Şimdi Ara

İstanbul trafiği ve kendini öncelikli sanan insanlar…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz Cuma günü aracımla Eyüp tarafına yolum düştü eminönünden eyüp yönüne giderken öğle saatleriydi trafik sıkışıkta olsa akıcı sayılırdı 20 – 25 dakika da gidebildim. Öğleden sonra dönüşte ise trafik feci derecede sıkışıktı eyüp’ten eminönü’ne yani 7-8 km lik yolu 1,5 saatte ancak gelebildim.

Yolu bilen bilir zaten çok dar bir yol kimi yerde neredeyse trafik tek şerite düşüyor. Ancak ne trafiğin sıkışıklığı nede yolun darlığı değil can sıkan zaten sıkışık olan trafikte abartmıyorum 2-3 dakika bir siren sesiyle yol isteyen araya dalan araçlar bakıyorum öyle öncelik gerektiren bir araçta değiller zabıta minibüsü ( içinde 3-4 kişi var sivil kıyafetli milletin haline gülüp sohbet ediyorlar ) belediyelerin çeşitli birimlerinin araçları, resmi plakalı ama bir önceliği olmaması gereken araçlar birkaç tane sivil plakalı Mercedes vs… sağa yanaşıyorsun arkadan bir siren sesi sola yanaşıyorsun arkadan bir siren sesi…

Bunların yanında iett otobüslerinde otobüsün kapısı açılmayacak kadar otobüse dolmuş sıcaktan bunalmış insanlar. İnsana hiç mi saygımız yok orda bir otobüsteki belki 150 kişinin hiç mi hakkı yok, normal aracındaki vatandaşın hiç mi hakkı yok…

İnsanların bir trafik kültürü edinmesini sağlamak bu kadar mı zor. Bu kadar mı sabırsız ve anlayışsız bir milletiz biz…

• haklısınız ne diyelim ama sonuç alınamıyor bir türlü..
  • Cumhurbaşkanı bile el atmak zorunda kaldı olaya; durum bu kadar vahim yani.
    http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=96009&KTG_KOD=457
  • bilirim oradaki pis trafiği.En iyisi arabayı bir yere çekip yürüyerek gidip gelmek hatta mümkünse hiç gitmemek.
  • herşey eğitimle başlıyor
    eğitimin tam yapılamadığı ülkelerde
    bu gibi manzaralar çokta şaşırtıcı değil
    zira hemen hemen her gün karşılaşıyorum.
  • insanların tepkisizliğide bence bunu yapan insanlara rahatlık veriyor ki bu saygısızlığı devam ettirebiliyorlar. Bende hergün onlarcasıyla karşılaşıyorum bunlar gibileriyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BesNBirK -- 5 Mayıs 2008; 22:23:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: giza

herşey eğitimle başlıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu sözü her kullandığımda çevremdekilerden "çok kilişe" diye yanıt alırım ama tek çözüm yolu bu. malesef insanımız motorlu araç kullanmaya yetecek sosyokültürel alt yapıya sahip değil. çok beyfendi sakin bir insan bile direksiyon başına geçince kabalaşıp çok çirkin şeyler yapabiliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: NEWMAN2007

quote:

Orjinalden alıntı: giza

herşey eğitimle başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 1 Ağustos 2008; 12:39:46 >
  • Her arabaya binişimde derim'ki "bu sefer sinirlenmeyeceğim" Ama olmuyor. Mutlaka bir kez olsun sinirleniyorum. Çok ama çok kalabalık ve aptalca araba süren o kadar insan var ki. İstanbul'da 10 km.'lik bir yol 2 saat sürüyor. Bayram'lar da ise eziyet, ızdırap. Mezarlık yolları felaket kalabalık. Geçen bayram evden saat tam 10 : 00 da çıkıp önce babamı ziyarete gittik. Göztepe'den Hekimbaşı mezarlığına. Oradan karşıya geçtik. Kulaksız Mezarlığına dedemi ziyarete gideceğiz ama kilit. Gİdemedik tabi. Ora'dan bayram ziyareti için ananemlere geçtik ve saat tam 13:15'di. Yani 3 saat 15 dk. Bu süre içinde ben Çanakkale'ye gidiyorum nerdeyse. 4 - 4.5 saat sürüyor Çanakkale yani. Şehirler arası yolda araba ile gitmek, şahsen yormuyor beni İstanbul kadar.
    Ve artık bu tip araba sürenlere korna çalmaya da gelmiyor. Hemen çekip kenara "ne var yahu" deyip arabadan bile incek kadar gözleri dönmüş olanlar var. Bir keresinde bir taksici inecek gibi oldu ve bende ona "sana çalmadım arkadaşım kornayı" dedim. Oysa ona çalmıştım.
    Allah yardımıcımız olsun artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 1 Ağustos 2008; 13:31:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.