Şimdi Ara

İşte Nokia markasını geri döndürecek telefonların özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia'nın yeni telefonlarına geçmeden önce çok kısaca neler yaşanmıştı bir hatırlayalım isterseniz. Oldukça karmaşık bir anlaşma sürecinin sonucunda Nokia markası yeniden hayata dönmüş, iş ortakları arasında paylaşım söz konusu olmuştu. Foxconn'un iştiraki olan FIH Mobile şirketi, Microsoft ve Nokia ile yaptığı anlaşma kapsamında mevcut üretim tesisini, 4500 çalışanı ve Nokia markalı "feature" yani basit telefon ya da bir başka ifade ile akılsız telefon işini devralırken, Nokia Technologies ve dünya çapında taşınan mobil deneyimli yöneticilerin oluşturduğu Finlandiya merkezli HMD şirketi ise, Nokia markalı yeni nesil akıllı telefonların üretimi için kolları sıvadığını açıklamıştı. Android tabanlı telefonlar sunacağını ancak piyasaya girme noktasında aceleci davranmak yerine doğru zamanı bekleyeceklerini açıklayan HMD liderliğindeki operasyon, vitrine çıkmaya hazırlanıyor.

Farklı kaynaklardan gelen yeni bilgiler, Nokia'nın yeni nesil üst seviye cihazları hakkında ilk fikirleri veriyor. 5.2-inç ve 5.5-inç boyutunda iki cihaz hazırladığı belirtilen konsorsiyum, Nokia markasının yüksek kalite algısını sürdürme ve özellikle kamera tarafında şirketin yenilikçi olma politikası üzerinde ilerlemeye istekli gibi görünüyor. Metal kasaya sahip olacakları ve IP68 sertifikasıyla yani suya ve toza karşı yüksek mukavemetli kasayla gelecekleri ifade edilen yeni telefonlara, Snapdragon 820 işlemcisi güç verecek. Ekran tarafında OLED teknolojisinden istifade edeceği ve 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunacağı belirtilen telefonlar, Android Nougat üzerinde Nokia'nın geliştirme çalışmalarına devam ettiği Z Launcher arayüzünü kullanacaklar. N1 tablet ile tüketici elektroniği alanında USB Tip-C arayüzüne geçen ilk firma olan Nokia, yeni telefonlarında da Tip-C teknolojisini koruyacak gibi görünüyor. Aynı zamanda parmakizi okuyucusuyla gelecekleri ifade edilen telefonların belki de en iddialı olacakları alan, kamera kompartımanı olabilir zira önemli gelişmeler yaşanıyor.

Telefonların 22.2MP çözünürlüğünde kamera ile donatıldığı ancak sensör tarafında yüksek hız ve hassasiyet için Nokia'nın ar-ge çalışmalarına epeydir devam ettiği grafinin materyal olarak kullanılacağı belirtiliyor. Açıkçası ne seviyede katkı sunacak şu an yorum yapmak pek kolay olmasa da Nokia'nın alışıldığı üzere kamera için yeni şeyler deneyeceği kesin gibi duruyor. Yeni telefonların çıkış tarihi ve fiyatlandırması da önemli. Tarih olarak yıl sonu veya gelecek yılın başı gösterilirken, fiyat olaraksa 5.5-inç boyutundaki büyük olan modelin Çin pazarında 500 doları civarı bir fiyatla lanse edileceği söyleniyor. Ayrıca en azından büyük olan modelin belki bir süre için Çin pazarına özel olması da ihtimaller dahilinde. Kesin olan şu ki, Nokia geri dönüş hazırlığında ve kapalı kapılar ardında önemli çalışmalar yapılıyor. İddialı modellerle güçlü ve rekabetçi dönüş yapan Nokia markası herkesin faydasına olacaktır.

• Tasarım göreceğiz umarım.

• nokia sen çıkar telefonu hemen alacam kına geldi bu kıytırık marka telefonlardan

• Adamlar yapmış , işte bu kadar basit.

• Suanlik cok güzel gorunuyor. Ekran cerceve oranina da bayildim.

• Görüntüsü hoş duruyor. En başka Android ile devam etseydi zaten bu duruma gelmezdi neyse geç olsun güç olmasın diyelim.

• Nokia çıkarsın bu telefonu. Satın almak için satış merkezinin kapısında yatarim. Sırf Nokia ya olan sevgim yeter

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birazda fiyatı uygun tutarsa kasıp kavurur ortalığı çok şık olmuş.

Yalnız firmanın hali içler acısı. Nokia markalı ucuz telefonları farklı firma; pahalı akıllı telefonları ise bir başka firma üretecek. Aynı markanın 2 farklı sahibi olması cidden çok kötü...

• Bir çıkarsın bakalım, Nokia'dan iyi ürünler bekliyorum açıkçası.

• Bir markayı nasıl yok ettiklerine şahit olduk , şimdi de nasıl dirilttiklerini görmek isteriz :)

• Firma kaç kez battı. Bir daha nokia almam ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon tasarimi ne kdr guzelse nokia'nin launcher bir o kdr kotu hatta berbat

• Renkler çok özgü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri dönsün tabiki dönmeli. Ama dönen firma ne kadar Nokia olacak? Foxconn üretmiyor mu artık? Ayrıca Nokia'nın özelliği Symbian işletim sistemiydi neredeyse hiçbir telefonda kullanılmıyordu. Nokia'nın uygulama/oyunları Java sistem ile boğuşan diğer telefonların 10 yıl ilerisindeydi. Android'in zaten Samsung, Sony, LG, HTC gibi dört büyük kalesi var. Asus da sağlam modeller üretiyor. Ara ara pazarı Motorola, Lenovo vb. alternatif firmaların modelleri yokluyor, derken zaten yeteri kadar aynı işletim sistemini kullanan marka var. Ben daha çok .sis, .sisx gibi kendi formatlarında uygulama/oyunların yanı apk da çalıştırabilen yeni nesil bir Symbian işletim sistemi ile alıştığımız sağlamlığı ile gelmesini isterim firmanın, ancak benimkisi hayal.

• ekran kasa oranı güze fakat abartılacak bir durum yok çünkü en küçük çinli üreticiler bile bu tarz telefonlar çıkartıyor. Fiyat çok yüksek ağır bir fiyasko olacak Nokia açısından. Bu kadar zaman sonra yok olan itibarı yeniden kazanmak adına 300$ seviyelerinde çıkması onlar adına daha doğru bir pazarlama stratejisi olurdu. Güven tazelemeye ihtiyaçları var. Şimdiden geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 18 Temmuz 2016; 20:47:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir zaman anlam veremediğim teknoloji marketlerinin önünde yatma fikri nokia ile anlamlı gelmeye başlıyor sanki :) Şaka bir yana nokia olsun yeter ki

• quote:

Orijinalden alıntı: berk5

Geri dönsün tabiki dönmeli. Ama dönen firma ne kadar Nokia olacak? Foxconn üretmiyor mu artık? Ayrıca Nokia'nın özelliği Symbian işletim sistemiydi neredeyse hiçbir telefonda kullanılmıyordu. Nokia'nın uygulama/oyunları Java sistem ile boğuşan diğer telefonların 10 yıl ilerisindeydi. Android'in zaten Samsung, Sony, LG, HTC gibi dört büyük kalesi var. Asus da sağlam modeller üretiyor. Ara ara pazarı Motorola, Lenovo vb. alternatif firmaların modelleri yokluyor, derken zaten yeteri kadar aynı işletim sistemini kullanan marka var. Ben daha çok .sis, .sisx gibi kendi formatlarında uygulama/oyunların yanı apk da çalıştırabilen yeni nesil bir Symbian işletim sistemi ile alıştığımız sağlamlığı ile gelmesini isterim firmanın, ancak benimkisi hayal.

Symbian çağına ayak uyduramayan bir işletim sistemiydi. MeeGo gibi güzel bir proje vardı ellerinde. Microsoft ortalığa sicti batirdi. Aynı kalitede ama güncel almiral gemisi seviysinde ya da en azından yakın seviyede bir cihaz sunsa symbian olsa bile alırdım. Orası ayrı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğerleri iyice şımardı! Hep sorunlu telefon üretiyorlar!

• quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Orijinalden alıntı: berk5Geri dönsün tabiki dönmeli. Ama dönen firma ne kadar Nokia olacak? Foxconn üretmiyor mu artık? Ayrıca Nokianın özelliği Symbian işletim sistemiydi neredeyse hiçbir telefonda kullanılmıyordu. Nokianın uygulama/oyunları Java sistem ile boğuşan diğer telefonların 10 yıl ilerisindeydi. Androidin zaten Samsung, Sony, LG, HTC gibi dört büyük kalesi var. Asus da sağlam modeller üretiyor. Ara ara pazarı Motorola, Lenovo vb. alternatif firmaların modelleri yokluyor, derken zaten yeteri kadar aynı işletim sistemini kullanan marka var. Ben daha çok .sis, .sisx gibi kendi formatlarında uygulama/oyunların yanı apk da çalıştırabilen yeni nesil bir Symbian işletim sistemi ile alıştığımız sağlamlığı ile gelmesini isterim firmanın, ancak benimkisi hayal.
    Symbian çağına ayak uyduramayan bir işletim sistemiydi. MeeGo gibi güzel bir proje vardı ellerinde. Microsoft ortalığa sicti batirdi. Aynı kalitede ama güncel almiral gemisi seviysinde ya da en azından yakın seviyede bir cihaz sunsa symbian olsa bile alırdım. Orası ayrı

Ha son zamanları sıkıntılıydı Symbian'ın tabiki yalnız arayüzü(Anna-Belle sürümleri) bence Android 2.x sürümlerinden çok daha kullanışlı ve güzeldi, Android kaba bir arayüz kullanıyordu o tarihlerde, MeeGo da iyiydi beğeniyordum herkesin umudu büyüktü o işletim sistemi ile ilgili. Buna rağmen kullanıcıların bile deli gibi forumlarda oyun/uygulama sıkıntısını dile getirip, biraz daha yüksek donanım istemelerini kulak arkası yaptılar, sonrasında Microsoft'un oyunu zaten firmayı hepten bitirdi dediğin gibi. Haberdeki yeni çıkacak modellerle olmasa bile sonraki modellerde yavaş yavaş eski günlerindeki havayı yakalarlarsa ben de Nokia'ya dönerim tabi.

• Efsane geri dönüyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.