Şimdi Ara

İstediğim performansı alamıyorum lütfen yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim sorunum bilgisayarımdan yeterli performansı alamamak.Bana öyle geliyor ki bilgisayarım bir kamyonun yükünü alabilecekken ancak kamyonetin alabiliceği kadar yük taşıyabiliyor.Bu sonuca kendi bilgisayarımı diğer sistemlerle karşılaştırarak vardım.
    Benim bilgisayar
    4gb ram
    Nvıdıa 1gb 9800gt ekran kartı
    Intel core 2 quad Q8300 2,50 ghz çekirdek
    Karşılaştırdığım internet cafedeki bilgisayar
    2 GB ram
    512 mb atı radeon hd 3800 series ekran kartı
    Intel core 2 duo E7500 2,66 ghz işlemci

İki bilgisayarda da crysis warhead ı performans ölçmek için oynadım.Fraps programını çalıştırdım.Gördüm ki 1400.900 çözünürlük 8x anti analising açtığımda ikisindede 12 ile 20 arası fps veriyor.Bu diğer oyunlarda da hemen hemen aynı.Yani iki bilgisayar aynı performansı veriyor.Burada benim aklıma şu soru geliyor.Acaba bilgisyarı satın aldığımız yer düşük nitelikli parçaları takıp bilgisayarımın özellikler kısmında yüksek özellikli olarak göstermiş olabilir mi.?Bunun için de everest,3d mark gibi programları indirip denedim yok sonuç yukarıdaki özellikler.Aklıma başka birşey de gelmiyor.SONUÇTA BU İKİ BİLGİSAYAR AYNI PERFORMANSTA OLMAMALI.LÜTFEN YARDIMCI OLABİLECEK VARSA ÇOK İYİ OLUR.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER:)

• Selam güç kaynağın orginal 500-600w değilse performans problemi yaşıyor olabilirsin. Markasını ve kaç watt olduğunu yazar mısın?
  • everest te ne yazıyorsa odur aklına öyle birşey gelmesin.ayrıca kartında bir ısı problemi var mı everestteki değerler nedir?
  • bu powerin kaç olduğunu nerden anlayabiliriz?
  • kasanın ön kısmını kendine doğru çevir.soldaki kapağı aç.(arkadan 2 vida ile tutturulmuştur büyük ihtimalle.sol üstteki kutunn üstünde bir etiket olması lazım.oraya bak kaç watt olduğunu ve markasını yazarsan seviniriz.
  • Isı değerini nerden anlayacaz everestten power ada şimdi bakacam
  • power a baktım.powerın üstündeki etikette şunlar yazıyor:
    Aopen
    Model No:Z300-A 300W PEAK

poweın az olmasından kaynaklansaydı bence bilgisayar hiç çalışmazdı ya da durduk yere donardı birden.
  • crysis ekran kartı öncelikli bir oyun kafedeki kart 3870 ise normal sonuçlar sen bide gta4 dene
  • ben şunu sormak istiyorum benim kartla cafedeki kart(1gb 9800gt ile atı 512mb 3800series)birbirine yakınmıdır verdiği performans olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forward212121

ben şunu sormak istiyorum benim kartla cafedeki kart(1gb 9800gt ile atı 512mb 3800series)birbirine yakınmıdır verdiği performans olarak.

Aralarında kayda değer performans farkı yok,çok fark olmasada elbette fark var fakat çokda aşırı dağlar kadar fark yok.

Onun dışında yukarıdaki arkadaşın dediği gibi gta 4 de bencmark yaptır sistemini,ordan daha net anlaşılır durum
  • bu psu ile ilgili duruma ne diyorsunuz powerı değiştireyim mi?bi de gta 4 bende yok maalesef(konuya yeni bakan arkadaşlar lütfen ilk soruya cevap versinler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: forward212121

bu psu ile ilgili duruma ne diyorsunuz powerı değiştireyim mi?bi de gta 4 bende yok maalesef(konuya yeni bakan arkadaşlar lütfen ilk soruya cevap versinler)

Crysis çok çekirdek kullanan bir oyun değil o nedenle yakın değerler almanız normal. 38xx dediğiniz ekran kartı 3870 ise zaten 9800gt iel yakındır performansı. Diğer yandan sisteminiz için peak değeri 300w olan psu zorlanabilir. En azından sürekli 400W verebilen kaliteli bir güç kaynağı edinin.
  • birinin 512 mb birinin 1gb olması etkilemez mi performansı?
  • 22''ve uzerı cözünürlükte oynamıosan bır farkı olmaz.1- gpu2- bellek turu3- genıslığı bellekrı mikta ekran kartının performansı buna goredır.
  • arkadaşlar 1 haftaya kadar kuzenimin bilgisayarıyla karşılaştırabileceğim.SİSTEM AYNI SADECE ONUN 9400gt.Eğer bir problem olursa size döneceğim hepinize teşekkürler.
  • Test system:

# Processor: Intel Q9450 Core 2 Quad 333x8 2.66ghz
    # Motherboard: Gigabyte X48-DQ6
    # Memory: Mushkin XP2 Redline 8000 2 x 2GB 5-5-5-12
    # Video Card(s): Gigabyte 9800GT

Crysis
    Anti-Aliasing: x2
    Advanced settings to High

1024*768
    43 Fps @ o.c 49 FPS

1280*1024
    33 Fps @ o.c 40 FPS

1680*1050
    23 Fps @ o.c 28 FPS

www.overclockersclub.com

Buradaki değerlere göre aldığın sonuçlar normal, kaldı ki 8xAA zaten oldukça yüksek o karta göre.

9800GT'den çok bir şey bekleme, işlemciyi 3.0ghz ve üzerine çıkarmalısın biraz daha performans istiyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 30 Temmuz 2010; 21:42:39 >

• bu yazdığın crysis mi crysis warhead mı?
  • bi de verdiğin değerlerde mesela 1280.1024 de ben ortalama 21 fps alıyorum yine sorun var
  • 8x AA yerine 2x açın.

Test Crysis'e ait.
  • 1400.900 çözünürlük 8x aa criysede anca gtx 275taşır gtx 260da bile 4xaadan sonra kritikde olur seviye

sistemde ağırlık vs hissediyorsna 1tb 32cache sıfır hdd al yeni win kur bayağı faydasını görürsün

1680x1050 8xaa için gtx 275 yada hd 4890 16xaa için 5850 gtx 470e yönel ama power lazım bunlarada...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.