Şimdi Ara

İŞTEN ATILDIM! ( sinirli.gif ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
0
Favori
10.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 33 milyon için mi tantana çıkarttı çingene ?
  • Ben bu sefer gerçekten yatıyorum iş aramak lazım hafta sonum zorlu geçicek Hayırlı geceler herkese her nerde yaşıyor ve yaşatılıyorsanız.

@rds Araştırmacı gazeteci gibisiniz yahu
  • İlk başta bende diğer arkadaşlar gibi 300-500 tl gibi birşey tuttu sandım. Fakat isterse 1.000 tl tutsun nezaketen bir bayan varsa yanınızda hesaba itiraz edilmez hele ki garsona hiç edilmez. Eğer edilirse garson beyfendi bi saniye diyip şef çağrılır. Gidilir kasaya orda menu açılıp tekrar hesap yapılır. Sizin başınıza iş açan bu müşteriye insan bile demek istemiyorum. Fakat sizin hatalı olduğunuz noktalarda var. Yukarıda arkadaşlar bahsetmişler. Son olarak eğer işe iş yerine saygınız varsa para almaya gittiğiniz zaman patronunuzdan özür dilemeniz. Mekanında böyle bir olaya sebebiyet verdiğinizden. Eğer işe işçiye önem veren biriyse sizi tekrar işe alabilir. Almasa bile yeni bir şey öğrendiğinizi düşünüyorum. Umarım en yakın zamanda iş bulursunuz. İyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr07

quote:

Orijinalden alıntı: novalgine_plus

quote:

Orijinalden alıntı: rds

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Bir mekana gidip yemek yeyip sonrasında ise "bu nasıl fiyat böyle kardeşim" deyip ardından gayet normal bir cevap veren garsona yumruk atan biri insanlık vasıflarından ırak biridir. Böyle birine hak mı veriyorsunuz? (Sen öyle söylersen adamın davranışıda normaldir.)

Şu olayda ben kimseye hak vermiyorum. Anlatılana göre bence bazı davranışlar yanlış. Her iki tarafıda dinlemek lazım, hatta olaya şahit olmak lazım.

Gördüklerinin yarısına, duyduklarının tamamına inanma demişler.

birgün 2 kişi tartışmaya başlamış birtürlü anlaşamamışlar. demişler gidelim nasreddin hocaya soralım o bilir. varmışlar hocanın yanına biri başlamış olayı anlatmaya hoca demiş haklısın... öbürü demiş yahu hoca daha beni dinlemeden onu haklı çıkardın hoca demiş sende haklısın... uzaktan biri olayı izliyomuş yahu demiş ne yaptın ikisinide haklı çıkardın hoca adama bakmış valla demiş sende haklısın

garson açıkara haklı işte neyin tartışması bu

sende haklısın kardeşş

dh ya yeni bir replik mi geliyor yoksa

sende haklısın

• quote:

Konuyu "şüpheli olaylar" bölümüne taşıyalım.

katılıyorum komedii yaa

neyse cümleten ii geceler ya da hayırlı sabahlar bende yatmaya geçer....

• yanlışlar:1)arkadaşın 'o zaman başka yere gidin beyfendi fiyatları bilmeden mi geldiniz' demesi

2)müşterinin yumruk atması

doğrular:1)müşterinin hesaptan şikayet edebilme hakkı(hakaret etmeden)

2)kızın hesabı ödemek istemesi

3)inşallah yanılıyorumdur patronun işten çıkarması

nötr:1)arkadaşın karşılık vermesi

en kısa zamanda yeni işine kavuşman dileğiyle arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 27 Eylül 2009; 4:32:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwag

İlk başta bende diğer arkadaşlar gibi 300-500 tl gibi birşey tuttu sandım. Fakat isterse 1.000 tl tutsun nezaketen bir bayan varsa yanınızda hesaba itiraz edilmez hele ki garsona hiç edilmez. Eğer edilirse garson beyfendi bi saniye diyip şef çağrılır. Gidilir kasaya orda menu açılıp tekrar hesap yapılır. Sizin başınıza iş açan bu müşteriye insan bile demek istemiyorum. Fakat sizin hatalı olduğunuz noktalarda var. Yukarıda arkadaşlar bahsetmişler. Son olarak eğer işe iş yerine saygınız varsa para almaya gittiğiniz zaman patronunuzdan özür dilemeniz. Mekanında böyle bir olaya sebebiyet verdiğinizden. Eğer işe işçiye önem veren biriyse sizi tekrar işe alabilir. Almasa bile yeni bir şey öğrendiğinizi düşünüyorum. Umarım en yakın zamanda iş bulursunuz. İyi geceler.

Son mesajım bugünlük. Kalan parayı almayacağım çünkü bu olaydan sonra ordan alıncak birşey olduğunu sanmıyorum özür de bilemicem haksız olsam da ona göre kendimce haklıyım.Oraya gidicem ve patrona dicem böyle böyle olayda haklı olduğumu düşünüyorum ve kalan parayı almıcam hadi selametle. 33 Lira için ki para bile değil şu şartlarda bir yerde yemek yendiği takdirde. Ayrıca yanınızda kız var ayıp yahu insanlık dışı birşey resmen bu. İyi geceler cümleten.

@kdr07 Evet komedi ağlanıcak halimize gülüyoruz bir gün sizin de başınıza gelirse komedi diyebilirsiniz inşallah.

• Evet orada arkadas dogal davranmıs ama musterı ukalalık olarak algılamıs...ama küfürmü etmiş..beyefendi fiyatlar budur demiş..

Adam kalkmıs yumruk atmış.
    Orda ben garson olsam..

Beyefendi fiyatlarımız bu sekılde sızı üzmek istemezdik diyip gülerdim..
    müşteri olsam kim senin müdürün bana onu çagır derdim
    Ama yanımda kız olunca onuda yapmaz direk kalkar adamı bulurdum..
    ama esasını sorarsanız 33 lıra ıcın kılımı kıpırtdatmazdım..
    33 lırayı mevzu yapan bırının kalıtesını tartısmaya gerek yok.
    Garson arkadasım dogru yapmıs..

Besıktasta beerport var oraya basvur..kardesım
  • sıkma canını...
    sen işinden olmuşsun ama adamı da sevgilisinden ettiğini, bir kızı bir apaçiden kurtardığını, günün kahramanı olduğunu unutma.
    hem dövmesen içinde kalacaktı.
    insanları bu şekilde yavaş yavaş eze eze "alt sınıf" ünvanını vermeye, omuzlarını düşürüp, onlarla konuşurken adam yerine koyulmamasına alıştırmaya, başını öne eğmeye çalışıyorlar..omuzların hiç çökmesin, hiç ezdirtme kendini
    içeride güvenlik kamerası yoksa, patronuna tazminatı almaya gittiğinde söyle: hiçbir zaman benim yaptığımı kanıtlayamayacaksınız! no SS no GUVEN
  • Yahu erkekliğin belli başlı kuralları vardır, nezaket diye birşey vardır. Tamam bir müşteri hesabın fazla olduğunu dile getirebilir, ama bununda hoş bir uslübda olması gerek. Birde yanında kız var. Zaten 33 milyon için cıngar çıkartan bir kereste kendine nasıl sevgili yapmış anlıyamadım. Bunlar normalde çöpten yemek topluyor heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maloz11

... kendimce haklıyım.Oraya gidicem ve patrona dicem böyle böyle olayda haklı olduğumu düşünüyorum ve kalan parayı almıcam hadi selametle. ...

Bence bu davranışta yanlış. Haklıysan, kendince haklı olduğunu düşünüyorsan neden almıyorsunki haklı paranı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

... kendimce haklıyım.Oraya gidicem ve patrona dicem böyle böyle olayda haklı olduğumu düşünüyorum ve kalan parayı almıcam hadi selametle. ...

Bence bu davranışta yanlış. Haklıysan, kendince haklı olduğunu düşünüyorsan neden almıyorsunki haklı paranı.

Patron o kadar para için bi elemanını işten çıkartıyorsa eğer ben o içerdeki kalan paramı almam. Ayrıca işe bir tanıdık sokmuştu beni ona karşı da çok mahçubum para olayı için gitmem bile belkide aptallık ediyorum ama böyle bir karakterim var. Galiba patron çıkarmak için bahane arıyordu müşteri de çatınca olan bize oldu. Neyse herkes haklı bi ben haksızım bu olayda selametle iyi geceler gözlerim ağrıdı bu kadar çok kaldım bilgisayarda ilk defa

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vwag

İlk başta bende diğer arkadaşlar gibi 300-500 tl gibi birşey tuttu sandım. Fakat isterse 1.000 tl tutsun nezaketen bir bayan varsa yanınızda hesaba itiraz edilmez hele ki garsona hiç edilmez. Eğer edilirse garson beyfendi bi saniye diyip şef çağrılır. Gidilir kasaya orda menu açılıp tekrar hesap yapılır. Sizin başınıza iş açan bu müşteriye insan bile demek istemiyorum. Fakat sizin hatalı olduğunuz noktalarda var. Yukarıda arkadaşlar bahsetmişler. Son olarak eğer işe iş yerine saygınız varsa para almaya gittiğiniz zaman patronunuzdan özür dilemeniz. Mekanında böyle bir olaya sebebiyet verdiğinizden. Eğer işe işçiye önem veren biriyse sizi tekrar işe alabilir. Almasa bile yeni bir şey öğrendiğinizi düşünüyorum. Umarım en yakın zamanda iş bulursunuz. İyi geceler.

Son mesajım bugünlük. Kalan parayı almayacağım çünkü bu olaydan sonra ordan alıncak birşey olduğunu sanmıyorum özür de bilemicem haksız olsam da ona göre kendimce haklıyım.Oraya gidicem ve patrona dicem böyle böyle olayda haklı olduğumu düşünüyorum ve kalan parayı almıcam hadi selametle. 33 Lira için ki para bile değil şu şartlarda bir yerde yemek yendiği takdirde. Ayrıca yanınızda kız var ayıp yahu insanlık dışı birşey resmen bu. İyi geceler cümleten.

@kdr07 Evet komedi ağlanıcak halimize gülüyoruz bir gün sizin de başınıza gelirse komedi diyebilirsiniz inşallah.
    iş yerinde böyle bir olaya dahil olduğum için üzgünüm demeniz işe verdiğiniz saygıyı gösterir. Parayı alıp almamanız size kalmış fakat alıp tip kutusuna atmanız güzel bir hareket olur bence.

• Senin bahsettiğin mekana gidelim biz teker teker seni tarif edelim, çok başarılı bir çalışandı nerede o ? Yazık olmuş diyelim seni geri kazandıralım =)

geçmiş olsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustang

Rds kusura bakmada orada calısan bır ınsan..yok müdür yok patron falan bunlar hikaye işler...

Kimse kimseyi hesap fazla geldi diye yumruklayamaz..asıl müsteri bir saygısızlık gördüyse müdüre şikayet etmeli..

hayatınızda garsonluk yaptınızmı
    Bos yere martaval okumayın.

Bende bunu söylemeye çalışıyorum, yumruklayamaz. Belki başka laflarda geçti arada. Nereden bilicez. Yumruk atan adamada söz hakkı düşüyor burada.

Hadi çağıralım :P

se

le

na

selena selena

İŞTEN ATILDIM! ( sinirli.gif )

• Bende haklıyım.
  • Takma kafana iş çok memlekette..paranıda al..saçmalama..kimseye mahcup olma..çünkü ne senin yedıgın yumruk için patronun mahcup nede senı ıse sokan kısı mahcup..sende olma.
  • quote:

Arkadaşlar 3 ay önce tanıdık vasıtasıyla girdiğim işten atıldım. Ama haklı yere değil. İstanbul'da nezih bir yerdeki lokantaya garson olarak girdim. İşler iyi gidiyordu, ne yazıkki bugüne kadar. Genç bir çift geldi menüye baktılar neyse söylediler yiyeceklerini, ben de getirmekle görevli olduğum için getirdim. Buraya kadar herşey normal. Neyse yemekler yendi falandı filandı sıra hesap ödemeye geldi. hesaplarını getirdim ama genç birden sinirlendi ve bu fiyat ne bu fiyata ben 10 kişilik yemek alırım başka yerden dedi ben de o zaman başka yere gidin beyfendi fiyatları bilmeden mi geldiniz dedim. Sonra biz tartışırken arkadaşın yanındaki ( kız arkadaşı ) tamam sinirlenme bu seferlik ben öderim dedi. Olay orda koptu eleman benim üstüme yürüdü bende nabıyorsunuz beyfendi derken bana yumruk salladı. Suratıma geldi yere düştüm ve o sinir ile kalkıp herife tekme tokat daldım o arada diğer çalışan arkadaşlar geldi aldılar herifi. Herif sizi mahkemeye vericem vs vs konuştu ve çekti gitti. Patronda beni yanına çağırdı ve işine son verildi haftaya gel kalan paranı al dedi. Şimdi size sorarım arkadaşlar lüks bir yerde hesapları bilmeden oraya gelen, cebinde parası var veya yok bilmiyorum sonra da durduk yere tartışan adamken ben neden işimden oldum. Burda kendimi haklı olarak patrona da anlattım ama anlamadı tam da taksitle 1-2 gerekli şey almışken rahatımı kurdum derken bu kötü oldu. İçimi döktüm saygılar.

Bu cümleden gıcık aldığım kadar hiç bir cümleden gıcık almıyorum. Valla niye yalan söyleyim öderdim parayı ama senide şikayet ederdim. Esnafın ağızına yakışacak türde bir cümle değil. Helede lüks bir mekan diyorsun tam bir köy bakkalının kullandığı tabiri kullanmışsın. Ben 6 yaşımdan beri esnaflık yaparım öyle adamlar denk gelirki mal satabilmek için uğraşırda uğraşırda uğraşırım. Müşteriyi kayıp etmek kolaydır ama kazanmak zor. İlerde belki bir mekan sahibi veya esnaf olursanız anlarsınız bunları. Belki ben abartıyorumdur ama napalım Darende'liyiz.

• ortada personel ve müşteri ilişkileri hakkında yanılgılar var...bunu anlayan zaten gerisini çözebilir...tabi gerçekten realite ve mutlak eşitliği düşünüyorsanız....kapitalizm altında düşünmek başka, realitede düşünmek başka bunları ayırt ederek düşünelim...kapitalizmdeyiz şu anda değil mi?......şimdi madem amacımız insanları kazıklamak ve onlardan kar elde etmek o zaman onların her türlü psikolojisine karşı duygu ile değil de mantıkla yaklaşmamız gerek sonuçta o insanlar üzerinden marka ve mekan edeğeri adı altında havadan para kazanıyoruz yanii üretim ve tüketimin eşit olmadığı bir noktada kar elde etmeye çalışıyoruz. ha bunu eşitliğini para babaları belirliyor orası çok başka konulara kayar neticede sen şirketine marka ve mekan değeri üzerinden para kazandırmakla sorumlusun ve bu hassas bir iştir...bu sistemde isterse adam üstüne yürün isterse hattta sana geçirsin sen ne kadar sabırlı olursan en boktan müşterinin bile parasını cebinden alabildiğin için patronunun gözünde yükselirsin....dolandırıcılık üstüne kurulu bir sistemde duygunun yeri yoktur.......tamamen mantığını konuşturup işine bakacaksın.......ticaret hayatında da böyle.....esnaf ile içli dışlı ufak ilişkilere girme dönemi bitti şirketler iş gören sektörleri globalleştirdiler.......artık hacı dayı muhabbeti yok....kimi nasıl kazıklayabilirim pazar payı nasıldır pazarın fiyat ölçütü nedir, ben nasıl daha az fiyata bulup pazarın fiyatına göre satabilirim bunlar çok ama çok önemli derecede çalıştığın veya sahip olduğun şirket hakkında önemli konular...bu dolandırıcı ve insani hakların en asgari düzeyde tutulduğu sistemde işte böyle davranırsan............işinden de olursun, kara listeye de girersin.....az kafanızı çalıştırın.... herşeyi söylemem tabi bunlar genel bilgiler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 27 Eylül 2009; 5:15:24 >

• Sen haklısın kardeşim iyiki dalmışsın ayıya dayı demek olmaz ayı ayıdır herzaman!!!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.