Şimdi Ara

İstanbul Suriye,Arap İstilası Rezillik ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
3
Favori
20.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kvo35

İzmir de büyük çoğunlugunu temizlediler bunların. gitmeye mecbur bıraktılar. İlk geldiklerinde izmir de 300.000 civarı suriyeli vardı. 2018 yılı itibari ile 118.000 e düşmüştü. 2019 itibari 100.000 civarı suriyeli oldugu tahmin ediliyor.

Büyük çoğunlugu istanbula gitti. bir çoğu da çok acı durumlar yaşanan yunanistana deniz yolu ile göç olayını tercih etti. izmir de esnaf iş vermedi, inşaat işi ile ugraşanlar iş vermedi. sonuç olarak gitmek zorunda kaldılar. tabi halen daha basmaneye falan indiginiz de bolca suriyeli görmek mümkün ama eski nüfuslarına kıyasladıgınız da 1-2 yer hariç farketmek mümkün değil.
    Valla yazın inciraltında kordonda bunlardan nefes alınmıyo bu temizlenmiş halimi 7 milyon suriyeli bu ülkenin başına çok iş açıcak ama iş işten geçicek ozaman.

• Şu konuya bile ilgi çok az milletin ya başka büyük derdi var ya da kafalarını kuma gömüp olanları izliyor. Bu kampanya işinden anlayanlar varsa yapın paylaşalım yayalım ünlüler, fenomenler kimin eli kolu uzunsa paylaşılsın. Emin olun dışarda destek olacak çok insan var. Yardıma muhtaçlar dışında ülkede suriyeli istemiyorum.
  • Düşünsenize ukraynadan 4 milyon mülteci gelmiş. Sahilleri ele geçirmiş yatıyorlar . yemin ederim toplumsal kaynaşma olur . ama bize düşen suri şansa bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hiç bir partiye üye değilim .ülkemin menfaati neyse söylerim beyaza beyaz karaya kara derim. basit şeylerden gidiyorum : bir ülkeye gidiyorsunuz size kira yardımı ,belediyeden yardım ,büyükşehirden yardım,bazı kurumlar mi desem vakıflar mi desem,gieduklerimi yazayım ( ihh,hiranur vakfı vs vs..) yardım,hastanelerde düşünün gittiğiniz ülkenin yani sıra kendi diliniz var , çocuklar icin sağlık ocağının alt katını Suriyelilere tahsis ediliyor, üniversitede kolayca kabul( sınav falan hikaye) kendi sağlıklı yurttaşları ( kadın ,çoluk çocuk ,yaşlıları saymiyorum) ülkesini savunmak yerine ,gittiğiniz ülke asker yolluyor ,şehit veriyor , savaş var deniliyor ama bakıyorsunuz kosa koşa bayram için ülkelerine gidiyorlar ,bir estafsiniz aldığınız iğneden sattığımız makarnaya kadar vergi verirken ,yanınıza kaçak mallarla dükkan açıyor, vergi vermiyor ,yasak olduğu halde Arapça tabelalar buna izin veren devlet ,belediyeler,ekonomi rezillesiyor ,ve gelecekte ne olacağı belli olmadığı halde sürekli uruyor,gittiği ulkenin örf adetlerine saygı sıfır ... devletin yolladığı şehirleri begenmegip kargaşa çıkarmalar ....genç ıssız oranı sürekli artıyor ama bu insanlar ay sonunda PTT bankalardan yardım alıyor..hayatta ırkçı olmadım , ama bugün gordugum bir olay ve daha öncesi bazı şeyleri sorgulamaya başlattı.Dusunun bu Suriyeliler rahatça kirada otururken alışveriş yapan sürekli çocuk sahibi oluyor ,zor durumda diye düşündugunuz yada öyle imaj verilen bir topluluk ve evine rahatça ekmeğini alıyor ve plastik toplayan ekmeğinin peşinde gezen bir Türk'ün yanindan geçiyor
    ... Diyecek başka hiç bir şey bulamıyorum ...

• Cb halka sormadan 5 milyon mülteci nasıl alabilir bu hukuka uygun mu?

• Ben fatih bölgesınde oturuyorum, burada türkten başka her mıllet var. Sabahları yenıkapı marmarayın yanında 50-60 kısılık işçi grupları kaldırımda oturup günlük iş arıyorlar. Yıllardır her sabah orada toplanıyorlar, ıcınde afganı,surıyelısı,özbekı,kazakı,mogolu vb. gibi mılletler var.

2 tane surıyelılere ait spor salonu var, sahıbı ve gelenler surıyelı. Tum cadde arapça tabelalı fastfood ve tatlıcılarla dolu.

Bunlar yetmezmış gıbı bır de her taraf afrıkalılarla dolu. Bızım binada somalıler kalıyor, 2 daıre var gunluk kıraya verıyorlar gelen gıden hepsı afrıkalılar. Turkıye de degıl de afrıka da veya ortadogu da yasıyorum gıbı hıssedıyorum.

Sebep olanların allah belasını versın ne dıyek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ben fatih bölgesınde oturuyorum, burada türkten başka her mıllet var. Sabahları yenıkapı marmarayın yanında 50-60 kısılık işçi grupları kaldırımda oturup günlük iş arıyorlar. Yıllardır her sabah orada toplanıyorlar, ıcınde afganı,surıyelısı,özbekı,kazakı,mogolu vb. gibi mılletler var.

2 tane surıyelılere ait spor salonu var, sahıbı ve gelenler surıyelı. Tum cadde arapça tabelalı fastfood ve tatlıcılarla dolu.

Bunlar yetmezmış gıbı bır de her taraf afrıkalılarla dolu. Bızım binada somalıler kalıyor, 2 daıre var gunluk kıraya verıyorlar gelen gıden hepsı afrıkalılar. Turkıye de degıl de afrıka da veya ortadogu da yasıyorum gıbı hıssedıyorum.

Ben de bazen kendimi kendi ülkemde değilmişim gibi hissediyorum hakikaten de. 5 milyon kişi var diyorlar da bence çok daha fazla mülteci var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim içişleri bakanına kalsa hepsine vatandaşlık verecez,

Bu mu vatanseverlik bu mu milliyetçilik?

Türkiyede tiyatro oynanıyor arkadaşlar, hepsi planlı programlı bunların hiç biri tesadüf değil,

Oyuncuları şuan sahnede,

Tiyatronun adıda BOP.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September Storm -- 31 Mayıs 2019; 9:31:28 >
  • Türk yurdunu mahvettiler halk bu kafa kesen suriyelilerden hesap sormasını bilir

• Aslinda refarandum yapmalari lazim suriler gitsin mi kalsinmi diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ben fatih bölgesınde oturuyorum, burada türkten başka her mıllet var. Sabahları yenıkapı marmarayın yanında 50-60 kısılık işçi grupları kaldırımda oturup günlük iş arıyorlar. Yıllardır her sabah orada toplanıyorlar, ıcınde afganı,surıyelısı,özbekı,kazakı,mogolu vb. gibi mılletler var.

gecenlerde fatihe geldim agzim acik kaldi zaten fatihe artik kucuk şam diyorlarmis. İs icabi biriyle gorusmem lazimdi bir cafeye girdik sahibi suriyeli calisan suriyeli musteriler suriyeli sonra ogrendikki suriyeliler icin acmis zaten orayi Turk gelmesine gerek yok diyormus. Her kose basinda pislik icinde mide bulandirici kizarmis nohutcular var. Ben kendi ulkemde ufacik bufe acmaya kalksam 10 birimden denetlemeye gelirler bunlara nasil izin veriyorlar? Taksim ayni sekilde o eski halinden eser yok. Yolda dilenen bile Turkce konusmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: F.U.

Bu iğrenç insanlar yüzünden isbike üyeliğimi kullanamıyorum. Akşam 9-10 gibi Avcılar sahilde tüm çimenliklere yayılmışlar mangal yapıyorlar nargile içiyorlar. Bir de mangal o kadar iğrenç kokuyor ki normal mangal değil kedi mi pişiriyorlar ne yapıyorlarsa Allah belalarını versin
    kedi mi?
  • Adana’da her trafik lambası başında ellerinde cam siller ile zorla araca atlayıp camı silip para istiyorlar .
    Menderes bulvarı var göl kıyısı tamamen Suriyeliler ile dolup taşıyor
    Çarşıda bunlara ait bir mahalle var Pazar kürüyorlar
    Starbucks lara gelip ısrarla para istiyorlar bazen atarlanıyor vermiyorsun diye.
    İnsan ı asla küçümsemem hangi ırktan olursa olsun fakat bi tedirginlik rahatsızlık hakim oluyor ister istemez
    Kafede rahat oturtmamak ne demek arkadaşlar

• Yazılım'a ağırlık verseydin ekonomi'yi rahatlatabilirdin. Sen 90'ların kafasında olup devamlı beton yığarsan, karnı'nı doyurmaktan öteye gidemezsin. Çünkü herkes yapabiliyor. Kimsenin yapamadığını yaparsan güçlü olursun. Yazılım bu konuda desteklenmesi gereken bir unsur.
  • Ağla

• Istanbulda oturmuyorum eskiden beri de kalabalığın dan dolayı sevmediğim bir şehir inanın hiç birşeyini merak etmiyorum birde suriler geldi sevmemekten ziyade ordaki kardeşlerime üzülüyorum bunları gördüğünüz hâlde nasıl ak a oy veriyorsunuz aklım almıyor. Oturduğum yer chp li burda bile şehrin merkezindeyim camı açıyorum her 10 kişiden 3 ü suriyeli en baştaki zat bu belayı başımıza sardı. Seçim zamanı sesini çıkar sonra duyan olmaz.

• Merak etmeyin. Geçici mahiyette yaşayanlar, hemen hemen anlaşılan Tampon Bölge- Güvenlikli Bölge - Buffer Zone içerisine 1-2 yıl içerisinde yerleşecekler.

Iraktaki gibi bir geçici güvenlik bölgesi yapılacak ve bir çok kişi oraya gönderilecek.

Ak Parti'de anladı bu iş artık çok büyük zarar veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshow

Şu konuya bile ilgi çok az milletin ya başka büyük derdi var ya da kafalarını kuma gömüp olanları izliyor. Bu kampanya işinden anlayanlar varsa yapın paylaşalım yayalım ünlüler, fenomenler kimin eli kolu uzunsa paylaşılsın. Emin olun dışarda destek olacak çok insan var. Yardıma muhtaçlar dışında ülkede suriyeli istemiyorum.
    aynen hocam kampanya başlatalım bence bir an önce
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.