< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbul'un cehennem olarak bilinmesinin önemli sebeplerinden birini açıklıyorum
-
-
annem-babam geldiğinde:
1- hava limanından otomobille alıp eve getiriyorum ve o gün hiçbir yer gezilmiyo, gece istirahat ediliyo.
2- diğer günlerde 1 gün gezip 1 gün evde duracak şekilde dönüşmeli gezi yapılıyo. gezi günlerinden sonraki gün dinleniliyo.
3- her gidilecek yere otomobille gidiliyo.
bu şekilde kimse yorgunluktan gebermiyo ve annem-babam hiçbir zaman İstanbul bi cehennem demediler. tam tersine çok seviyolar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Aralık 2024; 14:58:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam nereyi gezdiriyorsun ailene ve neler yapıyorsunuz
-
genelde hep şöyle oluyo:
1- Sultanahmet'e gidip özel park alanına otomobili bırakıyom. oraları geziyoz.
2- Çamlıca tepesi
3- Maltepe sahil
4- Üsküdar sahil
5- burda bi tanıdığımız var onun evine misafirliğe gideriz ya da onları çağırırız.
bunlar temel aktiviteler. bunların dışında da çok yere gittik. bi keresinde Ortaköy'e gittik mesela. bi kere panaromik müzeye gittik. bi kere Yüşa tepesi midir nedir oraya gittik. bi kere Anadolu fenerine gittik. öyle işte.
bu arada, otomobille gidilemez denilen Ortaköy'e bile otomobille gittik biz. hem de iki otomobil. teyzemler de gelmişlerdi İzmir'den.
gitmeden önce navigasyondan Ortaköy'de park yeri aradık ve bulduk. telefonla aradık, gelin dediler. gittik araçları oraya bıraktık. sonra yürüyerek sahile geçtik.
İstanbul'da belli saatlerde belli yollarda yoğunluk oluyo tabii ki. ama siz neyin nasıl işlediğini az-çok biliyosanız, her yere otomobille gidebilirsiniz.
İstanbul'da o kadar çok altgeçit-üstegeçit-tünel yapıldı ki, trafik kolay kolay kitlenmez. sadece yavaşlar.
İstanbul’da ulaşım ciddi problem.
- Toplu taşımasından araba yollarına kadar bir yerden bir yere gitmek çile.
- Gittiğini varsay arabayı park edecek yer bulmak problem.
- Arabayı park edecek yeri bulduğunu sandın ve park ettin döndüğünde araba bıraktığın yerde olmayabilir.
- Yedieminlerde araba ararsın taksiyle.
- Birde ceza ödersin. Özel çekiciye çektirdilerse bir ona birde emniyete ödersin.
- Her şeyi düzgün yaparsın arabayı park ettiğin yol kenarında önüne arkana park eden acemi sürücü arabasını park yerinden çıkarırken gelir arabanı vurur kaçar gider. Bazen anlamazsın bunun olduğunu.
- Sabah işe gitmek toplu taşımayla balık istifi metro metrobüslerle ayrı çile.
- Yolda gidersin yol benim der biri önüne fırlar.
- Sinyal yakmadan şerit değiştirirler.
- Sinyal yakmadan parktan çıkıp yola çıkarlar.
- Duran trafikte gelir yandan arabana vururlar.
vs.
Ulaşım çiledir istanbul’da..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kardeşim sana tüm samimiyetimle bir soru sormak istiyorum.istanbul senin eşin karın falan mı? tüm dünya batsın istanbul gebersin istanbul derken sen ne sebepten istanbulu bu kadar savunup seviyorsun anlamadım ki? istanbul her şeyden önce aşırı derecede dağınık bir şehir.bütünlük duygusu yok şehir çok geniş alana çok çarpık yayılmış.belkide los angelestan bile daha dağınık ve geniş.
hatta bir yerden bir yere gitmen 4-5 saat bile sürebiliyor.üstüne üstlük istanbulda meşhur bakırköy deliler hastanesi var.orda o zır deliler yani korkunç görünümlü bireyler topluca yatıp kaldığı müddetçe istanbul güzel olmayacak aslanım.bunu böyle bil.
söylediğim saçma gelebilir ama akıl hastaneleri dünyanın en korkunç yerleridir.çünkü deli hastalar korkutucu görünüme ve hareketlere sahipler.üstelik topluca kapalı bir ortamda tutuluyorlar.böyle bir ortamın olduğu şehirde asla kimse yaşamaz ve yaşamak istemez.istanbul göbeğindeki o tımarhaneye sahip oldukça biraz zor sevilir.
-
-
istanbul nüfusu düşürülmeli.
anadolunun başka şehirlerine yerleştirmek için teşvikler olmalı.
bütün ülkenin nabzı tek şehirden atmamalı
çürük binalar temizlenmeli
vs vs
ama ne desek boş.
büyük deprem olunca güzel bi reset yaşarız artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben İstanbul'u savunmuyorum. insanların İstanbul konularını görünce cevap yazıyorum. bugün de başkası konu açmış ondan açtım bu konuyu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X