Şimdi Ara

İstanbul'un Bit Pazarları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
12
Favori
9.113
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bit pazarı - ikinci el pazarı konsepti türkiye'de neden hiç tutmamış veya küçük çevrelerle sınırlı kalmış bir hadise? avrupa'da her taraf bit pazarı dolu, amerika'da zaten millet tertemiz ikinci el eşyalarını çok komik fiyatlara satıyor evinin önünde. hatta biraz arayınca çöpten tertemiz elektronik eşyalar topluyor millet. ben anlamıyorum bu işi türkiye'de herkes çok mu zengin? adama bakıyorsun senelerce giydiği yıpranmış rengi atmış giysiyi sıfırının yarı fiyatına satmaya çalışıyor.

neyse bu kadar sitem yeter, istanbul'da nerede bit pazarı, uygun fiyata (ama öyle kazıkçı outlet gibi değil, gerçekten uygun fiyata) sıfır veya 2. el ürünler alınabilecek yerlerin bir listesini yapalım, bildiklerimizi paylaşalım diyorum, ilgi gelirse tabi.

benim bildiğim tek bit pazarı dolapdere'deki. rum ortodoks kilisesinin arka sokağı. pazar günü kurulur, sabah erken gitmek gerekir. hırsızı yan kesicisi çoktur cüzdana mukayet olmak gerekir. lokasyon:
    wikimapia.org
    Wikimapia - Let's describe the whole world!
    http://wikimapia.org/#lang=tr&lat=41.042199&lon=28.980582&z=18&m=b&search=dolapdere

• birde esenyurtta mı ne var o pazarda özellikle hırdavat satanların hepsi hırsızdır ve sattığı mallar çalıntıdır. Milletin emeğini çalıp 3 kuruşa satıyorlar adi şerefsizler. Millette ucuza aldım diye övünüp duruyor. Benim 3 4 kere arabamı patlattılar hem de normal binek araba. Ordan burdan çaldıklarını o pazarda satıp haramla karın doyuruyorlar. Allah hepsinin belasını versin tez vakitte gebermeleri dileğiyle..
  • Volviii kullanıcısına yanıt
    Tam nerde hocam? Mimar Sinan yurdundayım ben. Bilmem bilir misiniz yurdu. Yeni açıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmit'te kralı var. Pazar alanında kuruluyor. Kartal metro'dan 200'e binip son durakta inince ulaşabiliyorsunuz. Yanılmıyorsam salı ve çarşamba günleri kuruluyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volviii

Hocam metroya giderken merkez cami var zümrütevler.Onun üstünde arazi var orda ama cumartesi ve pazar açılıyor sadece en son sadece pazar bile diyorlardı

Merkez cami dediğiniz Hacı Mustafa Özyazıcı mı

• birde esenyurtta mı ne var o pazarda özellikle hırdavat satanların hepsi hırsızdır ve sattığı mallar çalıntıdır. Milletin emeğini çalıp 3 kuruşa satıyorlar adi şerefsizler. Millette ucuza aldım diye övünüp duruyor. Benim 3 4 kere arabamı patlattılar hem de normal binek araba. Ordan burdan çaldıklarını o pazarda satıp haramla karın doyuruyorlar. Allah hepsinin belasını versin tez vakitte gebermeleri dileğiyle..
  • İzmirde babası vardı zamanında şimdi eskisi gibi değil. Manisada da mevcut, ufak çaplı. Eskiden her hafta giderdim.

Bir keresinde 5 liraya atari1976 aldım. 4 kolu aktif ve iki kaset mevcuttu. Sapasağlam efsane cihazdır.

Aynı gün 410 liraya İstanbula gönderdim. Adam sırf fazla iki kol için aldı. Sonra 2 kol artı atariyi 750 ye satıyordu :) sattımı bilmiyorum.

Eskiden çok ekmeğini yedim. Plaklar, retro cihazlar, hurda tablet ve telefon. Abartısız söylüyorum son demlerimde bin adetten çok hurda tablet alıp sattım. Ankara ve Urfaya çok gönderdim.

Bir kerede 8 liraya 1927 serisi alman denizci feneri buldum. Ankara silah ve bilmem neyinin genel müdürüne 350 liraya satmıştım. Daha birçok sayısız anım var. Da Vincinin şifresinde ki tom hanks gibi uzmanlığım oluşmuştu. Belli serilerin tarihini ve kullanım amaçlarını biliyordum.

Binlerce liralık alım yapıp on binlerce liralık satış yaptım. Sonrasında öğrencilik bitti iş sahibi oldum ve en büyük hobim olan bu kültürden uzaklaştım.

Bit pazarı bir yaşam tarzıdır gençler. Ben bıraktım siz devam ettirin.

• Ben Küçükken İstanbul Maltepe yada Kartalda o civarda bi yerde vardı. Şuan hatırlamıyorum varmı ama o dönem sanırsam 2003 - 2004 tü. Creative marka CD-RW almıştık 3 milyon liraya. 2de olabilir :)

Birde Nvdia TnT2 32mb ekran kartı almıştık o pahalıydı 7 milyon muydu 5 milyon muydu neydi. O çalışmamıştı. Ancak çok güzel bi kültür. Birkaç defa daha gitmiştim almıştık birşeyler ama pek hatırlamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Hocam en son ne zaman gittiniz izmitteki bit pazarina.En son otogarin yaninda kuruluyordu halen orda mi ?

• pendikte hava alanı yolunun orda kuruluyordu ama şimdi kaldırdılar. nereye gittiler bilmiyorum. 40₺ den eski bir netbook alıp tamir etmiştim. güzel yerdi ama hırsız çoktu. yeni yerini bulsam giderim. hurda laptop netbookları seviyorum nedense

ekleme : konuyu açan arkadaşa katılıyorum millet giydiği donu letgoda aldığı paraya satmaya çalişiyor. yada yenisi 50₺ olan ürünü 40₺ satmaya çalişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 15 Aralık 2016; 15:37:18 >
  • Yeni bosna eskijiler var sıfır alsan daha ucuza alırsın geçen gezdim hiç uygun bir şey yok gerçi ev için değil elektronik eşya gezdim ama bana pahalıya geldi adı bit pazarı
  • İstanbul Anadolu yakası Maltepe bit pazarı aktif (Mart 2017). Pazarları gidiyorum. Belediyesi sağolsun, milletin malını Fatih Belediyesi gibi baskın yapıp çöp kamyonuna atmıyorlar. Bit pazarı, kırmızı yuvarlak içindeki yer. İstanbul'un Bit Pazarları
  • eminönü'nde bir şey bulabilmek için cumartesi gecesinden gitmeniz gerek. ışık yok yanınızda el feneri götürün.

• İstanbulda pazar günü otogar ve terazidere tramvay durakları arasında yol kenarlarında saat 17 den sonra zabıta rahat bırakırsa ufak sergiler açılıyor ama ben işe yarar pek bir şey göremedim. Daha çok eski telefon , batarya, şarj adaptörü ,oto teyp ,tespih ,çul çaput gibi şeyler vardı.şansa belki işe yarar birşeyler çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxl. -- 26 Eylül 2017; 12:50:26 >
  • Maltepe'dekine bayramın olduğu pazar günü gittim. İşe yarar bişey yoktu zaten fazla tezgah da açılmamıştı.
  • Antalya, da sehir dışına yakın bir pazaryerınde her pazar bit pazarı kuruluyor vaktim olursa giderim genelde çer çöp ama gezersen bişeyler bulabiliyorsun ben genelde elektronik bakıyorum eski piyasada olmayan özellikle Sony marka nadir bulunan walkman radyo eski bilumum vintage elekronikler alıyorum en son omron marka japon malı ekranı rakamları florasan ışıklı güzel bir hesap makinesi, 5₺ye aldım iki haftadır bir satıcının tezgahında matsushita marka (Panasonic) radyolu analog fotoğraf makinesi buldum cok eski ve yıpranmış biraz dağılmış çalışıp calısmadığını bilmiyorum satıcı biraz fazla para istedi antika o diye belki bir sonraki gidişimde duruyorsa bir pazarı koleksiyonuna katmak için pazarlıkla alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deksuri -- 22 Eylül 2017; 22:21:52 >
  • nintendo konsol bulabilir miyim ki izmir halkapınarda. hiç gitmedim
  • OutSecT kullanıcısına yanıt
    hocam Hacı mustafanın olduğu yerler lüx siteler oraya bit pazarı mı açarlar :)
    huzurevinin üst tarafında kalıyor. yurttan kalkan minibüsler metroya giderken önünden geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arv3lo

nintendo konsol bulabilir miyim ki izmir halkapınarda. hiç gitmedim

Hangi modeline bakıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇöÇan

quote:

Orijinalden alıntı: Arv3lo

nintendo konsol bulabilir miyim ki izmir halkapınarda. hiç gitmedim

Hangi modeline bakıyorsunuz ?

3ds bulunursa nes de olur ucuzsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arvelo -- 28 Eylül 2017; 7:57:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

hocam Hacı mustafanın olduğu yerler lüx siteler oraya bit pazarı mı açarlar :)
    huzurevinin üst tarafında kalıyor. yurttan kalkan minibüsler metroya giderken önünden geçiyor.

tam olarak şurası

Dropped Pin

near Zümrütevler Mahallesi, Cumhur Sk. No:49, 34852 Maltepe/İstanbul

40°56'04.8"N 29°09'09.3"E
    40°56'04.8"N 29°09'09.3"E
    https://goo.gl/maps/vLDYHdyGU812

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.