bunu söylemen yanlış olmuş söylememen gerekirdi sen firma adına kendi adına hareket edip müşteri dövemezsin bagırıp çagıramazsın hemen üstüne haber vermen gerekirdi olaya hiç karışmayacaktın
quote:
Orijinalden alıntı: maloz11
quote:
Orijinalden alıntı: rds
quote:
ben de o zaman başka yere gidin beyfendi fiyatları bilmeden mi geldiniz dedim.
Bence yanlış bunu söylemen.
Adam bu fiyata 10 kişilik yemek söylenir normal bir yerde dedi. Ben de o zaman başka yere gidin dedim. Fazla olmasa da lüks bir yerde her ne olursa olsun yiyecek,içecek,cafe tarzı yerlerde fiyatlar normale göre fazladır ve oraya gelen kişi bunu bilmiyorsa sorun ondadır bence.
da oradaki fiyatlardan dolayı sorumluluk duyman yanlış 'hesap bu müdürümü çağırayım (veya ortak filan varsa )ona anlatın deseydin daha ii olurdu
ayrıca adamın yaptığı ne kadar yanlış olsada kız arkadaşımın yanında o zaman git başka yere dense gücüme giderdi
quote:
Orijinalden alıntı: kdr07
Hata yapmışsın bence adam sorun çıkarınca sen hemen müdürü ya da şefini çağırman gerekiyordu bununda bir sistemi var sende adama bilmiyormusun buranın ne kadar pahalı olduğunu falan söylemen hoş değil ve sana saldırınca sen keşke dövmek yerine sadece itip kendinden uzaklaştırsaydın haklı olsak bile bazen istediklerimiz olmuyor bu hayatta
aynen katılıyoruum adam heyheylenmeye başladıgı gibi tamam deyip müdürünü çagıracaktın hata sende öfkeyle kalkan zararla oturur
quote:
Orijinalden alıntı: ruzgar2442
yedikleri neydi hesap ne kadar geldi hele de bakalım eğer anlattığın fake değilse
Yedikleri şey(ler)
EKMEK ARASI ( balık ) 5 lira. x 4 ( 2 şer tane. = 20Lira MEVSİM SALATASI ( 1 kişilik ) 3 lira x 2 = 6 lira Kola = 2.5 lira x 2 = 5 lira. Su = 1 Lira x 2 = 2 lira. Toplam hesap 33 lira. Bu konuyu açmasam kim bilirdi bunu yaşadığımı veya böyle birşey olduğunu yada şöyle diyim konuyu açtım bana ne güzel kovuldun yada bizi güldürdün falan mı diyorlar?
quote:
quote:
yedikleri neydi hesap ne kadar geldi hele de bakalım eğer anlattığın fake değilse
Yedikleri şey(ler)
EKMEK ARASI ( balık ) 5 lira. x 4 ( 2 şer tane. = 20Lira MEVSİM SALATASI ( 1 kişilik ) 3 lira x 2 = 6 lira Kola = 2.5 lira x 2 = 5 lira. Su = 1 Lira x 2 = 2 lira. Toplam hesap 33 lira. Bu konuyu açmasam kim bilirdi bunu yaşadığımı veya böyle birşey olduğunu yada şöyle diyim konuyu açtım bana ne güzel kovuldun yada bizi güldürdün falan mı diyorlar?
fiyat normal ama müşteri kılmış ama blöf yapmış belli kızın yanında artislik yapıp sende gücünü deniyordu belki ama karışmasan müdürünü çağırsaydın sana hibirşey olmayacaktı
quote:
quote:
quote:
Adam bu fiyata 10 kişilik yemek söylenir normal bir yerde dedi. Ben de o zaman başka yere gidin dedim. Fazla olmasa da lüks bir yerde her ne olursa olsun yiyecek,içecek,cafe tarzı yerlerde fiyatlar normale göre fazladır ve oraya gelen kişi bunu bilmiyorsa sorun ondadır bence.
O adam müşteri, istediğini söyler. Cevap vermek sana düşmez. Müdürü, patronu her kimse en yetkili kişi nazikçe onu çağıracağını söylersin ki zaten ondan sonra vatandaş bence yumuşar. Zaten işletmenin fiyatları bellidir ve o adamda onu ödeyecektir.
Ama sen işletmeyi koruma görevi üstlenmişsin ki bu senin konumundaki biri için yanlış. İşletme babanındır istediğin gibi laf söylersin. Ama senin görevin o değil. Müdürün yapacak o açıklamayı. Sen öyle söylersen adamın davranışıda normaldir.
quote:
Orijinalden alıntı: systemstyle
Geçmiş olsun üzüldüm.
yalan söyleme.tanımıyosun etmiyosun, he der geçersin.nasıl üzüldün?hiç samimi bulmadım
Bazen ayıya dayı diyeceksin
quote:
quote:
quote:
quote:
O adam müşteri, istediğini söyler. Cevap vermek sana düşmez. Müdürü, patronu her kimse en yetkili kişi nazikçe onu çağıracağını söylersin ki zaten ondan sonra vatandaş bence yumuşar. Zaten işletmenin fiyatları bellidir ve o adamda onu ödeyecektir.
Ama sen işletmeyi koruma görevi üstlenmişsin ki bu senin konumundaki biri için yanlış. İşletme babanındır istediğin gibi laf söylersin. Ama senin görevin o değil. Müdürün yapacak o açıklamayı. Sen öyle söylersen adamın davranışıda normaldir.
Olabilir ama bu da onun ban yumruk atmasına izin vermez. Orada ben haksız isem dicekti burası nasıl işletme vs vs ama demek ki aranıyormuş ki direk kavgayı seçti. Neyse haklı olsamda haksız olsamda bu saatten sonra birşeye yaramaz zaten.
geçmiş olsun hayat tecrübelerle dolu bunu unutmamak lazım.
ilginç herşeyden 2 şer tani yeyipte 33 tl ye kızması çok saçma sonucta kızla baska yerlerede gıdıp en az 20 veya 25 verıyorsa 8 tl daha fazla vermeye mı kızmıs hemde kızın yanında vede saldırmıs cok ılgınc
quote:
Orijinalden alıntı: Manero
geçmiş olsun hayat tecrübelerle dolu bunu unutmamak lazım.
Aynen öyle. 23 yaşıma geldim herşeyi yaşayarak öğrendim bunuda öğrenmiş olduk ne yapalım. Ayıya dayı demek lazımmış bu devirde. Hayırlı geceler vakit geç olmuş yarın hafta sonu gerçi ama genede iş bulma şansımı denemem lazım yatıyorum ben arkadaşlar.
kardeş, üzüldüm gerçekten, yalnız bir ayet veya hadis olması gerek "sizin hayır gördüğünüzde şer, şer görgüklerinizde hayır gizlidir" şeklindeydi.
Allah sabır versin ve daha iyisinden bir iş.
İyi yapmıssın serefsize..ben olsam işi gücü bırakır dısarda yakalardım serefsızı
quote:
ilginç herşeyden 2 şer tani yeyipte 33 tl ye kızması çok saçma sonucta kızla baska yerlerede gıdıp en az 20 veya 25 verıyorsa 8 tl daha fazla vermeye mı kızmıs hemde kızın yanında vede saldırmıs cok ılgınc
Ya zaten olay da bu üstad. İstanbul'da kız arkadaşınla herhangi biryerde bunları yesen aşağı yukarı bunları ödersin zaten. Üstelik bu fiyata dua bile etmesi lazım. Ama herif önceden aranıyordu yada bilemicem işte nasip kısmet dicez artıkın. Ama anlamadığım kız arkadaşı bırak bu seferlik ben ödiyim dedi herhalde parası yoktu ya da birşey olmuş olmalı ki bu kadar sinirlendi ve bana çattı.Bu yaşıma kadar yaptıklarımın arkasındaydım hala da öyleyim iş bulunur elbet kader diyip geçicez.
ulan buncacık şeye pahalı diyosa kıçında don yok demek ki. defolsun gitsin evinde zıkkımlansın. boyle herifin yanında kız olmak da tiksinçtir hani. 33 tl için olay çıkaran fukara
quote:
quote:
Yedikleri şey(ler)
adam kız arkadasını yemege cıkartıyor ve gelen 33 lira lık hesap için olay cıkartıyor. bende anlatmalarına gore 150 - 200 civar ı bişey tuttu sandım.
Yumruk atmasına izin vermez yada haklı çıkarmaz. Bu yumruk olayı içinde başvuru şekilleri vardır şikayetçi olabilirsin. Tabi uzun iş, sonuç getirmez.
Birde şu var tabi; orada başka şeylerde söylemiş olabilirsin ki adam yumruk atacak kadar sinirlenmiş olabilir. Yanlış anlama ama bir garsonun "o zaman başka yere gidin beyfendi fiyatları bilmeden mi geldiniz" demesi üzerine müşterinin yumruk sallayacak kadar sinirlenmesi biraz havada kalıyor. Bu durum tamamen fikirdir yanlış anlamayın. :)
Çokmu paranoyak olduk ne.
quote:
Orijinalden alıntı: st3in
quote:
quote:
Yedikleri şey(ler)
adam kız arkadasını yemege cıkartıyor ve gelen 33 lira lık hesap için olay cıkartıyor. bende anlatmalarına gore 150 - 200 civar ı bişey tuttu sandım.
33 tl ye 10 kişi anca ekmek arası ekmek yerler hala yarılıyorum gece gece. o kadar çulsuzsan kız arkadaş senin neyine be maraba
O değilde adam kıza hiçmi rezil olmadı
Yemekler pahalı tuttu diye kavga çıkartmış. Kızda "bu seferlik ben öderim(yeterki sus)" demiş. Gerçekten rezil olmuş bence Yani bana ordaki yemekleri bedava yedirseler hatta üstüne birde para verseler kız arkadaşımın yanında böyle bir harekette bulunmam.