Şimdi Ara

İşte karşınızda HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U 11 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
6
Favori
12.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Ben HTC'de böyle bir şey olduğunu sizden okuyunca öğrendim. Ben de sizin gibi düşünüyorum. HTC almaktan vazgeçirir beni bu durum. Samsung'da da bu bahsettiğiniz durum var mı acaba?

Hocam şimdi herkesin farklı farklı kullanım senaryoları olduğu için kimi kullanıcının böyle bir sorundan haberi bile olmuyor, kimi önemsemiyor, kimi telefonuna toz kondurmuyor. Ben de sonradan farkına vardım ve derinlemesine araştırınca olayı daha iyi anladım. HTC yi o kadar çok beğeniyorum ki, ama gel gör ki benim kullanım senaryome hiç uygun değilmiş. Diğer markalar da bu olay ne durumda bir bilgim yok inanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedomfighter

quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

HTC nin kusursuz bir işçiliği var, kasa o kadar muazzam ve kusursuz oluyor ki, elde verdiği hissiyat şahane, üzerinde ne donanım varsa kusursuz çalışıyor,ama gel gelelim ram yönetimine işte orada resmen berbat. A9 kullandım ve bu ram yöentim sıkıntısı canımdan bezdirdi beni, cihaz da 3 tane işlem yap, hatta 2 tane, hemen diğer açık kalması gereken uygulamayı çat diye kapatıyor. Bu olay acaba yeni HTC de nasıl ? bundan emin olmadan yanından bile geçmem 1500 tl ye bile verseler ram yönetimi kötü ise kısa zamanda kanser eder. O yüzden en önemli önceliğim bu ve batarya süresi.

Dostum htc arka plan uygulamalarını sınırlandırıyor. En fazla 2 3 uygulama kullanabiliyosunki. Performans dususu olmasın diye yapıyor

Arkada uygulama kapattıktan sonra ne anlamı kaldı bu işin ? Ben şuan G2 kullanıyorum, düşün 2012 senesine ait bir telefon modeli bu, o kadar güzel bir ram yönetimi var ki yeni telefon almaya korkuyorum valla. Bu olay benim için çok önemli, o yüzden çok sevdiğim HTC den istemeyerek uzak kalıyorum artık.

Ram yönetiminden kasıt nedir? 4gb ram var mesela 2gb kullanımda gözüküyor bende ve telefon yağ gibi akıyor sıfır takılma?

Hocam önceden bende sizin gibi düşünüyordum, sanıyordum ki kalan ram miktarı yüksek olunca, takılma, kasılma olmayınca olay tamam. Taki telefonumu iş için kullanmaya başlayana kadar, olay şu , şimdi benim tarayıcıda online olmam gereken bir sayfam var, ben sayfamı şifrelerimi girerek açıyorum, sonra sayfa açık iken bir telefon geliyor, veya whatsapp mesajı, bir bakıyorum arkada çalışan sayfam kapanmış, herşey sil baştan, yine şifre gir, yine kullanıcı adı gir vs... ama bu o kadar sık oluyor ki, özellikle araba kullanırken büyük sıkıntı oluyordu, navigasyon açınca arkada çalışan ne varsa kapanıyordu, cihazı tamamen sıfırladım tekrar kurulum yaptım, kullanmadığım tüm uygulamaları kaldırdım ama durum aynı, değişmedi. Ben başlarda bunun ram yönetimi ile ilgili bir şey olduğunu anlamadım, cihazımı yeni bir cihaz almak için sattım ve geçici olarak uzun süredir heves ettiğim G2 aldım sıfır bulunca. O da sattığım HTC A9 gibi 2 gb ram ve 2012 senesine ait bir cihaz. Kullnamaya başlayınca resmen şok oldum, arkadaki açık olan sayfam telefon görüşmelerinden, mesajlaşmadan sonra kapanmıyordu, bu o kadar hoşuma gitti ki anlatamam, büyük bir kolaylık benim için. Sonra kafama takıldı bu olay, nasıl olurda A9 böyle olur diye araştırmaya koyuldum, acaba sattığım cihaz sorunlu bir cihazmıydı diye, fakat işin derinliklerine inice, özellikle yabancı forum sitelerinde bu konu ile ilgili onlarca şikayet yazısı okuyunca anladım ki sorun sadece benim kullandığım telefon da değilmiş. Çoğu kullanıcı için bu bir sorun olmayabilir, yada bunun farkında bile olmaz belki ama ben artık bunu dikkate almak zorundayım, alıştım bu konfora.

Senin sorun baya derinmiş hocam ha diyince de kimse cevabını veremez doğru yaşayıp tecrübe etmek lazım :) bana oyun oynarken çok oluyo birileri arıyor oyuna kaldığım yerden devam ediyorum ama a9 yazılımı kullandığı işletim sistemi falan hepsinin etkilediği bir sonuçtur muhtemelen ve htc 10 da böyle bir problem olabileceğini zannetmiyorum bence yakın bi yerden deneyin derim g2 ile mutluysanız ayrı ama a9 denilen telefonun verdiği saçma sapan hata yüzünden çağın gerisinde kalıp g2 kullanmaya gerek yok hani :)

Evet belki de dediğiniz gibi, HTC 10 da bu sorun yoktur, veya yeni çıkacak U 11 de, deneyimlemek lazım. Evet G2 eski bir cihaz, zaten bende Samsung S8, HTC 11, G6 çıkana kadar kullanmak için almıştım G2 yi, önceden de heveslenip alamadığım bir telefon olunca aldım. Kısmetse arayıştayım bende yeni bir telefon ama bu RAM olayı yüzünden korkar oldum htc den.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

HTC nin kusursuz bir işçiliği var, kasa o kadar muazzam ve kusursuz oluyor ki, elde verdiği hissiyat şahane, üzerinde ne donanım varsa kusursuz çalışıyor,ama gel gelelim ram yönetimine işte orada resmen berbat. A9 kullandım ve bu ram yöentim sıkıntısı canımdan bezdirdi beni, cihaz da 3 tane işlem yap, hatta 2 tane, hemen diğer açık kalması gereken uygulamayı çat diye kapatıyor. Bu olay acaba yeni HTC de nasıl ? bundan emin olmadan yanından bile geçmem 1500 tl ye bile verseler ram yönetimi kötü ise kısa zamanda kanser eder. O yüzden en önemli önceliğim bu ve batarya süresi.

Dostum htc arka plan uygulamalarını sınırlandırıyor. En fazla 2 3 uygulama kullanabiliyosunki. Performans dususu olmasın diye yapıyor

Arkada uygulama kapattıktan sonra ne anlamı kaldı bu işin ? Ben şuan G2 kullanıyorum, düşün 2012 senesine ait bir telefon modeli bu, o kadar güzel bir ram yönetimi var ki yeni telefon almaya korkuyorum valla. Bu olay benim için çok önemli, o yüzden çok sevdiğim HTC den istemeyerek uzak kalıyorum artık.

Ram yönetiminden kasıt nedir? 4gb ram var mesela 2gb kullanımda gözüküyor bende ve telefon yağ gibi akıyor sıfır takılma?

Hocam önceden bende sizin gibi düşünüyordum, sanıyordum ki kalan ram miktarı yüksek olunca, takılma, kasılma olmayınca olay tamam. Taki telefonumu iş için kullanmaya başlayana kadar, olay şu , şimdi benim tarayıcıda online olmam gereken bir sayfam var, ben sayfamı şifrelerimi girerek açıyorum, sonra sayfa açık iken bir telefon geliyor, veya whatsapp mesajı, bir bakıyorum arkada çalışan sayfam kapanmış, herşey sil baştan, yine şifre gir, yine kullanıcı adı gir vs... ama bu o kadar sık oluyor ki, özellikle araba kullanırken büyük sıkıntı oluyordu, navigasyon açınca arkada çalışan ne varsa kapanıyordu, cihazı tamamen sıfırladım tekrar kurulum yaptım, kullanmadığım tüm uygulamaları kaldırdım ama durum aynı, değişmedi. Ben başlarda bunun ram yönetimi ile ilgili bir şey olduğunu anlamadım, cihazımı yeni bir cihaz almak için sattım ve geçici olarak uzun süredir heves ettiğim G2 aldım sıfır bulunca. O da sattığım HTC A9 gibi 2 gb ram ve 2012 senesine ait bir cihaz. Kullnamaya başlayınca resmen şok oldum, arkadaki açık olan sayfam telefon görüşmelerinden, mesajlaşmadan sonra kapanmıyordu, bu o kadar hoşuma gitti ki anlatamam, büyük bir kolaylık benim için. Sonra kafama takıldı bu olay, nasıl olurda A9 böyle olur diye araştırmaya koyuldum, acaba sattığım cihaz sorunlu bir cihazmıydı diye, fakat işin derinliklerine inice, özellikle yabancı forum sitelerinde bu konu ile ilgili onlarca şikayet yazısı okuyunca anladım ki sorun sadece benim kullandığım telefon da değilmiş. Çoğu kullanıcı için bu bir sorun olmayabilir, yada bunun farkında bile olmaz belki ama ben artık bunu dikkate almak zorundayım, alıştım bu konfora.

Senin sorun baya derinmiş hocam ha diyince de kimse cevabını veremez doğru yaşayıp tecrübe etmek lazım :) bana oyun oynarken çok oluyo birileri arıyor oyuna kaldığım yerden devam ediyorum ama a9 yazılımı kullandığı işletim sistemi falan hepsinin etkilediği bir sonuçtur muhtemelen ve htc 10 da böyle bir problem olabileceğini zannetmiyorum bence yakın bi yerden deneyin derim g2 ile mutluysanız ayrı ama a9 denilen telefonun verdiği saçma sapan hata yüzünden çağın gerisinde kalıp g2 kullanmaya gerek yok hani :)

Evet belki de dediğiniz gibi, HTC 10 da bu sorun yoktur, veya yeni çıkacak U 11 de, deneyimlemek lazım. Evet G2 eski bir cihaz, zaten bende Samsung S8, HTC 11, G6 çıkana kadar kullanmak için almıştım G2 yi, önceden de heveslenip alamadığım bir telefon olunca aldım. Kısmetse arayıştayım bende yeni bir telefon ama bu RAM olayı yüzünden korkar oldum htc den.

Bende Samsung Galaxy S4 kullanıyordum. Bozulana kadar almam telefon diyordum bozuldu. Benim için en önemli şey kulaklıkta müzik dinlemek dedim araştırdım hem müzik hem performans konusunda yurtdışı inceleme sitelerine bakıp aldım. Türkiye'deki yorumlara baksam hiçbir telefonu alamam zaten herşeyinde bi kusur buluyorlar. S8 çıkmış mesela harika telefon ona bile bişeyler buluyorlar şuan forumlarda. Htc 10'un fiyatı şuan 3500 lira olsa farklı gözle bakarlardı fiyat düştüğü için sürekli bi sebebi var abi deyip kusur bulmaya çalışıyor insanlar. Oyun oynamazsam telefonun şarjı iki gün gidiyor pil performansı kötü diyorlar. Kılıfsız kullanıyorum telefon elimde terliyo gibi olursam cebime koyuyorum boya atması falan zamanla aşınıp olan bişey çünkü. Hatalı cihazlar olabilir her markada var hatalı cihaz ama bu bir telefonu kötü yapmamalı ki burda iyi olanlar çok bişey yazmıyor sürekli bi hatası olan sorun yaşayanlar gelip konuya yazıyorlar. En güzeli sizin de dediginiz gibi deneyip bakip karar verip almak ama referans olarak merak eden olursa bence on numara telefon htc o olmadı 9.5 numara olur altına inmez benim için.

• tasarım olmamış htc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece tasarımdan dolayı telefonu yerden yere vurmaya gerek yok. HTC nin tarzıda bu şekilde. Fiyatı 3000 olursa bu telefondan başka telefon alınmaz bence. Kamera, 360 derece ses kaydı, kulaklık (kulak yapısına göre ses ayarlama özelliği var), sd835, edge sense, 4 mikrofon vs vs... Adamlar birçok yenilik getirmiş. Tasarım görecelidir. LG g6, p10 gibi vasat cihazların 3500 den satıldığını düşünürsek, htc u11 de onların seviyesinden daha iyi ve o fiyatlarda rakibi yok... Benim eleştireceğim noktalar; batarya ve bluetooth 5.0 eksiklikleridir.
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    htc 10 ve s7 ilk ciktigi zamanlarda bi hiz karsilastirma videosu vardi. uygulama acis hizlarindan s7 bi tik daha hizliydi ancak arka planda uygulama tutma/ram yonetimi olarak s7 cok cok daha iyiydi. youtubeda htc 10 vs s7 speed test yazin sure tutmali bi testti phonebuff olabilir

• quote:

Google Pixel ve iPhone tanıtalı 1 ay olmuş gibi konuşmayın lütfen. Onlar U11'e göre çok eski konumdalar artık. HTC'nin yazılımı, Android'in iOS'i zaten, onu eleştirmiyorum. Yazılım-Donanım ve tasarım üçlüsünün bir bileşim oluşturması gerektiğini savunuyorum. Bu her marka için geçerli. Her şey nasıl çerçeve oranı değil, yapmayın. Ekran/Kasa oranını yükselterek büyük bir ekran sığdırmak yerine, direkt büyük bir telefon yapmışlar, o da 7" tablet bilgisayar gibi olmuş. Yazılım zaten iyi, ve bu modele has bir şey değil. Ama bu telefon için düşünürsek, siz bile sadece donanımsal yeteneklerini baz alıyorsunuz, ama tasarımın en az donanım kadar iyi olması gerektiğini görmezden geliyorsunuz. HTC gibi bir marka fason üretim yaptıran dandik markalar gibi tasarım anlayışı gütmemeli, kendi sektöründe trend neyse onu kendine uyarlamalıydı. Olmamış bu model, kabul edelim.

Tasarım konusunda kesinlikle katılıyorum zaten hiç yakışmamış htc ye, ancak geri kalan alanlarda kamera olsun, ses olsun, performans olsun gerçekten olmuş. Bunu ben söylemiyorum girin bakın incelemelere, elbette ben de isterdim daha büyük pil metal kasalı tasarımın devam etmesi gibi şeyleri. Ancak forumda bazıları bu çerçeve konusuna takmışlar çerçeve de çerçeve başka bir şey yok. Sırf edge sense gibi yenilikçi bir özellikle gelmesi bile bence diğerlerinden ayırmaya yeter.

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    aralik-ocak aylarinda htc turkiye garantili htc10 2300tl ye satildi hocam. dip fiyatiydi, yanlisiniz var. gecen ay 2400e vardi simdi de 2489mus hepsiburada fiyati. oynak biraz belki yine 2399 gorur

2000 liraya satilan ithalatci garantili olanlar. piyasaya yeni girdi

htc 10 3000tl den cikti hadi simdi bile 2300 alalim 700 lira fark var. s7edge de o kadar ilgiye ragmen 600 lira kadar dustu ciktigi fiyattan beri

daha az kullanilan bilinen bir telefon htc ne yapsin ikinci el satanlarin telefonlarini 2200e alip piyasa mi yukseltsin anlamiyorum

ekran icin de kakalamak gibi bi durum yok acikcasi. htcnin elestirilicek yani hala avrupa guncellemelerini dogru duzgun yayinlamamasi

• çöp.
  • Tasarım dışında hersey harika olmuş diyenler

Tabak gibi olmuş diyenler. Tamam.

Tasarım görecelidir de, Yıllardır iphone koca koca telefonlara 4,7 inç ekran koyuyor 6 cıktı 6s çıktı 7 cıktı plus modelleri çıktı hepsi birbirinin aynısı tasarımda hiç bir incelme daralma veya yenilik yok.

Ama kimsenin gıg ı çıkmıyor. Aslında tabak gibi telefonlar onlar

Bana göre en iyi 2 tasarım vardı bugune kadar 1. HTC m7 2. ise Note 5

en ideal telefon görünümleri hatları onlara ait.

Bu telefonun sizde yaratacağı hissiyatı duymadan eleştirmek yalnış.

Telefon sıfır çerçeve olunca daha kullanışlı veya daha sağlam, dayanıklı oluyor diye birşey yok.
    Arka kısmı gayet hoş ve farklı. ön kısım standart telefon görünümu ve bana kalırsa ön tarafda ki görüntü telefonun ne denli sağlam karakterli olduğunu gösteriyor.
    Bence Apple da bunun için yıllardır buna gerek duymuyor...

İşlevselliği üst düzey bir telefon olmuş U11 bana kalırsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraix -- 17 Mayıs 2017; 18:12:32 >

• Tasarım olarak sıkıntı yok da parlak kasa olayı benim uzak olduğum bir nokta. Kasa siyah ve mad olacak ki klass görünsün gözüme. P10'daki siyah renk çok klass duruyor.

• kraix kullanıcısına yanıt
    Çabuk töbe de apple a böyle laflar edilir mi ya günah günah çok ayıp hiç yakıştıramadım.

• htc 10 dan geçiş yapmaya gerek yok

• Htc nin türkiyedeki en büyük sorunu fiyatı s8 veya i7 fiayatına koyma kardeşim şu telefonlarını (özellik olarak eksiği yok) 600-700 tl ucuz koysan şuanki satışlar iki katına çıkar ne kadar iyi olsanda bir s8 i7 kadar pöpüler değilsin pazarda aynı fiyat olduktan sonra gidip de kimse vermiyor bu paraları htc ye

• 3.5 mm jack olmamasina

Gerisini incelemek lazım ama sahsen bir telefona 1500₺ den fazla vermeyi gerekli görmüyorum, eger vereceksem de Apple'dan şaşmam.
  • Hocam, GM ya da Casper değil bu. Koskoca HTC. iPhone çıkmadan önce cep bilgisayarı piyasası bunların elindeydi. Az paraya satmıyor telefonları. Ayrıca amiral gemisi serisi telefonlar bir statü göstergesi olarak da kullanıldığına göre, bırakın da son trende göre tasarım yapmasını bekleyelim. Ayrıca sene 2017 olmuş, hala 2009 öncesi teknolojiye ait olan Super LCD'yi kullanmakta ısrar etmesini hiç anlamıyorum. Tamam, Retina ekran kullanım hakkı Apple'da, Amoled ekran kullanım hakkının da Samsung'da olmasından ve IPS ekranın da arızalanma hususunda baş ağrıtan bir panel teknolojisi olduğu için, çok daha sağlam olan Super LCD kullanmasına, HTC 10'a kadar eyvallah dedim. Tabii, Sharp gibi bir markayla beraber, Tianma gibi dandik bir üreticiyi tedarikçi olarak kullanmasını saymazsak. Ama yeter artık. Madem daha iyisi sana lisans hakkı vermiyor, git kendi panelini icat et. Bu konu uzar ama, size şu şekilde özetleyeyim ki; istediğin kadar faydalı olsun, yemek önce göze sonra mideye hitap etmelidir.

• quote:

Hocam, GM ya da Casper değil bu. Koskoca HTC. iPhone çıkmadan önce cep bilgisayarı piyasası bunların elindeydi. Az paraya satmıyor telefonları. Ayrıca amiral gemisi serisi telefonlar bir statü göstergesi olarak da kullanıldığına göre, bırakın da son trende göre tasarım yapmasını bekleyelim. Ayrıca sene 2017 olmuş, hala 2009 öncesi teknolojiye ait olan Super LCD'yi kullanmakta ısrar etmesini hiç anlamıyorum. Tamam, Retina ekran kullanım hakkı Apple'da, Amoled ekran kullanım hakkının da Samsung'da olmasından ve IPS ekranın da arızalanma hususunda baş ağrıtan bir panel teknolojisi olduğu için, çok daha sağlam olan Super LCD kullanmasına, HTC 10'a kadar eyvallah dedim. Tabii, Sharp gibi bir markayla beraber, Tianma gibi dandik bir üreticiyi tedarikçi olarak kullanmasını saymazsak. Ama yeter artık. Madem daha iyisi sana lisans hakkı vermiyor, git kendi panelini icat et. Bu konu uzar ama, size şu şekilde özetleyeyim ki; istediğin kadar faydalı olsun, yemek önce göze sonra mideye hitap etmelidir.

Kesinlikle hak veriyorum hocam ozellikle panel konusunda. LCD ekran enerji tuketimi fazla olan bir ekran her ne kadar renkleri dogal verse ve sararma gibi sorunlar olmasada, bu pile etki ediyor tabi. Piyasaya ciksin gorelim kullanalim su an icin konusmak erken acikcasi. Ben sahsen ne ergonomi ozurlu s8 alirim ne de gecen yilin cipini kullanan ve kazik fiyattan satan LG alirim. Ya hepsinin yari fiyatina xiaomi alacagim ya da sirf ses ozellikleri icin HTC

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Son çıkan amirallerin fiyatlarını görünce buda onlardan geri kalmayacaktır. Ki htc fiyat konusunda fp olmadığıda aşikar 4000 tl diyorum minimum yazın bunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

3.5 mm jack olmamasina

Gerisini incelemek lazım ama sahsen bir telefona 1500₺ den fazla vermeyi gerekli görmüyorum, eger vereceksem de Apple'dan şaşmam.

Artık yeni nesil telefonlarda 3.5 mm jack olmayacak. Cihaz üzerinde alan kazanmak için yapmak zorundalar.

Stereo hoparlör standart hale geliyor farkında değil misiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmac

quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

3.5 mm jack olmamasina

Artık yeni nesil telefonlarda 3.5 mm jack olmayacak. Cihaz üzerinde alan kazanmak için yapmak zorundalar.

Stereo hoparlör standart hale geliyor farkında değil misiniz ?

Stereo hoparlör mu daha önemli yoksa 3.5 mm jack mi? Kendi adıma konuşmam gerekirse kesinlikle jack. Telefon hoparlörü cok sıkıntıysa bluetooth hoparlör kullanilabilir. Boylece 7 mm lik telefona sıkıştırmaya gerek kalmaz. Cok daha yüksek ve kaliteli ses alınabilir. Ayni şekilde kulaklık da bluetooth kullanilabilir fakat kaliteli bir bluetooth kulaklık oldukca pahalı. Evdeki 2+1, 5+1 hoparlör kullanım disi kalacaktir. Ayrica kulaklığa ciddi para yatıran bir kesim mevcut ve bunlar ek adaptör kullanmak zorunda, sarjdaki telefondan da kablolu müzik dinleyemiyorlar.

Özetle bu jack kaldırma işini tamamen pazarlama politikası olarak görüyorum, amaç daha fazla kar elde etmek. Aslında firmalar açısından sacma degil hem telefon birkac mm daha inceliyor hem de kar artıyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.