Şimdi Ara

İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar) (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
27
Favori
38.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Orçun Bostancı

Bu akşam Kırım üzerinden gelmesi beklenen yağışlı hava yada yüksek seviye trofu diyelim İstanbul il genelinde dün geceden daha etkili ve yoğun kar yağışlarına sebep olabilir. Bu gecede uyku yok yağışların yarın öğlen saatlerine kadar il genelinde etkili olması beklenmektedir.

Orçun abi gelmesi beklenen hava bursada da etkili olur mu ? :/
  • Inan hic bir fikrim yok bu konuda Orcun bey net bir cevap verebilir umarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orcun bey gelen kutle hakkında yorumlarınız nedır ?
  • Wadjet kullanıcısına yanıt
    Rüzgar Hızı azalacağı için yagis bantları yekpare gelecekler bu örtü oluşması ve birikim yapması bakımından iyi. Anadolu yakasının doğusunda daha etkili olmak üzere boğaz hattı ve avrupa yakasinda da yer yer yoğun kar yağışları gece yarısından sonra yarın ogle saatlerine kadar devam etmesini bekliyorum.

• Yanlış hatırlamıyorsam sen 2 sayfa önce beyaz örtü bile göremezsiniz diye bağırmıyor muydun arkadaş sesin soluğun çıkmaz oldu

Deniz seviyesi yerler bile kar tuttu dün gece bir daha emin olmadan öyle çok eminmiş gibi yazmasan senin için iyi olur.
  • quote:

Rüzgar Hızı azalacağı için yagis bantları yekpare gelecekler bu örtü oluşması ve birikim yapması bakımından iyi. Anadolu yakasının doğusunda daha etkili olmak üzere boğaz hattı ve avrupa yakasinda da yer yer yoğun kar yağışları gece yarısından sonra yarın ogle saatlerine kadar devam etmesini bekliyorum.

Abi bizim vali hala tatil etmiyor ya neyi bekliyor bu adam
  • İstanbul'da kar yağmayan tek yer sanırım Silivri.Çok çok az atıştırdı bir şeyler ama tutma yok tabi.Yarın için tam olarak ne söyleyebilirsiniz?
  • Orçun üstad selamlar... ariftarif hocamızın bahsettiği bir kütle ve yağış miktarı mevcut bu konuda var mı bir düşüncen tahminin ??? Bu arada dün maçla ilgili tahminin içinde tebrik etmem gerekiyor ne olursa olsun gidicem dedim gittim dönüş yolunda sefil oldum :)
  • quote:

Gelen kutle nereleri etkileyecek. ne zaman gelecek . Zonguldak bolgesine etki edermi.

• Az önce resim eklemek istedim hata verdi tekrar göndereyim. Samsung522 nickli arkadaşa hediyemiz olsun
    11 Aralık 2013
    Saat :10:00 suları
    Yer :Topkapı/Şehremini
    Rakım: 15 Mt
    Düzlüklerde ve rüzgarın birikim yapamayacağı yerlerde 12 cm kar vardı, bu gece etkili olacak yağışla birlikte sabaha 20 cm civarı kar olabilir özellikle Boğaz hattında. İç ve Yüksek semtlerde 40 cm birikim olabilir.
     İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar) İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar)

• Bursada durum ne olur sizce ?
  • Bu sistem karakter olarak İstanbul'a daha fazla yağış bıraktı, Zonguldak için beklentilerimiz vardı ancak Poyrazın açısı çok da fazla size yaramadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Yanlış hatırlamıyorsam sen 2 sayfa önce beyaz örtü bile göremezsiniz diye bağırmıyor muydun arkadaş sesin soluğun çıkmaz oldu

Deniz seviyesi yerler bile kar tuttu dün gece bir daha emin olmadan öyle çok eminmiş gibi yazmasan senin için iyi olur.

Yazdıklarım ortada. Ne yazdım da aksi oldu ? Sesim de soğulum da yerinde. Çocuk muyuz biz gelip burada, arkadaşlar ben dememiş miydim ne oldu... diye yırtınalım ? Sen kalkmış bir de aksini söylüyorsun

quote:

İstanbul'da öyle tatil edecek kar olmayacak bilginize. Yüksek kesimlere yağacak kar. Genel itibariyle öyle trafiği felç edecek kadar 15-20 cm gibi kar beklemeyin.

Sıcaklık 1-2 derecelerde olacağı için zaten yağışlar kar-karla karışık olacak. Yoksa öyle kar felan geldiği yok bir yerden.

Boşuna liseye giden üyeler de tatil için ümit etmesin hiç.

Edit: Şunu da ekleyim Üsküdar, Beykoz, Kadıköy gibi alçak yerlerde karla karışık yağıp hiç beyaz bir örtü bile olmayabilir, bunu da ekleyim

Kısacası televizyonlarda kar geliyor diye istanbul için çok abartı yaptılar. Aslında haklılar çünkü 2 gıdım yağmur bile yağsa trafik felç oluyor, dediler böyle yaparsak belki millet arabası yerine toplu taşımayı kullanır

quote:

Boşuna öyle bembeyaz bir istanbul'a uyanacağınızı ümit etmeyin. Gece boyunca yağmur yağacak. İstanbul'un alçak kesimleri beyaz dahi olmadan bu sistem gidecek.

Salı sabahı nerede beyaz uyandınız ?

quote:

İstanbul için bugün ve yarını da söyleyim.
    Akşama doğru yine karla karışık kar kara dönüşecek ısının daha da düşmesiyle ama öyle kar beklemeyin yine. Teğet geçecek istanbul'u. Bazı yerlerde beyaz bile olmayacak yerler

Bu konuda istanbul için tek benim yazdıklarımı okuyun gerçek bilgiye sahip olun

Beyaz bile olmayan yerler var mıydı istanbul'da ? EVET !

EEE daha ne konuşuyorsun sen arkadaşım ?

@Orçun Bostancı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 11 Aralık 2013; 20:27:30 >

• Bursa için bu gece ve yarın sabah saatlerinde rüzgarın kuzey yönlü hizalanması ile özellikle Samanlı dağlarını aşmayı başarabilen yağış bulutları etkili ve yoğun kar bırakabilir. Bulut yükseklikleri ve rüzgar uygun olacaktır diye düşünüyorum. (Bu arada Samanlı dağları mıydı tam emin olamadım yanlışım varsa düzeltin)
  • Peki okullar tatil olur mu sizce ? Yarın okullar açık olacak diye bir haber var olaytv'de ama gece ve sabah yoğun kar yağarsa tekrar değerlendirip tatil yapabilirler diye düşünüyorum.
  • quote:

Bursa için bu gece ve yarın sabah saatlerinde rüzgarın kuzey yönlü hizalanması ile özellikle Samanlı dağlarını aşmayı başarabilen yağış bulutları etkili ve yoğun kar bırakabilir. Bulut yükseklikleri ve rüzgar uygun olacaktır diye düşünüyorum. (Bu arada Samanlı dağları mıydı tam emin olamadım yanlışım varsa düzeltin)

Trakya özellikle Kırklareli/Lüleburgaz tarafları için bir tahmininiz var mı ?
  • samsungr522tr S kullanıcısına yanıt
    Kar sebebi ile koskoca şampiyonlar ligi maçı tatil olmuşken
    Sahil şeridinde dahi ortalama 5 cm kar varken
    Kadıköye bile kar yağmışken
    Bu sabah kardan dolayı Avrupa yakasında yaşayanlar işlerine ve okullarına gitmekte zorlanmışken
    Sen ne konuşuyorsun dostum ?
    Twitterda ve Facebookta bugün paylaşılan milyonlarca kar fotoğrafı var hem de bu yağış öyle etkisiz türden değil görüş mesafesinin 50 metreye düştüğü anlar oldu şimdi videoda ekleyeceğim dün akşama ait kar fırtınası görsün gözlerin
  • Orçun Bostancı kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra baska bir sistem gelecekmi bu bolgeye .

• quote:

Kar sebebi ile koskoca şampiyonlar ligi maçı tatil olmuşken
    Sahil şeridinde dahi ortalama 5 cm kar varken
    Kadıköye bile kar yağmışken
    Bu sabah kardan dolayı Avrupa yakasında yaşayanlar işlerine ve okullarına gitmekte zorlanmışken
    Sen ne konuşuyorsun dostum ?
    Twitterda ve Facebookta bugün paylaşılan milyonlarca kar fotoğrafı var hem de bu yağış öyle etkisiz türden değil görüş mesafesinin 50 metreye düştüğü anlar oldu şimdi videoda ekleyeceğim dün akşama ait kar fırtınası görsün gözlerin

Bu hafta yağışlar son bulacak mı ? Yoksa mevsim boyunca devam edecek mi ? Yani bu sene sadece Aralık ayında mı kar görürüz ?

• Dün gece İstanbul'da yaşanan kar fırtınasından muhteşem görüntüler..
    http://instagram.com/p/hwk3tCmOQ2
    http://instagram.com/p/hw-14yt_Es/

Sesi açarak tüketiniz
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.