Şimdi Ara

İstanbulda Öğrenci Evi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • liseden bir arkadaşımla eve çıkmayı düşünüyoruz. mümkünse galatasaray üniversitesine yakın yahut ortaköyde 2+1 saçma sapan yerlerde bodrum katlarında vs olmayan dairelerin kiraları ne alemde bilenler aydınlatabilir mi? sahibinden.com gibi sitelerde 1300 1400 civarlarında bodrum katı yada çöplük gibi evler veriyorlar. emlakçı dolaşsam daha iyisini bulur muyum?

ve evde yaşam ortalama ne kadar tutar yemek ligtv internet vs?

iyi forumlar

• İstanbul 2 kişi ortaköy diğer masraflarla beraber 1 den aşağı gitmez min 1 diyorum yani. Oda eğlenceyi çoğunlukla hayatından çıkartmalısın.
  • evin masrafları için mi bin ira diyorsunuz , aylik harcamalar için mi
  • Şuan benimde düşündüğüm şey bu sahibindende 1300-1500 e hem giriş katı hem leş yaşanmıycak evler var e ben aylık kiraya 750 ev masraflarına 500 versem 1250 yapar bana ne kaldı . Daha bunun ulaşımı var eğlencesi var cartu curtu var off offf
  • Wukian W kullanıcısına yanıt
    İstanbulda o dediğin yerlerde bodrum fiyatları bile maalesef öyle hadi ben 1100 den ev buldunuz diyorum 550 diye paylaşsanız. İstanbulda yemek masrafı için yine kişi başı eve 200 harcanız aylık etti sana 750. Kaldı ki bunun faturası var lig tv internet elektrik su aidat filan hadi en iyi yine 150 lira diye paylaşsanız etti sana 900. Öğrenci akbili için günlük 2 kere binsen 1,15 mi ne 70 lira etti sana 970. Daha dışarıdan yediğin yada abur cuburlar ne bileyim diğer masraflar filan saymadım kaldı ki bunlar dışarı çıkıp hiç eğlenmediğiniz de ortaya çıkan fiyat. Gözünün korkutmak gibi olmasın bazıları gelip beni baltalayacak alakası yok diye filan ama dostum azcık mantığın varsa sende dediklerimin doğru olduğunu tahmin edebilirsin. İstanbul yani sadece isimden bile marka olduğundan her şeyi pahalı hani dediğin semtler lüks kaçıyor biraz... Zorlasan 700-800 arası da ev bulursun ama o dediğin semtler de zor biraz.
  • maddi tarafını söyle açıklayayım: ev masraflarını 1000 liraya kadar aileme havale edicem 1000 liradan az tutarsa fark benim cebime kalıcak. hayat için de 1000 lira ilk 100 bursu var, 350 lira da gsü den burs alabilirim sanırım. kurtarır mı bu şekilde nasıl şartlarda yaşarım?
  • Rinoard R kullanıcısına yanıt
    Dostum bu dediklerinin yanında daha ev eşyaları var 1100 liraya satılan evler eşyasız oluyor birde onların masraflarını ekleyince işin içinden çıkılmıyor
  • ev eşyaları sorun değil mobilya yatak vs var yalnızca belki beyaz eşya ve televizyon alabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olgun Penguen

Dostum bu dediklerinin yanında daha ev eşyaları var 1100 liraya satılan evler eşyasız oluyor birde onların masraflarını ekleyince işin içinden çıkılmıyor
    o kadar para vercekseniz kredi çekin ev alın :D
  • iyi bir evde iyi sartlarda okumak istiyorum. her gun makarna ya da copluk bir ev istemiyorum dolayisiyla para artmicak gibi ama artarsa da biriktiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 22 Temmuz 2015; 23:45:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wukian

iyi bir evde iyi sartlarda okumak istiyorum. her gun makarna ya da copluk bir ev istemiyorum dolayisiyla para artmicak gibi ama artarsa da biriktiririm
    ooooo mekanlara bak ooooo istanbul oooooo

1500-2000 altı orada yaşanmaz veremeyeceksen go yurt artistliğin lüzumu yok
  • up
  • quote:

liseden bir arkadaşımla eve çıkmayı düşünüyoruz. mümkünse galatasaray üniversitesine yakın yahut ortaköyde 2+1 saçma sapan yerlerde bodrum katlarında vs olmayan dairelerin kiraları ne alemde bilenler aydınlatabilir mi? sahibinden.com gibi sitelerde 1300 1400 civarlarında bodrum katı yada çöplük gibi evler veriyorlar. emlakçı dolaşsam daha iyisini bulur muyum?

ve evde yaşam ortalama ne kadar tutar yemek ligtv internet vs?

iyi forumlar

hocam ben cok araştırdım. hiç bulasma direkt özel bi yurdda kal
  • evde kalan tanidiklarim da var ornegin ortakoyde deniz manzarali 3+1 de 1900 e kalan ya da besiktas yildizda 3+1 de 1800 e kalan vs vs arasam ben de bulur muyum acaba
  • Semt olarak başka düşünsen daha rahat geçinirsin
  • dikilitaş nasıl ya da sizin yakınlarda başka bir öneriniz var mı?
  • quote:

up

Hocam çok lüks , haftada 2--3 gün dışarılara çıkamazsınız belki ama doğru düzgün yaşarsınız aldırmayın pek , 2 kişisinin. Ilk 100 E girdiğinize göte bilinçlisinizdir para savuran tiplerden değil. Bence ilk 100 bursu ayrıca diğer yerlerden alacağınız burslar ve ailenixden alacağınız para ile çok çok rahat geçinirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbangem

quote:

up

Hocam çok lüks , haftada 2--3 gün dışarılara çıkamazsınız belki ama doğru düzgün yaşarsınız aldırmayın pek , 2 kişisinin. Ilk 100 E girdiğinize göte bilinçlisinizdir para savuran tiplerden değil. Bence ilk 100 bursu ayrıca diğer yerlerden alacağınız burslar ve ailenixden alacağınız para ile çok çok rahat geçinirsiniz

teşekkür ederim yorumunuz için

genelde zamanımı evde geçirmeyi planlıyorum, arkadaşlarım da eve gelir takılız. zaten okul biraz ağır olacak hele ilk zamanlar çok boş vaktim olmaz. birkaç yemek yapmayı da öğrenirsem harika olacak bakalım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wukian -- 23 Temmuz 2015; 2:05:31 >

• up
  • Istanbul'da ogrenci evini anlarim da Ortakoy ne lan? Bizim eve 3 maas giriyor hayal edemeyiz orada yasamayi. Hadi Istanbul'u bilmiyorsun diyelim; benim abim burada boyle amcamin oglu soyle diyenleri sakin dinleme. Git bir yurtta kal, parani iyi idare et.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.