol ettim.
    Yolda kalma tehlikesini düşünerek. Araca yiyecek ve içecek stokladık. Zincir, çekme halatı, takoz, malzeme çantası, ilk yardım çantası gibi alet erdevat da hazırdaydı. Zinciri arka koltuğa koydum gerekirse bagajla uğraşmamak için. Ayrıca depoyu da doldurdum
    ( evet yalan değil doldurdum hem de mazot bu fiyatlardayken ).Bence dolu depoyla yola çıkın ki yolda kalırsanız aracınız çalışır vaziyette bekleterek kaloriferle ısınabilin.
    Ayrıca mutlaka cam suyunuza donma önleyici katkı maddesi katın.

İstanbuldan Bozüyüke kadar yolda hiç bir sıkıntı yoktu. Aracımda yazın da kullanılmış ve yıpranmış kış lastiği vardı (evet enayi gibi o lastikleri yazın da kullandım maddi imkansızlıktan ). Yolda neredeyse hiç kaza tehlikesi atlatmadım. Bir tek İzmite uğradık akraba ziyaretine oradan otobana çıkarken tırın biri kgs yi ödedikten sonra en sağdan yolun en sonuna dalış yaptı. Bizi bariyere çakıyordu kör. Neyse ki son anda korna ve küfürleri duydu. Ailesine saygılarımızı sunduktan sonra yola koyulduk. Bir çok ilçenin girişinde trafik ekipleri pusuda hız kontrolü yapıyordu haberiniz olsun.

Dediğim gibi bozüyüke kadar tertemiz bir yol vardı. Bozüyük karlıydı ancak belediye iyi çalışmış yollar tertemizdi. Ancak bozüyükün bitişinden keçiborlunun bitişine kadar yollar köstebek yuvası gibiydi. Özellikle kamyonlar çukurdan kaçmak için gerekirse tepenize çıkıyorlar. Ancak adamlara da hak vermemek elde değil çünkü çukurlar öyle böyle değil, hendek mübarek. Özellikle ilçelerin içinden geçen yollar bildiğiniz tarla halinde. iki araç geçicek şekilde yol yapılmış ama anca tek araç geçer o köstebek yuvasından. O kadar kötü yola hiç mi müdehale yapılmaz arkadaş çukura girince aracın tamponu sürtecek neredeyse, o denli derine inmiş artık çukur. Bu köstebek yuvalarından geçe geçe dinlenmek ve azıcık yürümek için afyon afriuma uğradık. Daha önce de uğradığımız güzel bir mola yeri. Yeme içme, gezme ve alışveriş için oldukça güzel bir yer tavsiye ederim. Bir çok şeyi ucuza alabilirsiniz. Tuvaletleri de oldukça temiz. İçinde migros da var. Migrostan yol için abur cubur alıp yola devam ettik.

Afyon afrium alışveriş merkezinden antalya yoluna geçince asıl büyük tehlikeyle karşı karşıya kaldık. Afyonun çıkışına doğru aşırı yoğun bir sis içinde 10km yol gittik. Yoğun siste arka sis farlarına fazla güvenmeyin, arkadan gelen için tek sis farı pek işe yaramıyor. Benden tavsiye mutlaka dörtlüleri de yakın. Hiç far yakmayan aklı evveller de yok değildi. Sis bitip Burdura yaklaşınca hiç bir sorun kalmadı miss gibi Antalya yolu.

Dönüş yolunda sise hiç rastlamadık. Klasik keçiborlu - bözüyük berbat çukurlarla dolu mayın tarlası hariç her şey güzeldi. İstanbulda da köprü hariç trafik yoktu. Ama o köprüde yine en sağdan kaynak yapmak isteyenler yok mu Her birini köprüden atasım geldi.

Ayrıca belirtmek isterim yolda yakıt ikmali yapacaksanız kesinlikle büyük firmaların durduğu yerlerden yapın. Diğerlerinin yakıtları sorunlu olabiliyor.

Benim soracağım bir de soru var. Yoldayken aracın silecekleri dondu ve camı temizlemez hale geldi. En müsait yerde durdum ve temizledim. Dikkatimi çeken eski tip silecekleri bilirsiniz 4 noktadan sileceği tutar. O tutma yerlerinin hemen arkasında buz donmuş ve silecek cama basmaz hale gelmiş. Muz tipi sileceklerde bu tip bir durum olmayacağı için kış şartlarında daha mı iyi yoksa onunda başka sorunları mı var ?

Edit: yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 31 Ocak 2012; 21:45:07 >

• Hocam iyi güzelde arabaya o kadar stok yapmışsınız yolda abur cubur almışsınız

Kilometrelerce yol gitmişsiniz ee sonuç

Bize bir şey getirmediniz mi Antalya'dan

Ne bileyim sıcak hava falan
  • stok hep bisküvi üzerineydi. cips ve jelibon eksiğimiz olduğunu fark ettik.

Antalya da soğuktu aslına bakarsanız ancak İstanbul kadar değil. Bir de Antalya trafiği gittikçe kötüleşiyor gördüğüm kadarıyla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

stok hep bisküvi üzerineydi. cips ve jelibon eksiğimiz olduğunu fark ettik.

Antalya da soğuktu aslına bakarsanız ancak İstanbul kadar değil. Bir de Antalya trafiği gittikçe kötüleşiyor gördüğüm kadarıyla...

Evet bende bu yaz Antalyada bulundum 1 hafta kadar

Ramazan ayının son gün orucunu orada tuttum geri kalan tüm ramazanlara bedel geldi bana:)

Çok sıcaktı inanın

Antalya onun dışında özellikle kepez sakin bir yer,yolları geniş,düzenli maksimum 4 katlı bahçeli evler,sakin insanları vs.

hoşuma giden bir yer ama tabi nüfuz az olduğundan farklı biraz İstanbul nüfusunun çeyreği ve çeyreği kadar araba gitsin çıngar çıkar:)

• diğer şehirlerin nüfüsu aynı kalırken geçen hafta gazetede yeni nüfus sayımlarının vermmişlerdi dikkat ettim istanbul bile 13.5 de kalmış ankara izmirde öyle aynı kalmış.ama antalya tam 1 milyon artmış bu yollar falan yapıldığında antalyayanın nüfusus 1 milyondu bizim sitenin otoparkına herkes tam sığıyordu şimdi nerelere park ediyoruz 100. yılda hiç trafik ışığı yokken,kaza yokken sıkışıklık yaşıyoruz.ayrıca bide şöyle bi durum var benim düşüncem tabi bu antalyada zengin nüfüs istanbulunkinden fazla yada aynı sanırsam.ben böyle aç bi millet görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer_Elite -- 31 Ocak 2012; 22:19:11 >
  • Kazasız belasız gidip gelmişsiniz. Ne güzel olmuş..

Antalya acayip kalabalıklaştı. Ne kadar işsiz insan varsa bir umut buraya geldi. Haliyle trafik ve suç oranları da arttı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara'da Yaşayan Ya Da Okuyan?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.