Şimdi Ara

İŞTEN ATILDIM! ( sinirli.gif ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
10.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abimde işten çıkarıldı.30 yaşında adam okumuş 2 yabancı dil biliyor ama 2 seneden fazla bir yerde duramadı.Birşey oluyor işten çıkarılıyor.
    Bu devirde iyi bir okuldan mezun olsan bile yarın ne olacağı belli değil.
  • Geçmiş olsun ama işletmeyi sahiplenmen ve müşteriye başka bir yere gidin o zaman demen, biraz garip olmuş. Keşke direkt müdürünü çağırsaydın, ne yumruk yerdin ne de işinden olurdun.
  • müşteri ve mekana göre değişir ben parkta çalışdım park köyde ama büyük hep dolu olur neyse bi grup apaçi laf atmış neyse kişilik olarak sevmediğim bi tanıdık vardı büfede duruyodu parkı kuzen işletiyo zaten neyse bunlar kuzen 1-2 kişi daha gitti kim vurdu hatırlamıyom masaya yumruk attı bizimkiler masa kırıldı filan ama kötümü oldu hayır müşterinin güveni attı bana diyolardı pahalı filan ben diyodum buraya park kurmuşuz filan pahalıysa içmez yemez arkadaş zaten günlük net kazanç 1milyarı geçiyodu zaten biz topluluk olarak duruyoruz garsonlarla kardeşiz zaten hep görüştüğümüz adamlar çok samimiyiz yani bu sene de oyuncak sattık aynı yerde tabi parkda duruyodu pahalıysa almaz arkadaş bitti
    parkda biri içki içmiş bizimde cenaze haberi vardı o saatlerde bizimkiler atmış parkdan çocuk diyomuş beni dövün yarın keleşle geliym filan diyomuşda bizimkiler bi gitte demiş neyle gelirse gelsin

<Bu mesaj DH Ultra Mega Sonic Premium Gold xxx Admin Edition Sıkıyosa Daha iyisi Çıksın Onuda Alırız v2.0 ile atılmıştır>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi king size -- 27 Eylül 2009; 7:46:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rds

Mesela şimdi bir arkadaşımız gelse, geçenlerde bir restoranda garsonu dövdüm işte bana şunu dedi ben böyle yaptım o sırada garson bana küfür etti bende bunun üzerine onu yumrukladım filan dese nabıcaz.

Atmasyon yaptım. :)

sendin demi o müşteri
  • Bende hesap 100 200 sandım 33tl içinmiş.
    Adamda rezilik diz boyu sevdiği kişi için 33tl az bence...
  • Müşteriyle muhattab tarzın çok kötü insanlar ile uraşmak zordur bilirim fakat o şekil cevap vermen çok yanlış, bişey olmaz kendini üzmene gerek yok olan olmuş zaten yeni bi iş bulmak o kadar da zor değil sağlık olsun diyip geçmek lazım
  • Patronunun telefon numarasını ver sapıklık yapalım ona iyi bir ders olsun.
  • Adamın hesabı 330 lira yada 333 lira görmüş olma ihtimali var mı?
  • hikayenin biyerlerinde bi makas var gibi

kız ortamı yumuşatmaya çalışırken.. eleman neden birden çoştu orasını anlamadım garip bir durum bunu yapan ya deli olmalı yada arkası sağlam biri olmalı iyi cesaret başke yer olsa o müşteriyi oyarlar

bari sen iyice bi daldınmı kendini bilmeze?? benim içinde vursaydın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 27 Eylül 2009; 8:58:02 >
  • Arkadaşım 2 tane hatan var.

1) Bu fiyat çok fazla denildiğinde direk ağır bir cevap vermişin. Fiyatlarımız bu beyefendi menüde yazıyordu filan demen lazımdı. Adam ısrarcı olursa patronla görüşmesini söyleyebilirdin filan. Sonuçta senin verdiğin cevap da adamı sinirlendirecek cinsten. Hele bu adam cebinde 5 parası olmadan lüks restoranda kız arkadaşıyla yemek yemeğe giden bir ahmaksa.

2) Sana yumruk atıldı adama dalamazsın. Sen oranın çalışanısın, müşteri değilsin. Alttan almak zorundasın öyle durumlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

Arkadaşım 2 tane hatan var.

1) Bu fiyat çok fazla denildiğinde direk ağır bir cevap vermişin. Fiyatlarımız bu beyefendi menüde yazıyordu filan demen lazımdı. Adam ısrarcı olursa patronla görüşmesini söyleyebilirdin filan. Sonuçta senin verdiğin cevap da adamı sinirlendirecek cinsten. Hele bu adam cebinde 5 parası olmadan lüks restoranda kız arkadaşıyla yemek yemeğe giden bir ahmaksa.

2) Sana yumruk atıldı adama dalamazsın. Sen oranın çalışanısın, müşteri değilsin. Alttan almak zorundasın öyle durumlarda.

katılıyorum... sen adama dalmasaydın haklı konumda olacak işine devam edecektin..patron demiştirki bu bugün kavga ettiyse yarında bana sorun çıkarır.. sana see ya demiş...

• Umuma açık yerlere her tür insan gelir. En acayip ve olmadık durumda bile olayı kişiselleştirmemeli ve alttan almalısın. Orada çalışan olarak müesseseyi temsil ediyorsun. İşletme adına kişisel cevaplar vermemeliydin. Burada adamın yaptığı tabii ki normal değil. Ama "müşteri her zaman haklıdır" prensibi de bu tür durumları engellemek için var. Senin sadece çalışan olduğunu belirtip, fiyatları belirleme yetkin olmadığını söyleyebilir ve isterse üstünü çağırabileceğini veya kendisinin fiyat listesini görebileceğini belirtmeliydin.

Her ne kadar müşteri haksız olsa bile mekan çalışanı ya da sahibi de olsa, öyle karşılık verilmesi yanlıştır. Bu tür işlerin bir zorluğu da egona yenilmemek ve profesyonelce davranmasını bilmektir. Sen haklı olsan bile, gerektiği gibi profesyonelce davranamadığın için, patron seni çalıştırmaya devam ederek bu tür riskleri almaya cesaret edememiş anlaşılan.

Varsayımdan hareketle söylüyorum ki, müşteri senin baştan beri davranış tarzından da kıl kapmış olabilir. Ordaki kızgınlığını bu şekilde hesap konusunda sana yansıtmış olabilir. Ya da dengesiz bir tip de olabilir. Yani müşteri de haklı değil ama bir işletmeyi temsil ediyorsan, o şekilde konuşmak doğru değil.

Şu an yapabileceğin, bundan sonra profesyonelce davranmaya çalışmak ve gidip patrona, müşteri olumsuzluk yaratmış olsa bile, senin karşılık vermekte hatalı olduğunu kabul ettiğini açıkça söylemek. Maaşını da alıp teşekkür ederek, efendice oradan olumlu bir şekilde ayrılmak. Böyle yaparsan patronun bile kafasında bir soru işareti kalır, acaba devam etse miydi, herhalde bir daha yapmaz diye. Ve hatta bir sonraki işin için referans bile olabilir. Belki egonu biraz sürttürmen gerekicek beni dinlersen ve ama en doğrusu da böyle yapman.

• quote:

Orijinalden alıntı: st3in

quote:

Orijinalden alıntı: maloz11

quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

yedikleri neydi hesap ne kadar geldi
    hele de bakalım eğer anlattığın fake değilse

Yedikleri şey(ler)

EKMEK ARASI ( balık ) 5 lira. x 4 ( 2 şer tane. = 20Lira
    MEVSİM SALATASI ( 1 kişilik ) 3 lira x 2 = 6 lira
    Kola = 2.5 lira x 2 = 5 lira.
    Su = 1 Lira x 2 = 2 lira.
    Toplam hesap 33 lira. Bu konuyu açmasam kim bilirdi bunu yaşadığımı veya böyle birşey olduğunu yada şöyle diyim konuyu açtım bana ne güzel kovuldun yada bizi güldürdün falan mı diyorlar?

adam kız arkadasını yemege cıkartıyor ve gelen 33 lira lık hesap için olay cıkartıyor. bende anlatmalarına gore 150 - 200 civar ı bişey tuttu sandım.

aynen ya çok uçuk fiyat bekliyordum
    her dışarı çıkışımızda rutin olarak ödedimiz para

• quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

O değilde adam kıza hiçmi rezil olmadı

Yemekler pahalı tuttu diye kavga çıkartmış. Kızda "bu seferlik ben öderim(yeterki sus)" demiş. Gerçekten rezil olmuş bence Yani bana ordaki yemekleri bedava yedirseler hatta üstüne birde para verseler kız arkadaşımın yanında böyle bir harekette bulunmam.

o apaçhi ydi.

< Bu mesaj bir DH Premium kullanıcısı tarafından atıldı. >
  • Ah abicim ah...

Keşke "Kusra bakmayın beyfendi fiyatlar konusunda yetkili ben değilim" falan deyip başkasına atsaydın topu. Ama senin lafta normal değil. "Beğenmediysen defol git" demişsin adama...
  • Yumruk yedıkden sonra değil altdan almayı herşeyi göze alırım =) Gidip mahkemelerde yumruk attı diye ağıt yakıcak değilim..Arkadaşın yaptıgı gıbı gerekırse işimden olurum ama onu kızın onunde rezil ederim.. Hayatı boyuncada ne kız unutur o anı nede o cocuk ! Ben orda işciysemde bana vurma hakkını kım verıyor sana !!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben de o zaman başka yere gidin beyfendi fiyatları bilmeden mi geldiniz dedim.

Bence yanlış bunu söylemen.

Adam bu fiyata 10 kişilik yemek söylenir normal bir yerde dedi. Ben de o zaman başka yere gidin dedim. Fazla olmasa da lüks bir yerde her ne olursa olsun yiyecek,içecek,cafe tarzı yerlerde fiyatlar normale göre fazladır ve oraya gelen kişi bunu bilmiyorsa sorun ondadır bence.

O adam müşteri, istediğini söyler. Cevap vermek sana düşmez. Müdürü, patronu her kimse en yetkili kişi nazikçe onu çağıracağını söylersin ki zaten ondan sonra vatandaş bence yumuşar. Zaten işletmenin fiyatları bellidir ve o adamda onu ödeyecektir.

Ama sen işletmeyi koruma görevi üstlenmişsin ki bu senin konumundaki biri için yanlış. İşletme babanındır istediğin gibi laf söylersin. Ama senin görevin o değil. Müdürün yapacak o açıklamayı. Sen öyle söylersen adamın davranışıda normaldir.

Aynen o şekilde hocam "Bir saniye şefi veya müdürü çağarayım onla konuşun" deseydin sorun çıkmayacaktı en azından senin adına bir sorun oluşturmayacaktı neyse hocam artık olan olmuş.

Ayrıca şimdi gördüm 33 lira içinmi bu kadar olay hemde 2 kişi için gayet uygun bir fiyatmış keşke daha düzgün bir dille anlatsaydın veya fiyat listesini getirip önünde bir daha hesaplasaydın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonobopanzer -- 27 Eylül 2009; 11:03:50 >

• Sana yumruk atılınca karşı koymak zorunda değilsin, uzaklaş birileri ayırırdı.

Sen de işine devam ederdin, restoranttan atılan o olurdu sen değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

O değilde adam kıza hiçmi rezil olmadı

Yemekler pahalı tuttu diye kavga çıkartmış. Kızda "bu seferlik ben öderim(yeterki sus)" demiş. Gerçekten rezil olmuş bence Yani bana ordaki yemekleri bedava yedirseler hatta üstüne birde para verseler kız arkadaşımın yanında böyle bir harekette bulunmam.

sorun kızda madem oğlanda para yok ne geziyor baksana 33 tl nin hesabını yapmıs yarın oburgun basına ıs acar
  • Müşteriye cevap vermeseydin bunlar olmazdı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patriot_942 -- 27 Eylül 2009; 11:13:19 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.