Ankarada oturuyorum ve TTnet 16mbps kullanıyorum. Başlıkta da yazdığım gibi bir sıkıntım var. Speedtest te Ankara yı seçtiğimde 70-80 arası ping alırken, İstanbul'u seçersem 30-40 arası ping alıyorum.
Mantıken, Ankarada oturan biri olarak Ankara serverından daha iyi bir ping almam gerekmez mi acaba ? Bir fikri olan var mı ?
Ankarada birşey var heralde.Benimde Ankara testi 40-50 arası.İstanbul 18-25...
Şimdi sallıyorum ama, zaten istanbul'a ping atarken data Ankara santralden geçip oraya gitmiyor mu? işin kötüsü oyunlarda falan da bu yüzden yüksek ping alıyorum bi kaç aydır.
Aynı sorun var bendede ankarada eskiden 22 civari aldigim ping suan 50 küsürlerde ayrica bazen nadiren olsada ping 110-120 lere kadar çıkıyo online oyun oynayamaz oldum ping yüzünden
Ankara hatlarında sorun olabilir arayıp bi danış sorun yaratırsa
danışmak lazım tabi de, ben şimdi açıp "hanımefendi durum böyle, pingim normalin üstünde" falan diye anlatmaya çalışıcam.. kadın tutup "modeminizin üzerinde ki ışıklar yanıp sönüyor mu?" diyicek diye korkuyorum.
Genelde hemen konusu açılırdı böyle durumlar olduğunda, Ankara da pek oyuncu kalmamış mı ne ? :)
bede istanbul da oturuyorum ping 10 ms anakra 26 ms İzmir 120 ms bazen 56 ms ama genelikle 120 ms :S ?
Aynı durum bende de var ama antalya pingim ve dl hızım daha da yüksek. İzmir ise yerlerde sürünüyor.
Ankara hostu Vodafone'da Antalya-Istanbul-Bursa pingi 10ms civarı gezerken Ankara'da 26-40 arası geziyor
Ankaradayım ve ankara pingim 36ms. ttnet.
Bu ping mevzusu speedtest pingtestteki host kimse onlarlada alakalı bir sorun olabilir. bir kaç siteye ping atıp denemek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Zkaen
danışmak lazım tabi de, ben şimdi açıp "hanımefendi durum böyle, pingim normalin üstünde" falan diye anlatmaya çalışıcam.. kadın tutup "modeminizin üzerinde ki ışıklar yanıp sönüyor mu?" diyicek diye korkuyorum.
Genelde hemen konusu açılırdı böyle durumlar olduğunda, Ankara da pek oyuncu kalmamış mı ne ? :)
Hocam en az 10 kez aramişimdir ping sorunu yüzünden ama ping sorunum var deyince efendim ne demek istemiştiniz vs. gibi laflar söyledikleri için bıktım aramaktan daha 5-6 gün önce aradim bu sefer hızımda yavaşlık vs var sayfalar geç yükleniyor gibi bişiler dedim kontrol ediyorum vs dedi 1-2 res atti modeme ping düzeldi 20 küsür oldu 2 gün sonra gine aynı hikaye 50 lelere çıktı ping bıraktım artık bende aramayı
Aynen ben de anlaşılamamaktan korkuyorum. Yani bir gariplik var çünkü, durup dururken niye artar bu ping ve Ankara ping'i nasıl olurda daha yüksek olur. Hani arkadaşlar demiş speedtest serverlarında bir sıkıntı vardır diye de öyle olsa bile oyunlarda da bir artış var.
Bir şekilde arayıp anlaşıcam, yapsın ne yapıyorsa, genelde çünkü ttnet'in huyudur müşteri aramadan bozuk bişiyi düzeltmez bırakır öyle. Garip bir anlayış, tekelleri bu yüzden sevmiyorum, rekabet yok diye kafasına biniyolar adamın.
ping tam olarak ne? mesela bi maç oyununda tuşa bastıktan adamın topa vuruncaya kadar arada geçen süre mi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme