Şimdi Ara

İstanbul da okumak maddi sıkıntı yaratır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maddi durumum pek iyi değil bu durumda İstanbul da çok sürünür müyüm ?

• evet yaratır
  • Up
  • Kimse cevaplayamaz bu şekilde sorulan bir soruyu.
    Ne sıklıkla dışarı çıkarsın?
    Sosyallik senin için ne ifade ediyor?
    Hobilerin neler?
    Dışarı çıkmadığın bir günde neler yapıyorsun?
    Dışardan yemeyi tercih ediyor musun?
    Dışarı çıktığında yanında yemek götürebiliyor musun?
    Spor yapıyor musun, yapıyorsan ne sıklık ile yapıyorsun ?
    Karşı cinsle ilişkilerin nasıldır?
    Arkadaşların ile para harcamak üzerine buluşmalar mı yaparsın?
    Paran olmadığında evde mi kalırsın yoksa dışarıda para harcamadan yapılacak alternatif aktiviteler mi bulursun?
    Okulda ne sıkla acıkırsın?
    Dar zamanda tasarruf adına neler yapabilirsin?
    Eline toplu para geçince nasıl değerlendirirsin?
    Bunun gibi 50-60 farklı soruyu cevaplaman lazım. Sürünüp sürünmeyeceğini anca kendine bilebilirsin.
  • hava almak bile paralı istanbulda
  • Hocam Türkiye de enflasyonu felan düşününce bu sıkıntı yalnız İstanbul'da değil tüm illerde geçerli.
    Ama @Towns un dediği gibi asosyal isen para bile biriktirirsin
  • karakorsan95 kullanıcısına yanıt
    Aklıma içi boş konserveyi İstanbul havası diye satan adamlar geldi
  • istanbulda diğer herhangi bi şehre göre en az 1.5-2 kat para gider hem barınma hem diğer şeyler için
  • Büyükşehirin ihtiyacı büyük olduğu kadar ticarette rekabeti de fazla. Bir imkanı küçük şehirde sana 1 yer sunuyorsa ona bağlısındır fakat büyükşehirde 10 yer sunar kimi o 1 yerden daha ucuz kimi daha pahalı. kalitesine fiyatına göre sen seçim yaparsın. normal yaşam haricinde sana ekstra gelen masrafın boyutu çoğunlukla kalacağın yere bağlı yani. Eve çıkmak ya da özel yurt bayağı zorlayabilir mesela
  • Ne kadar harcayacağına bağlı olarak değişir :D.
  • Ben istanbulda doğdum büyüdüm. Az çok biliyorum.

Eğer benzeri kalitede bir üniversite başka bir şehirde varsa istanbul yazma. Örnek vermek gerekirse sıralaman 700 boğaziçi işletme yazacaksın. Durumun yoksa Bilkent işletme yazman daha mantıklı. Ankara da trafik vs nasıl bilmiyorum ama istanbul felç ve düzelecek gibi değil. Saatlerini yolda geçirebilirsin, geçirmek neyse de nefes bile alamayabilirsin. Pahalılık konusunda tabi ki istanbul daha pahalıdır fakat part-time çalışırsın kyk var başarılı bir öğrenciysen burs bulabilirsin. Benim demek istediğim Ulaşım gibi sebepler de var istanbulda sadece parayla bitmiyor. İstanbulu seçeceksen önemli bir sebep olmali.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.