Şimdi Ara

İşte Philips ve AOC'nin yeni monitörleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Philips ve AOC'nin yeni nesil monitörleri bu videomuzda. Philips'i 4K ve 5K çözünürlükte, Quantum Dot teknolojili monitörlerinden AOC'nin oyunculara yönelik kavisli modellerine kadar tüm detayları konuştuk.

• Beyfendinin samimi olması gerçekten de çok hoşuma gitti :) Genelde pek göremediğimiz konuşmalar bunlar. Politik bir dilde konuşup kıvırmanın kitabını yazan üst düzey yöneticilerden bıktım.

• Şu quantum dot kullanan monitör ne kadardan satılacak acaba,en yenilikçi o gibi.
    Yalnız yeni trend Hdr özellikli monitörlerden hiç bahsedilmemesi şaşırtıcıydı.
  • şunları herkesin alabileceği fiyattan satsalarya. hala 14 tüplü monitor kullananlar var. harcanan elektrik vb yenisi telafi eder ama alamıyor

• Erdi abi bugün metroda gördüm seni Yanılmıyorsam Acıbadem'den bindin Game of thrones izliyordun sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 26 Nisan 2016; 23:22:18 >
  • Monitörde çözünürlük ve tazeleme hızlarındaki yavaş gelişmeyi artık normal bulmuyorum. Kullanıcının yakasına yapışıp bir türlü bırakmayan bazı standartlar var.

Notebook monitrörlerinde 1366x768 piksellik ucube çözünürlük.
    Masaüstündeki bir türlü aşılamayan 1920x1080 piksel.
    Her iki sınıf için 50-60 Hz batağı.

Telefonda 2K kullanımı neredeyse standart olacak (LG sağolsun) dev gibi monitörlerde şu işi bir türlü aşamadık insanlık medeniyeti olarak. Bu çözünürlükleri yeterince besleyecek donanım (ekran kartı) ise ayrı bir fecaat zaten. Fiyatlar kesinlikle çok pahalı. Artık 2k-90/120(belki 144Hz) monitörleri 1000 lira altına alıyor olmamız lazım. (600-800 dolar falan bunlar) Dolar kuru falan değil sadece, genel olarak dünyada da trend bu yönde. Yoksa bizi de boğarlardı o modellere. Adamlar numunelik modeller çıkarıyorlar ve dayıyorlar alıştığımız standart ürünler.

5k konusuna değinmeniz güzel oldu, benim de aklımdaydı hep. Maalesef öyle demek belki adam için en makul cevap olsa da donanım üreticilerinin şapkasını önüne koyup bu işe kafa yormaları lazım. Ortaklık mı kuruyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar bu işleri halletsinler. Millet monitör parasına bilgisayar alır, kendi mallarını satacak adam bulamazlar sonra.

240 hz monitörleri üretmeye başlamışlar, teknoloji hazır ama fiyat konusunda çok çaresizler. Art niyet arayacağım artık bu işlerde neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: profecco

Beyfendinin samimi olması gerçekten de çok hoşuma gitti :) Genelde pek göremediğimiz konuşmalar bunlar. Politik bir dilde konuşup kıvırmanın kitabını yazan üst düzey yöneticilerden bıktım.

Samimiyet mi? Sen samimi ropartaj gormemissin bence.
    Vestelin bir numarasi turan erdogan'in erdi beyle yaptigi ropartaji izle ondan sonra kararini ver bence.
    ben hala unutamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Panel üreticilerine KILIM LAN KILIM!!

ALLAHINI SEVEN 2K 27-32" ARASINDA UCUZ FİYATLI MONİTOR YAPSIN LAAAAAANNNN....
    2 YILDIR MONITOR ALICAM AMA ALAMIYORUM ÇÜNKÜ KİMSE ÜRETMİYOR ANASINI SATİM!

• adam gibi 2 k oyuncu monitörleri ne zaman ucuzlayacak birde bir dünya sorunu var yok çlü piksel yok ışık sızması

zaten mevcut kartlarda 2k sıkıntı illa millete zorla full hd aldırmak zorunda bırakıyorlar

lg samsungta uyuyor ne hikmetse hiç bir adımları yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

Monitörde çözünürlük ve tazeleme hızlarındaki yavaş gelişmeyi artık normal bulmuyorum. Kullanıcının yakasına yapışıp bir türlü bırakmayan bazı standartlar var.

Notebook monitrörlerinde 1366x768 piksellik ucube çözünürlük.
    Masaüstündeki bir türlü aşılamayan 1920x1080 piksel.
    Her iki sınıf için 50-60 Hz batağı.

Telefonda 2K kullanımı neredeyse standart olacak (LG sağolsun) dev gibi monitörlerde şu işi bir türlü aşamadık insanlık medeniyeti olarak. Bu çözünürlükleri yeterince besleyecek donanım (ekran kartı) ise ayrı bir fecaat zaten. Fiyatlar kesinlikle çok pahalı. Artık 2k-90/120(belki 144Hz) monitörleri 1000 lira altına alıyor olmamız lazım. (600-800 dolar falan bunlar) Dolar kuru falan değil sadece, genel olarak dünyada da trend bu yönde. Yoksa bizi de boğarlardı o modellere. Adamlar numunelik modeller çıkarıyorlar ve dayıyorlar alıştığımız standart ürünler.

5k konusuna değinmeniz güzel oldu, benim de aklımdaydı hep. Maalesef öyle demek belki adam için en makul cevap olsa da donanım üreticilerinin şapkasını önüne koyup bu işe kafa yormaları lazım. Ortaklık mı kuruyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar bu işleri halletsinler. Millet monitör parasına bilgisayar alır, kendi mallarını satacak adam bulamazlar sonra.

240 hz monitörleri üretmeye başlamışlar, teknoloji hazır ama fiyat konusunda çok çaresizler. Art niyet arayacağım artık bu işlerde neredeyse.

Daha yüksek çözünürlüğü napıcan? Bana bunu açıkla?

O çözünürlüğün nasıl bir altyapı gerektirdiğini, üretim maliyetini, dünyaya hakim olan kapitalist sistemi yok sayıp öylece sallıyorsun!

Yuh ya!

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Nasıl sallıyorum? Dünyada da fiyatların yüksek olduğundan bahsediyorum zaten. "donanım üreticilerinin şapkasını önüne koyup bu işe kafa yormaları lazım. Ortaklık mı kuruyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar bu işleri halletsinler. " Ayrıntılı fiyat ve üretim analizi mi yapmam gerekiyor? Adamların çok kolay ürettiği ürünleri piyasaya sürmediğini söylemiyorum zaten. "teknoloji hazır ama fiyat konusunda çok çaresizler" de demişim. O kadar yüksek çözünürlüğü ne yapacağım? Bakıp keyif alacağım, sizinki de soru yani. Madem çözünürlük mühim değil 640x800 monitör kullanın siz?
  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarları gereksiz donanımla doldururken masraftan kaçmayan ama o bütün donanımın meyvesini en iyi şekilde verecek 144hz monitörlere parayı çok gören bir kullanıcı kitlesi var.

Bence 240hz monitör, en güçlü bilgisayarın hak ettiği parayı hak ediyor.
  • quote:

Nasıl sallıyorum? Dünyada da fiyatların yüksek olduğundan bahsediyorum zaten. "donanım üreticilerinin şapkasını önüne koyup bu işe kafa yormaları lazım. Ortaklık mı kuruyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar bu işleri halletsinler. " Ayrıntılı fiyat ve üretim analizi mi yapmam gerekiyor? Adamların çok kolay ürettiği ürünleri piyasaya sürmediğini söylemiyorum zaten. "teknoloji hazır ama fiyat konusunda çok çaresizler" de demişim. O kadar yüksek çözünürlüğü ne yapacağım? Bakıp keyif alacağım, sizinki de soru yani. Madem çözünürlük mühim değil 640x800 monitör kullanın siz?

Zamanında 800x600 monitör kullandık. 576P televizyon kullandık. Televizyonu bozulduğunda LCD ile değiştirdik. Monitörü ise Fiyatlar uygun olduğunda değiştirdik. CRT tüpün baş ağrısını kullananlar bilir.

1080P ideal limit kardeşim. Arşiv dostu, bütçe dostu.

Çözünürlük fantazin varsa git kendini analog filmlerle tatmin et. Daha az masraflı olur sana.

Yoksa 8k televizyonun fiyatı belli. İşine gelirse.

Hayır teknolojiyi geliştirmeyi kolay zannediyorsunuz ya ona gülüyorum. Yok teknolojiyi gizli tutuyorlarmış falan filan...

Üretim maliyeti ne zaman ucuzlar o zaman fiyatlar düşer, pazardaki yeri yaygınlaşır.

LCD panelin ilk üretildiği yıllar ile pazara ucuz şekilde yaygınlaşmaya başladığı yıl arasında bariz fark var.

LCD'nin de üretim maliyetleri yüksekti.

• Bilgisayar monitörlerinde yüksek çözünürlük fantaziden başka bir şey değil. Oyunları ve istedikleri donanımları, sundukları FPS değerlerini gayet iyi biliyoruz, saçmalamanın manası yok. 1080P oyun oynayanlar için ideal çözünürlüktür, sadece HZ değerleri yüksek olan monitörler standartlaşmalı.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Aramızda ciddi bir iletişim sorunu var. Beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. "Yok teknolojiyi gizli tutuyorlarmış falan filan... " şunu ben nerede ima ettim mesela? Siz kime yazıyorsunuz her şeyden önce? Bana mı yazıyorsunuz yoksa bir gruba topluca cevap mı veriyosunuz? Onu bileyim, buna göre cevap vereyim size.
  • quote:

Aramızda ciddi bir iletişim sorunu var. Beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. "Yok teknolojiyi gizli tutuyorlarmış falan filan... " şunu ben nerede ima ettim mesela? Siz kime yazıyorsunuz her şeyden önce? Bana mı yazıyorsunuz yoksa bir gruba topluca cevap mı veriyosunuz? Onu bileyim, buna göre cevap vereyim size.

"teknoloji hazır ama fiyat konusunda çok çaresizler" de demişim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.