Şimdi Ara

İstanbul için lastik tavsiyesi? Yazlık mı dört mevsim mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Grande Punto aracım var. Yeni lastik almayı düşünüyorum 185/65/15 alacağım ama yazlık lastik mi 4 mevsim mi almak mantıklı karar veremedim.

İstanbulda malumunuz aralık ocak şubat aylarında ortalama sıcaklık 5-6 derece civarında seyrediyor. Sabah ve akşam işe gidip geliyorum sürekli. Hatta 25 km'lik yolun 15 km si dur kalk geçiyor günde. Bu akşam eve dönüşte ort hızıma bakayım dedim 12 km/h. Araçta 2007 üretimi kışlık lastikler bulunuyor ve durumları hiç iyi değil.

Karlı günlerde (ki bu İstanbul'da max 1-1.5 hafta olur) metrebüsle gideceğim aracı çıkartmayı düşünmüyorum. O yüzden kışlık lastik almak istemiyorum.

Sürekli şehir içi trafikte olacağımıza göre yukarda da bahsettiğim gibi ortalama hızım 12 km/h tampon tampona gidiyoruz. Yakıtı ekonomik nasıl bir lastik önerirsiniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul'da Hangi Lastik Türünü Tercih Etmelisiniz: Yazlık mı Dört Mevsim mi?

İstanbul'un dört mevsim yaşanan iklimi, araç sahiplerine hangi lastik türünü tercih etmeleri gerektiği konusunda bir ikilem yaşatmaktadır. Hem yazlık hem de dört mevsim lastiklerin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Yazlık Lastikler

Yazlık lastikler, sıcak ve kuru havalar için tasarlanmıştır. Daha sert bir kauçuk bileşiğine sahiptirler ve yüksek yol tutuşu sağlamak için derin diş desenlerine sahiptirler. Sıcak havalarda daha iyi performans gösterirler ve daha uzun ömürlüdürler. Ancak, ıslak veya buzlu koşullarda performansları düşer.

Dört Mevsim Lastikler

Dört mevsim lastikler, farklı hava koşullarına uyacak şekilde tasarlanmıştır. Hafif karlı veya yağmurlu koşullarda yazlık lastiklerden daha iyi performans gösterirler. Daha yumuşak bir kauçuk bileşiğine sahiptirler ve daha sığ diş desenlerine sahiptirler. Bu, daha iyi ıslak yol tutuşu sağlar ancak ömrü yazlık lastiklere göre daha kısadır.

İstanbul'da Hangi Lastik Türü Kullanılır?

İstanbul'un iklimi, yaz aylarında sıcak ve kuru, kış aylarında ise yağışlı ve bazen karlıdır. Bu nedenle, dört mevsim lastikler genellikle daha iyi bir seçenektir. Farklı hava koşullarına uyum sağlayarak yıl boyunca güvenli bir sürüş sağlarlar.

Önemli Hususlar:

Lastik seçiminizi yaparken aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanız önemlidir:

• Sürüş alışkanlıklarınız
    • Aracınızın türü
    • Bütçeniz

Örneğin, çoğunlukla şehir içinde kısa mesafeler sürüyor ve bütçeniz kısıtlıysa yazlık lastikler yeterli olabilir. Ancak, düzenli olarak uzun yolculuklar yapıyor veya kış aylarında karlı koşullarla karşılaşma ihtimaliniz varsa, dört mevsim lastikler daha iyi bir seçim olacaktır.

Hem yazlık hem de dört mevsim lastiklerin düzenli olarak bakıma ve rotasyona ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu, lastiklerin ömrünü uzatır ve güvenli bir sürüş sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Crossclimate al geç bu kadar dusunmeye gerek yok bence.
  • Dediginiz kosullarda yazlik lastik isinizi gorur. Kar yaginca cikarmayacak ve sehir disina gitmiyorsaniz kislik sizin icin gereksiz olur. Falken bakabilirsiniz, f/p olarak cok iyi lastiktir. Ziex Ze914 modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

Dediginiz kosullarda yazlik lastik isinizi gorur. Kar yaginca cikarmayacak ve sehir disina gitmiyorsaniz kislik sizin icin gereksiz olur. Falken bakabilirsiniz, f/p olarak cok iyi lastiktir. Ziex Ze914 modeli.

Genelde ziex ze914ec var farkı nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

Dediginiz kosullarda yazlik lastik isinizi gorur. Kar yaginca cikarmayacak ve sehir disina gitmiyorsaniz kislik sizin icin gereksiz olur. Falken bakabilirsiniz, f/p olarak cok iyi lastiktir. Ziex Ze914 modeli.

Genelde ziex ze914ec var farkı nedir ?

Alıntıları Göster
    Bende Grande Punto kullanıcısıyım,

İstanbul da kesinlikle kar lastiğinin gerekliliğine inanmıyorum . ( Her gün trafikteyim)

Ama kar ve buza karşı kesinlikle extra önlemde gerekli,

Son zamanlarda 4 mevsim ürünler gerçek anlamda kar performansı gösteren lastikler var ,

Ben Goodyer 4 season kullanıyorum , kesinlikle bu tür lastikleri tavsiye ederim.

Başlıca sorunları ise,

Ses sorunu oluyor,

• Senin için Auto Show dergisine baktım, 49. sayı. Ilk 3 sıraya giren 4 mevsim lastikleri:
    1- Goodyear 4 season gen-2 91h
    2- Michelin crossclimate 95v
    3- Pirelli cinturato all season 91h

Ebatlarıda 195/65/15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 17 Aralık 2015; 13:01:45 >
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    EcoRun modeli o daha ekonomik bir surus vaad ediyor sanirim. Yuvarlanma direnci daha dusuktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 kış lastiği yeter mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Crossclimate uygun seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Crossclimate uygun seçim
    Kesinlikle GoodYear Vector 4 Season diyorum, hatta yeni nesil olan Gen2 yi tercih ediniz.

Taklitlerimden sakınınız.
  • ya yazlık al yada kışlık,4mevsim bana saçma geliyor her mevsim şekilmi değiştirecekyazlık alırsan petlas pt625 tavsiye ederim hem ucuz kaliteli,ıslak yol tutuşuda mükemmel.
  • quote:

EcoRun modeli o daha ekonomik bir surus vaad ediyor sanirim. Yuvarlanma direnci daha dusuktur.

Falkenlere bakıyorum kendi sitesinden yakıt verimliliği e ıslak zemin c diyor 185/65/15 lerde. 195 ini mi almak lazım tasarruf için ?

Birde sincera sn832 serisi var. Bu daha yeni bir seri imiş sanırım. ze914 ler mi sn832 ler mi daha iyi peki hocam ? Islak zeminde A notu almış sn832ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 17 Aralık 2015; 17:20:05 >
  • quote:

quote:

Falkenlere bakıyorum kendi sitesinden yakıt verimliliği e ıslak zemin c diyor 185/65/15 lerde. 195 ini mi almak lazım tasarruf için ?

Birde sincera sn832 serisi var. Bu daha yeni bir seri imiş sanırım. ze914 ler mi sn832 ler mi daha iyi peki hocam ? Islak zeminde A notu almış sn832ler.

Alıntıları Göster
    günlük git gel 50 km yol yapıyorum grande punto kullanıyorum.. sizin gibi ikilemde kaldım ve halen kışlık lastik almış değilim. kar yağınca metrobusu kullanacağım bende.

bu arada benimde hız ortalamam 15 km :(

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

günlük git gel 50 km yol yapıyorum grande punto kullanıyorum.. sizin gibi ikilemde kaldım ve halen kışlık lastik almış değilim. kar yağınca metrobusu kullanacağım bende.

bu arada benimde hız ortalamam 15 km :(

Allah kurtarsın.
    Aynı hız ortalamasına sahibim.
    Ama günlük 3-4 gitgelin toplamı 8-10km.
    Kar yağınca tabanvaya kalacağım gibi görünüyor
  • Beyler michellinin crossclimate ve goodyear 4seasons kislik lastik gorevi olarakta kullanilanilir mi ? Karda yagmur camurda -2 3 oldugunda vs bile ?
  • Merhaba.
    Michelin 205/55/16 yaz laztikleri ile istanbul şehir içi 40 litre lpg ile 300 km gibilirken, yeni satın aldığım Çin malı 205/55/16 kışlık lastiklerle aynı miktarda lpg ile 80 km daha fazla gidebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mytohology -- 17 Aralık 2015; 18:31:53 >
    Hocam etiket degerleri iyi olani tercih edin. Demek ki sizin ebatta o model daha iyi. Japon malidir falken fiyati da uygundur.
  • quote:

Hocam etiket degerleri iyi olani tercih edin. Demek ki sizin ebatta o model daha iyi. Japon malidir falken fiyati da uygundur.

Peki sizde ze914 mi sn832 mi ilk mesajdan belirttiğim koşullar için ?
  • quote:

quote:

Peki sizde ze914 mi sn832 mi ilk mesajdan belirttiğim koşullar için ?

Alıntıları Göster
    canada da degılsınkı ıstanbuldasın. Yazlık yeterlı
    Sizin ebatta hangisinin etiket degerleri iyiyse onu alin.
  • Yokohama aldim ayni olculerde 4 mevsim bluearth serisi 4 u 560 tl ye sessiz 69db cok memnunum.japon lastik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.